114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Háromszoros egyéni csúccsal brillírozott Jung Bea (BCE) a Súlyemelő EVB-n
  1. november 13-17. között rendezték meg Mexikóban, Merida városában az 5. Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságot (EVB). Jung Beáta a 69kg-osok között szakításban ezüstérmet szerzett.

Bea magyar idő szerint szerda délután versenyzett, súlycsoportjában hetedmagával küzdött az egyetemi világbajnoki címért. A Súlyemelő EVB-n szakításban egyéni csúccsal (98 kg) ezüstérmes helyet vívta ki magának, dacára annak, hogy a hét fős mezőny második legkönnyebb versenyzője volt. Ezt követően lökésben is új egyéni csúcsot emelt (108kg). Ez az eredmény az 5. helyhez volt elegendő, így összetettben 206 kg-mal – szintén egyéni csúccsal – a 4. helyen zárta az egyetemi világbajnokságot.

Szép volt Bea, büszkék vagyunk rád!

Jung Beáta a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus negyedéves hallgatója. Bea nem ismeretlen az egyetemi sportban, hiszen 2014-ben 136 kg-os, idén májusban pedig már 197kg-os összteljesítménnyel nyert a Súlyemelő MEFOB-on. A 2016 nyarán megrendezett Messzi István emlékversenyen 69 kg-ban szintén első helyezést ért el, mely eddigi legjobb eredménye volt.

A Súlyemelő Világbajnokságnak további két magyar résztvevője is volt, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) két vezetője, Némethné Móra Anikó igazgató és Ádámfi Attila ügyvezető igazgató FISU technikai delegáltként segítette a rendezvény lebonyolítását.

Az 5. Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságon Magyarország mellett még 18 ország képviseltette magát: Kanada, USA, Kolumbia, Puerto Rico, Ausztrália, Ausztria, Kína, Franciaország, UK, India, Új-Zéland, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Taipei, Uruguay, Thaiföld és természetesen a házigazda, Mexikó.

Kép forrása: @weightliftingnewsagent

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink