114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jubileumi jótékonysági estet rendez a Testnevelési Egyetem

”SZELLEMET, ERKÖLCSÖT, ERŐT EGYESÍTS!” ezzel a mottóval rendezi meg Jubileumi és Jótékonysági Estjét a Testnevelési Egyetem, megalapításának 90. évfordulóján.

A Gróf Klebelsberg Kuno kultuszminiszter fáradozása nyomán 1925 novemberében megnyíló tanintézménnyel egy idős a Testnevelési Főiskola Sport Clubja is, amelynek komoly része volt abban, hogy a TF működése első két évtizedében a tanárképzésen kívül jelentős sikereket ért el az edzőképzésben, a különféle továbbképző tanfolyamok szervezésében és a sportot érintő tudományos kutatások alapjainak lefektetésében is.
A Magyar Testnevelési Főiskola 1975-ben, fennállásának 50. évfordulóján kapta meg az egyetemi rangot, s 1989-ben lett elnevezésében is egyetem. Megalapítása óta az intézményben mintegy 80 magyar olimpiai bajnok szerzett diplomát. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok egész sora koptatta és koptatja ma is a létesítmény padjait, díszdoktorainak sorában a nemzetközi sportdiplomácia és a sporttudomány jeles képviselői lelhetőek fel.
Mint ismeretes október közepén porig égett az egyetem atlétikai csarnoka, amelynek újjáépítése kapcsán a kormány és számos szervezet felajánlotta segítségét. 
A most szombaton az Iparművészeti Múzeumban megrendezendő jubileumi és jótékonysági estre meghívást kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke, prof. dr. Kiss Ádám is. A rendezvény lehetőséget teremt az egyetemet ért tűzesethez kapcsolódó jótékonyságra, s ezáltal a sporttörténeti relikviák újjáépítésére, valamint a TF történeti múzeum és levéltár, valamint emlékpark létrehozására is. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, védnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink