114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Három sima vendégsiker a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Három mérkőzést rendeztek február első hétfőjén és keddjén a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Mindhárom találkozón érvényesült a papírforma: Nyíregyházán, Pécsett és Sopronban is sima vendéggyőzelem született.

Olvasási idő: 2 perc

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK.

Keleti csoport, 6. forduló:

 

Nyíregyházi ESE – TFSE 26–115 (2–35, 4–26, 11–31, 9–23)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 10 néző. V.: Gergely, Zalai.

 

Nyíregyházi ESE: Deák, Jakab 9/3, Alajtner 4, Mácsai 13/3, Szabó. Edző: Hegedűs Ferenc.

TFSE: KENYERES 30/6, Szabó E. 13/3, NAGY ZS. 16 VARGA B. 15/3, Szeli 18. Csere: Kozma 11/3, HERJECZKI 12. Edző: Hegedűs Péter.

Ha az edzők neveiből indulunk ki, akkor úgy fogalmazhatnánk: Péterék elhúzták Ferencék nótáját. Gyenge hazai játék mellett a tavalyi győztes végig magabiztosan irányította a mérkőzést, amelyet elsősorban Kenyeres Anett jó dobóformájára, valamint Nagy Zsófia (16-16 pont és lepattanó) és Varga Barbara (15 pont, 16 lepattanó) dupla-duplájára alapozva nyert meg fölényesen. Összességében a címvédő TF érvényre juttatta a nagyobb tudását, és végig nagy fölényben játszva simán nyert. 

Hegedűs Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak, mindent, amit erőnkből és tudásunkból telt, megtettünk. Gratulálok az ellenfélnek!

Hegedűs Péter: - Köszönjük a mérkőzést a Nyíregyháza csapatának. Összességében hiányos volt a csapatunk, de igyekszünk kihozni a lehetőségből a maximumot. Dolgozunk tovább a célunkért, hogy sikerüljön bejutnunk a döntőbe.

Statisztika

 

Nyugati csoport, 9. forduló:

 

PTE-PEAC – KÖZGÁZ SC és DSK 42–78 (11–15, 0–25, 14–23, 17–15)

Pécs, 50 néző. V.: Téczely, Fleischmann.

 

PTE-PEAC: Szabó Nikolett 3/3, Temes 3/3, Bátai 2, Kóbor 5/3, SZABÓ NÓRA 13/3. Csere: Süle 4, Szomor 8/6, Propszt 2, Krikler 2, Szenteszki. Edző: Bekk Zsanett.

KÖZGÁZ SC és DSK: KATONA 3, HERENDI 19, FARKAS 16/3, Imre Noémi 8, IMRE NÓRA 4. Csere: MUNKÁCSI 18, Erdődi 2, Szammer 8. Edző: Németh Kata.

 

Az első negyedben a pécsi csapat remekül tartotta magát a végső győzelemre is esélyes Közgáz ellen. A második etapban azonban a fővárosiak szigorítottak a védekezésükön, és "lenullázták" a hazai támadásokat, ami miatt a pécsiek ebben a szakaszban nem tudtak pontot szerezni, így a szünetre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, az utolsó tíz percet pedig meg is tudták nyerni a lelkes PEAC-os lányok.

Bekk Zsanett: - Sajnálom, hogy a második negyedben nem sikerült pontot szereznünk.

Németh Kata: - Gratulálok a csapatomnak!

Statisztika

 

SMAFC – PTE-Petőfi SE 43–97 (10–21, 12–22, 7–39, 14–15)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 40 néző. V.: Rokob, Rudasics.

SMAFC: Rabatin, PADOS 11, Rátkovics 9, Kollár1, CZIRJÁK 22. Csere: Pogonyi, Volford, Határ, Besenyei. Edző: Panta István.
PTE-Petőfi SE: MILTNER 8, Horváth 15/6, TÓTH 25/9, ORBÁN 11, Bencze 4. Csere: MOLNÁR17, HAJGATÓ 17/3. Edző: Sipos Ádám.

Az első félidőben a hazai csapat helyenként fel tudta venni a versenyt a vendégekkel, Panta István lányainak csupán az akciók befejezésével akadtak problémáik, így a jóval pontosabban dobó pécsiek 20 pont fölötti előnyt szereztek a szünetre. A második félidőt rossz ritmusban kezdte a SMAFC, hiszen az első öt percben mindösszesen két pontot sikerült szerezni a pécsi 16-al szemben, és ez el is döntötte a mérkőzést. Sorozatos gyors indításainak köszönhetően a PTE-Petőfi nagy különbséget alakított ki, csaknem negyven pontot szerzett ebben a szakaszban. A vendégektől a cserepadról beszálló Molnár Hanna (17 pont, 18 lepattanó) "izmos" dupla-duplával járult hozzá a magabiztos vendég győzelemhez.


A hazaiak büszkék lehetnek az utolsó negyedben nyújtott teljesítményükre, és erre alapozhatnak a jövőben is, hiszen az utolsó másodpercen múlt, hogy nem a hazaiak nyerték ezt a negyedet. A SMAFC tetszetős megoldásainak, és a Czirják Anna-Pados Kitti-Rátkovics Viktória triónak köszönhetően könnyű kosarakat szerzett, amelyekkel kiszolgálták edzőjüket és a mérkőzésre szép számban kilátogató hazai szurkolókat is. A folyamatosan fejlődő soproniak reményeik szerint a bajnokság utolsó szakaszában méltó ellenfelei lehetnek majd a tabella alsó szakaszában található csapatoknak.


Panta István: - Gratulálok a lányoknak! Most tudjuk igazából felmérni a fejlődésünket, hiszen ez a Pécs idegenben átrohant rajtunk és nyerni tudott száz ponttal, itthon viszont bár sok hibával játszottunk, és több gyors indításos kosarat kaptunk, csökkenteni tudtuk a különbséget százról ötvennégy pontra. Nagyon sokat fejlődtek a lányok mind lelkesedésben, mind mentálisan, fizikálisan és dobásbiztonságban is. Egyetlen problémánk a visszarendeződéssel akad, de próbálunk ezen is javítani.

Sipos Ádám: - Gratulálok a Sopronnak, amely újonc létére láthatóan nagyon sokat fejlődött, és nagyon sokat dolgozott. Gratulálok a saját lányaimnak is, próbáltunk több dolgot gyakorolni, amelyekkel a következő mérkőzésekre készülünk.

Statisztika

Szöveg: Botár László, Márványkövi Ferenc

Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink