114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jótékony célú Mikulás futások megszervezésére ösztönöz a Szemem Fénye Alapítvány

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is támogatja a Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezését, ezért jótékony célú Mikulás futások megszervezésére buzdítja a felsőoktatási intézmények sportszakembereit.

 

Magyarországon mintegy 16 ezer család gondoz gyógyíthatatlan gyermeket. A Szemem Fénye Alapítvány célja, hogy az érintett gyermekek és az őket gondozó családok ne maradjanak egyedül küzdelmük során. A szervezet által létrehozott Dóri Ház (Magyarország első gyermekhospice háza) és az alapítvány működési költsége havi 7 millió forint, amelyet saját vállalkozási tevékenységükből és adományokból gyűjtenek össze.

A Szemem Fénye Alapítvány idén ismét December 6-án rendezi meg jótékonysági Mikulásfutását, amelyre szeretettel vár minden sportolni szerető, segítő szándékú embert.A Mikulásfutáson a résztvevők kék és piros Mikulássapkát viselnek és két táv közül választhatnak, amit megtehetnek futva vagy sétálva is. Az 1000 forintos nevezési díjat a szervezet jószolgálati tevékenysége fenntartására fordítja. Az alapítvány emellett saját kezdeményezéséhez hasonló, jótékonysági sportesemények megszervezésére ösztönzi a sportszakembereket, amely kezdeményezéshez a MEFS is csatlakozott, partnerei felé is továbbítva a Szemem Fénye Alapítvány mellékletben is csatolt felhívását.

A gyógyíthatatlan gyermekeket és családjaikat támogató szervezet arra kéri a sportszervezőket, hogy decemberben rendeznek olyan egyedi sportprogramokat környezetük számára, amelyek azon kívül, hogy hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, garantáltan maradandó élményt hoznak valamennyi résztvevőnek, miközben segítséget jelentenek a rászoruló családok tagjainak is. Ezeknél az eseményeknél a rendezők és a résztvevők közös erővel, összefogással és sporttal állhatnak egy jó ügy, a gyógyíthatatlan gyermekek ápolása mellé. A jótékonykodás mikéntjét a csatlakozók saját kapacitásuk alapján határozhatják meg. Szedhetnek fix nevezési díjat, de az is jó megoldás, ha az indulók adománygyűjtő perselybe dobják be az általuk meghatározott támogatói összeget. 

A „Mikulásjelmezbe” bújt csapatokról a fotókat a szervezet facebook oldalán közzéteszi (Like: facebook/szememfenyealapitvany).

Az alapítvány munkatársai kérik, hogy aki  csatlakozni kíván töltse ki a http://szememfenye.hu/legy-reszese/jotekonysagi-rendezvenyek/iv-jotekonysagi-mikulasfutas/ linken található online jelentkezési lapot, vagy írjon a lakossagi@szememfenye.hu e-mail címre, avagy további információ igénye esetén érdeklődjön a (72) 526 658-as telefonszámon. A befolyó adományokat - Mikulásfutás megjegyzéssel - az 50800111-11083762-es bankszámlaszámra kérik átutalni.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink