114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hazai sikerek a keleti rangadókon

Teljes fordulót rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában - két rangadóval. A Nyíregyháza nagy csatában "gyűrte le" a Debrecent, a címvédő Miskolc pedig egy erődemonstrációval felérő 30 pontos győzelmet aratott az egri legénység ellen. A TF a papírformának megfelelően fölényesen verte a DMSE együttesét, a Szeged pedig küzdelmes találkozón tudott nyerni az ELTE-BEAC otthonában. A hét egyetlen nyugati mérkőzésén a Szombathely 44 pontos győzelemmel a tarsolyában térhetett haza a Petőfi SE otthonából. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

 

Keleti csoport:

Nyíregyházi ESE - Debreceni Egyetem 85-76   (16-20, 21-18, 27-18, 21-19)
Nyíregyháza, Egyetemi Csarnok, 30 néző. V.:Zalai, Bene.

Nyíregyháza: BUS 7/3, Czura 37/12, Vida, Oláh 17/3,,Gáspár 7. Csere:  Mokánszki 8/3, Vida 1, Kovács  6, Jánkfalvi 2. Edző: Hegedűs Ferenc

Debrecen ESE:  Pollák 8, Kozák B 2, KOZÁK M. 28, ASSZÚ 
18/15. Szekeres 6. Csere: Szűcs M. 3/3 , Oláh M. 9/3. Nemes, Szűcs B.. 2. Edző: Kovács Adrián

Az első félidőben nagy iramú, szoros, kemény férfias küzdelem jellemezte a  találkozót. A harmadik negyed döntőnek bizonyult, ekkor a Nyíregyháza játszott jobban, pontosabban. A hazaiaknál Czura Attila, míg a vendégeknél Kozák Márton bizonyult legeredményesebbnek, vezéregyéniségnek a színvinalas találkozón, de feltétlenül szólni kell hazai részről Oláh Zoltán 17 pontos, 14 lepattanós, illetve vendég oldalon Asszú Ádám 18 pontos, 12 lepattanós "mutatós" dupla duplájáról,. A hazai csapat irányítójának, Bus Ivánnak a mezőnymunkája (7-7pont és gólpassz, 8 lepattanó) is kellett ahhoz, hogy a színvonalas szomszédvári rangadón a remek harmadik negyedére építve a Nyíregyháza megőrizte veretlenségét.

Hegedűs Ferenc: A várakozásnak megfelelően nagyon szoros mérkőzés volt.  Mindkét csapat hat-hat győzelemmel állt, bíztunk benne, hogy győzünk. Egy igen harcos csapatot sikerült legyőznünk. Gratulálunk nekik! Reméljük a visszavágón is jobbak leszünk.

Kovács Adrián: Jó dobóformában kezdtünk, illetve tudtuk játszani a  saját játékunkat, ám védekezésünk nem úgy  sikerült, ahogy terveztük, emiatt pár ponttal kikaptunk. Gratulálunk az ellenfélnek!

Statisztika 

 

 

ELTE-BEAC - Szegedi RSC 61-71   (16-22, 18-18, 14-11, 13-20)
Budapest, Tüskecsarnok 25 néző. V.: Nagy V., Jankovics.

ELTE-BEAC: MOLNÁR A. 18/3, Czimer 4/3, KONCZ P. 26/6, Kovács D. 2,  Mayer P. 7/3. Csere:  Torda 2, Nagy D., Kósy 2, Tímár. Edző: Varga  Zsolt.

Szeged: HORVÁTH R. 14/6. Eprejesi 4, Szűcs 2, MAYER Á. 21/3, LISZKAI  10/3. Csere: Jáhni 9, Jegesi 2, Kéri 4, Kereszty, Cvijin 5. Edző:  Szablics Péter.

Feldobás előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek a mérkőzésen  jelen lévők Buza  Dánielre, az ELTE-BEAC az év elején tragikusan fiatalok elhunyt  játékosára.

Koncz Péter vezérletével 7-2-vel indítottak a hazaiak, ám  egy 7-0-lal fordított, s az első negyed második felében pontosabban  játszva 6 ponttal ellépett a Szeged. A második etap elején a hazaiak  hórihorgas centere, Mayer Patrick - tőle merőben szokatlan módon -  triplát szerzett, s ez úgy "feldobta" a hazaiakat, hogy a második  negyed közepén átvették a vezetést. Ekkor előlépett a szegedi Mayer  Ákos, aki egy 6-0-s rohamot vezényelt, s erre építve 6 pontos előnnyel  fordulhatott csapata.

Térfélcsere után az ELTE-BEAC zónája ugyan megzavarta a vendégeket,  akik sorra adták el a labdákat, a hazaiak viszont ajtó-ablak  ziccereket hibáztak, így elsősorban Horváth Róbert révén tartotta szűk  előnyét a Szeged. Egészen a záró etap középéig, amikor 3 pontos vendég  vezetésnél újra jött Mayer Á., akinek vezetésével ekkor egy 9-0-s  rohamot bemutatva 12-vel léptek el  a szegediek. Úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám a hazaiak csupaszív irányítója  Molnár Alex másként gondolta: sorra szerezte a labdákat, s dobta a ziccereket,  11-3-as rohamra vezetve a hazaiakat, akik 4 pontra feljöttek. Ezzel  azonban ellőtték puskaporukat, időkérés után újított a Szeged, s végül  10 ponttal nyert.


Varga Zsolt: Nagyon meglátszott a vizsgaidőszak alatti edzéshiány,  mert bár végig küzdöttek a srácok, nagyon sokat hibáztak, és a  végjátékra el is fáradtak, gratulálok a Szegednek.

Szablics Péter:  Két közel azonos tudású csapat kemény, férfias, ugyanakkor sportszerű küzdelméből mi jöttünk ki jobban, de van még min  javítani, sok volt a hiba a játékunkban. Ezzel együtt gratulálok csapatomnak a győzelemhez. ellenfelünknek pedig a küzdeni tudáshoz,  ahhoz, hogy egy pillanatra sem adta föl.

Statisztika 

 

 

TFSE - Debreceni Medikus SE 122-64   (27-10, 30-17, 32-16, 33-21)
Alkotás u., 30 néző. V: Bagi, Magyar.

TFSE:  ARMAGHANI 27/6, Bognár 6/6, KIRÁLY16, PINTÉR 14, SCERBINSKIS14.  Csere: Laman 5/3, KOVÁCSS M. 16/6, HOLE 14, VILÁGI 10, Kovács B. Edző:  dr. Sterbenz Tamás

Debreceni Medikus SE: Fekete 3, MLOCH 21/3, Malkócs 4, KOVÁCS G. 24/6,  Hegyi 12. Edző: Kovács István

A mérkőzés elején hamar elhúzott ellenfelétől a TF. A hazaiak sok cserével,  nagy sebességű támadásokra építve felőrölték a tartalékos DMSE  ellenállását.A debreceni együttes becsülettel küzdött, és több szép megoldással  vetette észre magát. A TFSE csapatában minden pályára lépő játékos  pontokkal és szép megoldásokkal hálálta meg a bizalmat, míg a DMSE  részéről Mlcoch Máté és Kovács Gábor emelhető ki.

dr. Sterbenz Tamás: Örülök a győzelemnek, és hogy minden játékosomnak tudtam bőven játéklehetőséget adni. Sok sikert kívánok  a DMSE csapatának a folytatáshoz!


Kovács István: Gratulálok az ellenfélnek, a visszavágón igyekszünk  jobban megnehezíteni a dolgukat.

Statisztika

 

 

Miskolci Egyetem - EKE Eger  91-61 (29-13, 20-12, 24-19, 18-17)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. V.: Vaszi, Sörlei.

Miskolc: TAKÁCS 14/9, Orliczki Márk 7/3, KOPASZ 10/9, GALLÓ  
18, LIPPAI 19. Csere: SZANYI 15/9, Gonda 4/3, TÓTH B. 2, Orliczki B. 2,  Orliczki Mátyás. . Edző: Drahos Gábor.

Eger: SZABÓ G. 14/6, Papp 2, Mészáros, SZICSÁK 13, HORVÁTH R. 10. Csere:  Varga 12, Steier 10, Megyes, Beák, Illés. Edző: Váczi Péter.

Az első pillanattól kezdve hatalmas iramot diktálva, rendkívül motiváltan játszott a hazai csapat. A miskolci játékosok  agresszív és egységes védekezéssel rengeteg eladott labdába hajszolták bele ellenfelüket. A hátsó stabilitás a MEAFC-nál a támadójátéknak jó ritmust adott, hol a szerzett labdák utáni gyors kosarakkal operált a MEAFC, hol pedig felállt védelem elleni kombinatív játékot  mutattak a vendéglátók. Mivel bentről és a hárompontos vonalon túlról is  eredményesek voltak Takácsék, gyakorlatilag egy félidő alatt eldőlt a  rangadó (49-25). A második félidőben pár perc alatt látványos  kosarakkal 30 pont fölé nőtt a miskolciak előnye. Ezt követően már  lankadt a figyelem, mind védekezésben, mind támadásban becsúszott  néhány hazai hiba, így a szívósan küzdő Eger 20 pont közelébe zárkózott. A hazai időkérés utánismét "felpörgött" a címvédő játéka,  a végére visszaállt a kerek 30  pontos különbség (91-61). A miskolciak végig vezetve, gyors, látványos játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyerték első hazai  rangadójukat az egyetemi bajnokságban.


Drahos Gábor: Vártuk már az idei első hazai mérkőzést, hiszen eddig  össze-vissza volt a csapat, így hatványozottan fontos minden lehetőség  a csiszolódásra. Amit terveztünk, azt nagyjából sikerült végrehajtani,  a fiúk jól és határozottan küzdöttek. Hiszem, hogy meccsről-meccsre  egyre jobb, érettebb és hasonlóan eredményes játékot mutatunk majd a  szezonban minden fronton.

Váczi Péter: Gratulálok a Miskolcnak.

Statisztika

 

Nyugati csoport:

PTE-EMES Petőfi SE - Szombathelyi ESE 45-89  (5-24, 12-24, 16-19, 12-22)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 néző. V.: Szalóki, Téczely.

PTE-EMES Petőfi SE: Fülöp 7/3, Buday-Sántha 10, Kis 9, KÁRPÁTI 15/3,  Győr. Csere: Földes 4, Gáspár, Kovács, Szavai, Füzy, Mándity, Pungor.  Edző: Petőfi Áron

Szombathelyi ESE: TÓTH  D. 8/6, HORVÁTH CS. 6, MÉSZÁROS 22/15,  Oroszi  5/3, WERNER 9. Csere: Papp 7/3, CZUKOR 26/6, Soós, Schveighoffer 2,  Frisnyák 4, Sinkovits. Edző: Kéri Péter

Hazai részről dekoncentrált játékkal kezdődött a találkozó, mintha nem is az a csapat jött volna fel a pályára, amely már többször is jó játékkal rukkolt ki hazai pályán lendületesen pontosan játszva. Az első negyedben 19 ponttal elhúzott szervezetten védekező, s Mészáros Máté vezérletével gyorsan, pontosan játszó vendég együttes. A hazaiak nem találták az ellenszert, a nagy pontkülönbség köszönhető a  rossz hazai dobószázaléknak is, amihez társult 23 eladott  labda a PTE-EMES Petőfi SE játékosai részéről. A vendégek a már említett Mészáros, valamint Czukor Bence vezérletével végig kezükben tartották az irányítást, nem volt  kérdés ki nyeri meg a mérkőzést.


Petőfi Áron: A Szombathelynek gratulálunk, a játék minden elemében felülmúltak minket. Az egyetemi bajnokság talán az egyik legerősebb  csapata, de ettől függetlenül a mi teljesítményünk jóval elmaradt a  várttól. Sajnos alázatban és motivációban is az első perctől kezdve  sokkal jobb volt a vendégcsapat. Egy-két játékosomnak el kellene  gondolkodnia ezen.


Kéri Péter:  Mind támadásban, mind védekezésben sikerült megvalósítani azt, amit a meccs előtt elterveztünk. Az időkéréseknél  nagyon nem volt mit mondani a fiúknak. Tökéletesen végrehajtották a  megbeszélt taktikát.

Statisztika 

 

Fotók:

ELTE-Szeged megemlékezés: Botár László

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink