114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Idén a Pécsi Tudományegyetem az EFOTT házigazdája

Megnyitotta kapuit az EFOTT, az egyetemisták fesztiválja. Mintegy százhúsz-százharmincezer embert várnak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára, amelyet július 11. és 17. között rendeznek Velencén - mondta a fesztivál igazgatója a rendezvény hivatalos megnyitóján.

A sajtó bejárással egybekötött megnyitóra július 12-én délután került sor Horváth Zita, helyettes államtitkár, Bódis József, a PTE rektora, Koszti András, Velence polgármestere, Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója, Gulyás Tibor, a HÖOK elnök és L. Simon László, országgyűlési képviselő részvételével.

Maszlavér Gábor elmondta: hat nap alatt mintegy húsz zenei helyszínen körülbelül kétszáz fellépő szórakoztatja a fesztivál résztvevőit.

A nagyszínpadon csütörtökön fellép a 30Y, Kowalsky meg a Vega, a Punnany Massif és a Brains, pénteken a jamaikai Sean Paul, a Wellhello, a Vad Fruttik és a Margaret Island, szombaton a brit Hurts, a Halott Pénz, a Road és a Cloud 9+, vasárnap pedig a szintén brit Tinie Tempah, a Tankcsapda, Majka és Curtis, valamint az Irie Maffia.

A Halott Pénz koncerten természetesen a PTE új dala, az OTTHON is hallható lesz, figyeljétek a PTE Táncegyüttest, ők is ott fokozzák majd a hangulatot!

A fesztivált, amelynek látogatószáma 2015-ben lépte át a százezret, eredetileg minden évben más-más helyszínen rendezték, ám 40 év után Velencén állandó otthonra talált. A házigazda azonban továbbra is mindig más felsőoktatási intézmény, idén a Pécsi Tudományegyetemet érte ez a megtiszteltetés. A 2017-es jubileumi év egyik kiemelt programjaként az EFOTT-on is számos aktivitással készül a PTE.

Külön helyszínnel, pavilonnal és programokkal várják a fesztiválozókat, a fesztivál minden pontján bele lehet futni a piros pólós, PTE 1367 feliratú pólóban rohangáló/sportoló/szervezkedő/táncoló/fülig érő szájú PTE-s hallgatókba.

„Sok – sok örömet és új megkötött kapcsolatot kívánok az elkövetkezendő pár napban a részvevőknek és olyan élményeket, melyek feltöltődést jelentenek a következő évre.”- mondta Bódis József, rektor, aki beszámolt első EFOTT fesztivál élményéről is.

„Az EFOTT mára több mint EFOTT”- mondta Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke, aki 5+1 pontot mondta el, miért is szuper a fesztivál.

A tradíciók mellett az EFOTT nagy fesztivállá vált, értve ezt a külföldi fellépők egyre magasabb számára.

A fesztivál határtalan lett, ugyanis az országhatáron túli egyetemek hallgatói is évről- évre ellátogatnak Velencére.

Az EFOTT a legsportosabb fesztivál. Számos sportprogram van ugyan is, nap, mint nap a területen, reggeltől estig. A fesztiválozó közönség 40%-a kipróbál valamilyen sportprogramot a fesztivál ideje alatt.

Generációk fesztiválja: az egyetemisták mellett családosok, gimnazisták és alumni hallgatók is képviseltetik magukat.

A civil falu vagy civil tér, melyre rettentően büszkék a szervezők.

Bár a 0. napon a fesztivál 80%-a üzemelt csak – egyes helyszíneket még nem nyitottak meg- meglepően sokan voltak, a röpipályák és a tópart tele, már a civil falu kitelepülői is pakolgattak. Ezek után már csak a jó időben kell reménykedni, és hogy felszáradjon az előző napi vihar miatt kialakult sár. A PTE Brass Band már pörgette a hangulatot, a PTE Táncegyüttes nem kevésbé, úgyhogy aggodalomra nincs ok. Csütörtökön délután sárkányhajó regatta, ahol lehet torokszakadtából üvölteni a PTE csapatának, hogy „MINDENKI PÉCSI AKAR LENNI!” A következő nagy PTE-s bulin is mindenkit szeretettel várunk 2017. szeptember 2-án a Jubileum 650 PTE Napon!

Forrás: https://pte.hu/hirek/megnyitotta_kapuit_az_efott

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink