112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hat fővárosi egyetemista vehette át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet

Budapest Fővárosi Önkormányzata idén is díjazta azokat a budapesti fiatalokat, akik a tanulás és a sport területén egyaránt élen jártak az elmúlt tanévben. A nagyszámú pályázatból szakmai zsűri választotta ki az elismerésben részesülő 41 tanulót, akik általános, közép- vagy felsőoktatási  intézmények diákjai. Az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető cím díjátadására a Városligeti Műjégpálya dísztermében került sor, dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony a magyar sportélet több prominens személyiségének jelenlétében köszöntötte a fiatalokat.

„Ez a díj jövőre lesz ötven esztendős, ami azt is jelenti, hogy a főváros legrégebbi alapítású elismeréséről van szó” – mondta megnyitó beszédében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, aki szerint nemcsak ezért különleges a 2019-es esztendő.  – „Budapest lesz a kontinens sportfővárosa, az itt egybegyűlt fiatalok teljesítményükkel bizonyították, hogy készen állunk erre a nagy kihívásra. A tanulásban és a sportban élenjárók ugyanakkor motivációval is szolgálhatnak társaik számára, s ezzel akár tömegeket is mozgathatnak. Büszkék vagyunk rátok, vigyétek jó hírét a fővárosi virágzó sportéletnek!”

 

Az immáron hagyományos díjátadón résztvevő sportvezetők és egykori kiváló versenyzők között olyan is volt, aki maga is a kitüntetettek között volt. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséget a díjátadó Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára képviselte.

 

Egyetemi – Főiskolai kategória díjazottjai:

Bognár Csaba (ELTE) - atlétika: Hegyifutó Világbajnokság egyéni, IV. hely, Fedettpályás Európa-bajnokság gerelyhajítás VI. hely

Polivka Dóra (BME) - evezés: Evezős U23 Európa bajnokság páros III. hely

Forrási Boglárka (KGRE) - sportlövészet: Európa-bajnokság II.hely, csapat

Horváth Hanna Zsófia (BME) - triatlon, duatlon, futás: Felnőtt Országos csapatbajnokság, I. hely (triatlon)

Weiler Virág (BME) - atlétika, tájékozódási futás: Tájfutó Középtávú Országos Bajnokság  egyéni I. hely, Tájfutó  Rövidtávú Országos Bajnokság egyéni I. hely, Tájfutó Sprint Váltó

Magát Anikó (SE – PAK) - súlyemelés: Felnőtt országos bajnokság III. hely

 

 Kép forrása: Budapest főváros

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink