114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jó példa: sportolói kettős életpálya program az EDUTUS Főiskolán

Az Edutus Főiskolán 2012 óta sikeresen működő sportolói program keretében megvalósuló tehetséggondozás célja, hogy egyetlen válogatott versenyző se hagyja abba a sportot a felsőoktatási tanulmányai miatt, és minél több sportoló számára teremtsük meg sport utáni karrier esélyét. Ez a modell elsődlegesen speciális igényekre alakított foglalkoztatási program.

Ezzel összefüggő cél, hogy nemzetgazdasági szempontból egyre inkább hasznosuljanak azok a képességek – adott esetben a sporton kívüli világban, amelyek az élsportolókat jellemzik, így a kitartás, az összpontosítási képesség és a feladat iránti alázat. Az egyetemi tanulmányok és az aktív sport karrier összeegyeztetése –és nem csupán az olimpia évében- nagy kihívást kíván a sportolóktól, és nem is sikerülhet megfelelő segítő rendszer nélkül, ami nemcsak egy mentort, vagy egy anyagi támogatást, ösztöndíjat jelent. Komplex feladatot ad minden felsőoktatási intézménynek, aki vállalja, hogy példa értékű sportolókat segíti a tanulásban, pályára állításban.

Ezt a komplex tevékenységet vállalta fel az Edutus Főiskola. A programban 2016-ban már 51 élsportoló vesz részt, ebből 2015-ben 12-en kaptak sportcsillag ösztöndíjat.

Sportcsillagjaik név szerint:

 • Bátori Bence, Decker Ádám,
 • Dombvári Bence,
 • Gacsal Ákos,
 • Hufnágel Tibor,
 • Kalanovics Balázs,
 • Lucz Dóra, 
 • Szabó Gabriella,
 • Szalai Tamás,
 • Tótka Sándor, 
 • Vámos Márton,
 • Vincze Melinda

 

S hogy mi a titkuk, hogy ennyi kiváló sportoló jár hozzájuk?

A kedvezményes tanrenden, vizsgarenden, mentoron és a sport-ösztöndíjon túl az igazi áttörést a ténylegesen működő tanulási igények személyre szabása hozta, illetve, hogy lehetőséget nyújt a főiskola minden előadásba és szemináriumba online becsatlakozási lehetőségre. Így egyetlen egy sportoló sem marad el a tanulással, azért mert edzőtáborban vagy versenyen van. Az előadások és a szemináriumok visszanézhetők, így mindenki saját tempójában „látogathatja az órákat”. Ezzel a rendszerrel és a személyes mentorsegítővel egyre több élversenyző szerez/szerzett diplomát aktív sportélet mellett.

 

Az Edutus Főiskola büszke arra, hogy élsportolóik igazi példaképekké váltak a főiskolán, akik ha idejük engedi, örömmel részt vesznek a HÖK-rendezvényeken, tartanak előadást egy-egy nemzetközi versenyről, vagy vesznek részt a Hospice alapítványt támogató futóversenyen,  ezzel is színesítve  a Főiskola sportéletét.

 

Az Edutus Főiskola sportolóin keresztül a tömegsportot és az egyetemi sportot is szeretné támogatni, ezért is pályáztak 2016-ban 6 MEFOB megrendezésére, támogatására, hogy minél több hallgatónak legyen természetes a sportolás az egyetemi és főiskolai évek alatt is.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink