114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kaliforniai röplabda álom - Interjú Németh Anettel

A napfényes Kaliforniában él és tanul Németh Anett, a magyar női röplabda-válogatott reménysége, akit az amerikai pályafutásáról kérdeztünk.

Olvasási idő: 3 perc

J. M.: Második szezonodat kezdted a Coastal Carolina University játékosaként. Hogy érzed magad a csapatban, mi változott az első évedhez képest?

N. A.: Nagyon jól érzem magam a csapatban, remekül kijövünk egymással, jó a hangulat és mindenki odateszi magát az edzéseken, meccseken egyaránt. A csapat tavalyhoz képest megfiatalodott, idén egyetlen végzősünk van csak. Feladó poszton nagyot erősödtünk Brigivel (Petrenkó Brigitta), ami nagyban hozzájárul a játék összképéhez. 

J. M.: A statisztikák szerint nagyon jól megy most Neked a játék, négyszer nyerted el a Sun Belt Conference Hét Támadójátékosa címet, több mutatóban is a legjobbak között vagy. Jól gondolom, hogy Te vagy a csapat vezére? Sokat segítenek a csapattársaid abban, hogy ilyen jól menjen a játék?

N. A.: Igen, már tavaly is vezérként számítottak rám, de úgy gondolom hogy idén egyelőre még jobban meg tudok felelni az elvárásoknak és jó formában is érzem most magam. Nagyon sokat segít ebben egyrészt a stabil nyitásfogadásunk másrészt az, hogy minden poszton veszélyes ütőink vannak, ezért Briginek is még egyszerűbb dolga van abban, hogy bontsa a blokkot és nagyon jól ki tudja szolgálni így az ütőket.

J. M.: Mit vársz a csapattól a szezonban? Van esélyetek bekerülni a 2019 DI WOMEN'S VOLLEYBALL CHAMPIONSHIP-re?

N. A.: Mindenképpen az a célunk hogy megnyerjük a konferenciánkat idén, ami ugyan nem lesz egyszerű, hiszen a döntő a tavalyi bajnoki és idén is bajnokesélyes Texas State-nél lesz, de úgy gondolom hogyha a legjobb játékunkat tudjuk játszani, akkor nyerhetünk és ezáltal bekerülhetünk az NCAA 64-es főtáblájára, ami az országos 64-es döntő.

J. M.: Mik a személyes céljaid a szezonra?

N. A.: Személyes célom, hogy minden játékelemben fejlődjek és olyan vezéregyéniség tudjak lenni a pályán, akiben megbízik a csapat és akire számíthat a döntő szituációkban is.

J. M.: Milyen az élet Kaliforniában? A képeid tanúsága szerint a családod is meglátogatott már, gondolom ez is segít abban, hogy jól érezd magad?

N. A.: Az egyetem Dél-Karolinában, a Myrtle Beach mellett van. Szeretek itt élni, főleg mert egyrészt közel van a tengerpart, másrészt pedig télen sem hűl le túlságosan az idő, szóval kellemes  a környezet. A családom most ősszel jött ki először az Egyesült Államokba és nagyon jó érzés volt, hogy megmutathattam nekik is, hogy hol és hogyan is élek itt.

J. M.: Petrenkó Brigitta személyében van még magyar játékos, de több európai csapattársad is van: ez is megkönnyíti a beilleszkedést?

N. A.: Már tavaly is több európai volt a keretben, idénre pedig még több lett és ez abból a szempontból nagyon jó, hogy mindannyian hozzuk az európai játékstílust és látásmódot, így ez vegyül az amerikaival. A másik pedig hogy együtt tapasztaljuk meg az új dolgokat és így nem érezzük magunkat kívülállónak soha. Az, hogy Brigi is itt van, mint még egy magyar, nem csak a pályán jó érzés, hanem egyébként is, mert jólesik magyarul beszélni néha vagy megbeszélni az otthoni dolgokat, beszélni az otthoni bajnokságról stb.

J. M.: A válogatottal szerepeltél a hazai rendezésű EB-n. Mik a tapasztalataid? Mi a véleményed, a válogatott előrébb tud lépni azzal, hogy többen is az Egyesült Államokban edződtök?

N. A.: A hazai EB egy hatalmas élmény volt annak ellenére is, hogy végül nem sikerült elérni a kitűzött célunkat, a továbbjutást. Úgy gondolom azonban, hogy ha így folytatjuk tovább a munkát, akkor lesznek még szép eredményeink. Az pedig, hogy itt játszunk egyre többen az Egyesült Államokban ez szerintem abban segít mindenképp, hogy itt az európaiakra mint vezéregyéniségekre számítanak, akik magabiztosak és nyomás alatt is teljesítenek. Szóval ezt a játékstílust igyekszünk átvenni itt mind. És ez a válogatott szempontjából hasznos lehet, hogyha megkapjuk a lehetőséget, hogy a válogatottban játsszunk, akkor ezt a mentalitást vigyük ott is a pályára.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: CEV, Németh Anett (Instagram)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink