114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Idén is a BMEnők uralták a terepet a Rókaűzők MEFOB-on

„Ravaszul sokat mert, s bízott a maga eszébe” (Arany J. után szabadon) a BMEnők csapata, akik a 25. Rókaűzők Váltófutó MEFOB-on ismét elsöprő győzelmet arattak.

Olvasási idő: 3 perc

25. alkalommal rendezték meg a PTE Rókaűzők váltóversenyét október 5-én. A verseny során összesen öt kategóriában vágtak neki a távnak a rókaűzők, akik nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy 12 fős csapatokban teljesítik a Pécs és Kaposvár közti 84,6 kilométeres, dupla maratoni hosszúságú távot.

 

Mennyi az annyi?

A váltó során egy versenyző átlagban 7 kilométert futott, ami azért nem olyan nagy para, ám, ha figyelembe vesszük, hogy a hosszabb és nehezebb szakaszokkal a férfiaknak, míg a könnyebbekkel a nőknek kellett megbirkózniuk, gyorsan kiderül, hogy volt, aki lazán lenyomott egy 12 kilométeres szakaszt.

Na, ki a menő?

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) kategóriában hét felsőoktatási intézmény csapata gondolta úgy, hogy a rókaűzés – pontosabban a váltófutás – a legjobb elfoglaltság, amelyet csak űzni lehet egy napsütéses szombaton. A mezőnyben rajthoz állt a tavalyi bajnok: a BMEnők is, amely megnevezés első olvasatra akár félrevezető is lehet, hiszen a csapatot nemcsak nők, hanem férfiak – és persze, mind menők – alkotják.

 

A BME hallgatói idén sem bíztak semmit sem a véletlenre, kitűnő versenyzéssel, nagyszerű összhangban váltva nyerték meg a váltófutó MEFOB idei kiírását, s bár az egri Kullancsvadászok (EKE) nagyon masszívan tapadtak ellenfelükre, ötpercnyi különbséggel maradtak le a győztestől. Ezt követően csaknem fél órát kellett várni a következő célba érő csapatra, a nevében az erotikát sem megvető Pajzán Majálisra (SZTE).

Eredmények:

1. hely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMEnők) (csapateredmény: 5:26:44)

Csapattagok: Nagy Krisztina, Vörös Márk, Iklódi Zsolt, Dénes Ervin, Molnár Enikő, Kovács Márton, Molnár Levente, Tati Álmos, Mantunao Eszter, Vigh Zoltán, Pintér András, Szalai Enikő.

2. hely: Kullancsvadászok - Eszterházy Károly Egyetem
(csapateredmény: 5:31:06)

Csapattagok: Tóth Boglárka, Gyallai Soma, Kapitány Zoltán, Jenes Zoltán, Marton Mercedes Csilla, Diószegi Dávid, Plósz Ferenc, Kertész Balázs, Plónya Sára, Buda Erik, Judák Endre, Szabó Dóra

3. hely: Pajzán Majális - Szegedi Tudományegyetem
(csapateredmény: 6:00:07)

Csapattagok: Simon Kinga, Nyéki Péter, Menyhárt István, Kónya Péter, Kréz Zsófia, Bognár Ádám, Rácz Róbert, Tóth Szabolcs, Bognár Csilla, Török Bálint, Hargitai Ákos, László Leila.

 

A teljes sorrendért katt ide:

Tudtad?

  • Egy váltó 12 futóból áll, a különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak teljesítik
  • A tavalyi váltófutó MEFOB-on nyolc egyetem vett részt
  • A 2018-as MEFOB-ot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMBnők) csapata nyerte meg az Eszterházy Károly Egyetem „kullancsvadászai” és a Szegedi Tudományegyetem („Pajzán Majális”) előtt.
  • A 2019-es MEFOB-on ugyanez volt a verseny végeredménye
  • Tavaly a győztes csapat váltója 5 óra 17 perc alatt teljesítette a 84,6 km-es távot, idén ehhez kicsivel több idő kellett (5 óra 26 perc)

 

A verseny teljes útvonaláért klikk ide

Itt pedig abba pillanthatsz bele, mit is takar a rókaűzés valójában.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: PTE Rókaűzők Facebook-oldal

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink