114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kanada és Uruguay sikere az egyetemi labdarúgó-világbajnokságon

Kiélezett küzdelmeket hoztak a Kínában végetért egyetemi foci-világbajnokság döntői. A nőknél az Ottawai Egyetem, a férfiaknál az uruguayi Köztársasági Egyetem ült fel a trónra, európai csapatok nem kerültek a legjobb négy közé.

Olvasási idő: 1,5 perc

A nőknél a kanadai Ottawai Egyetem lett a torna győztese, miután a döntőben 1–0-ra legyőzte a brazil Paulista Egyetem csapatát. Mikayla Morton már a találkozó 2. percében megszerezte a vezetést a kanadaiaknak, amelyet a mérkőzés végégig megőriztek. Az újdonsült világbajnok a B jelű kvartettből hibátlan mérleggel jutott az elődöntőbe, amelyben a rendes játékidőt követően büntetőpárbajban múlta felül a Pekingi Egyetemet (5–3).

A 3. helyért vívott találkozón – 1–1-es rendes játékidőt követően – a thaiföldi Asian Scholars Egyetem 11-esekkel gyűrte le a kínai Pekingi Egyetemet (5–3).

A férfiaknál a döntőben a negyeddöntőt magabiztosan abszolváló uruguayi Köztársasági Egyetem és az ausztrál Wollongong Egyetem csapott össze. A fináléba jutásért vívott küzdelemben mindkét alakulat 2–0-ra verte aktuális ellenfelét, így magabiztosan, jó formában várták a vasárnapi mérkőzést.

A találkozó első gólját az uruguayi csapat szerezte Pallares Palomeque révén a 4. percben (1–0), ám nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Marcus Beattie a 12. percben gyönyörű támadás végén volt eredményes (1–1). A második játékrészben már nem esett több találat, így hosszabbítás következett. A 114. percben büntetőhöz jutott az uruguayi csapat, a labda mögé pedig az a Pallares Palomeque állt, aki a 4. percben egyszer már eredményes volt akcióból. A fiatal játékos magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel saját maga és csapat második gólját szerezve vb-címhez segítette egyetemét, mert a mérkőzés hátralévő részében nem esett több találat (2–1).

Nem mindennapi izgalmakat hozott a bronzmérkőzés, amelyen a mexikói Függetlenségi Egyetem kétgólos előnyt szórakozott el, jóllehet már az összecsapás első percében megszerezte a vezetést a dél-koreai Myongji Egyetem ellen (0–1). A közép-amerikai alakulat még az első félidőben növelte előnyét, Luis Angel Torres Medina 11-esből talált a koreai kapuba (0–2). A második játékrészben zárkóztak az ázsiaiak: az 53. percben előbb Kim Hyunjun révén szépítettek, majd a 67. percben Lim Hyeonjun egyenlített (2–2). Ezt követően Suk Ko értékesítette a megítélt tizenegyest (3–2), majd a 89. percben – szintén büntetőből – beállította a 4–2-es végeredményt.

Egyetemi labdarúgó-világbajnokság (2019, Jinjiang, november 30 – december 1), döntő:

Nők
Paulista Egyetem–Ottawai Egyetem 0–1 (0–1)

Férfiak
Köztársasági Egyetem–Wollongongi Egyetem 2–1 (1–1)

Az egyetemi labdarúgó-világbajnokság végeredménye:

Nők:

  1. Ottawai Egyetem (Kanada)
  2. Paulista Egyetem (Brazília)
  3. Asian Scholars Egyetem (Thaiföld)
  4. Pekingi Egyetem (Kína)

Férfiak:

  1. Köztársasági Egyetem (Uruguay)
  2. Wollongong Egyetem (Ausztrália)
  3. Myongji Egyetem (Dél-Korea)
  4. Függetlenségi Egyetem (Mexikó)


Ha böngészni támad kedved az eredmények között, kattints ide.

Az esemény hivatalos weboldala.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: freepiks, pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink