114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hat év után újra a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdázói nyerték a Magyar Kupát

Szoros csatában, nagy izgalmak közepette a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabda-csapata nyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Olvasási idő: 2 perc

Idén húsz éves a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabda csapata, amely korábban számos sikert ért el hazai és nemzetközi porondon egyaránt: nyolcszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes, valamint a tavalyi évben a LEN-kupában diadalmaskodtak az újvárosi lányok. A jubileumot pedig egy újabb szép sikerrel ünnepelhették: nagy csatában győzték le az ötszörös címvédő UVSE együttesét a Komjádi Uszodában december nyolcadikán megrendezett kupadöntőben.

Mindkét csapat meggyőző játékkal jutott be a döntőbe: az UVSE 11:8 arányban győzte le az FTC csapatát, míg a DUE 14:7-re győzte le a Hungerit-Szentes együttesét a hatgólos Gurisatti Gréta vezetésével.

A döntőt nagyon jól kezdte a kéksapkás dunaújvárosi együttes: az első negyed után két gólos előnyben voltak, Gurisatti lőtte mindkettőt, majd Garda Krisztina ötméteresével már hárommal ment a DUE. A második negyedre az UVSE is megérkezett a meccsbe, de két negyed után így is 6:3 állt az eredményjelzőn. Keményen védekezett az újvárosi csapat, sokszor szabálytalankodtak kiállítást érően, így a záró negyedre a csapat legjobbjai már két személyi hibával álltak. Hiába tartották meg háromgólos vezetésüket a harmadik negyed végére (9:6), az utolsó negyedben az UVSE válogatott játékosai, Keszthelyi Nagy Rita és Kisteleki Hanna vezetésével kiegyenlítette az állást, a DUE pedig sok hibával játszott, Garda Krisztina negyedik ötméteresét pedig kivédte Gangl Edina. Az UVSE végül 23 másodperccel vége előtt szerezte az egyenlítő gólt Faragó Kamilla révén.

Jöhettek tehát az ötméteresek, amire azonban felszívta magát a legjobbjait nélkülöző Dunaújváros, és minden büntetőjüket bedobták, ellentétben az UVSE játékosaival, akik közül épp az ötmétereseket kiharcoló Faragó Kamilla, és Antal Dóra hibázott, így aztán 2014 után ismét Dunaújvárosba került a Magyar Kupa serlege!

A mérkőzés végén a győztes vezetőedző, Mihók Attila így értékelt: „Nagyon régen nyert hazai trófeát a Dunaújváros, de úgy érzem, rászolgáltunk arra, hogy mi emelhessük fel a kupát. Aki látta a meccset, szerintem nem kérdőjelezi meg a sikerünk jogosságát, gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel nyertük meg ezt a sorozatot. Azzal, hogy az UVSE ellen győztünk és ahogyan győztünk, feltettük az i-re a pontot. 

A győztes csapat tagjai: Laura Aarts (holland), Brezovszki Gerda (DUE), Garda Krisztina (SZIE), Gurisatti Gréta (DUE), Horváth Brigitta (DUE), Huszti Vanda (utánpótlás), Kiss Alexandra (DUE), Geraldine Mahieu (francia), Sajben Nikolett (DUE), Szabó Nikolett (utánpótlás), Szellák Csenge (utánpótlás), Vályi Vanda (utánpótlás), Ziegler Diána (DUE)

NŐI MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ

DÖNTŐ

UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 9-9 (0-2, 3-4, 3-3, 3-0) - ötméteresekkel 3-4

Gólszerzők: Kisteleki H. 3, Keszthelyi 2, Faragó K. 2, Szücs, Parkes, ill. Garda 4, Gurisatti 2, Mahieu, Vályi V., Ziegler

Szöveg: Janzsó Miklós, Magyar Vízilabda Szövetség

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink