114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Három magyar triatlonos mehet az olimpiára

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit  és Kovács Zsófia  indulhat a riói játékokon.

Kovács Zsófia (ELTE jogász szakon végzett, EVB győztes) második olimpiájára készülhet, négy éve a sportág egyetlen magyar indulójaként az 51. helyen végzett Londonban. Ifj. Faldum Gábor és az aquatlonban 2010-ben világbajnok Vanek Margit (ELTE biológia szakon végzett) először szerepel majd olimpián. 

A triatlonosok kétéves kvalifikációs időszaka szombaton a jokohamai világbajnoki futammal zárult, melyen Tóth Tamás 33., Kovács Zsófia pedig 41. lett.

A hivatalos ranglistát a tervek szerint vasárnap teszik közzé. A magyarok számítása szerint Tóth éppen lemaradt a kvótás helyekről, így ő még reménykedhet abban, hogy valaki visszamondja az indulást, vagy esetleg szabadkártyát kap. Erről elvileg jövő péntekig kell döntenie a nemzetközi szövetségnek (ITU). Négy éve Vanek Margit volt elsőszámú tartalék az olimpián, de végül nem lett résztvevő.

Rio de Janeiróban a Copacabanán rendezik a  triatlonversenyt. A férfiak augusztus 18-án, míg a nők 20-án küzdenek meg az érmekért.

Forrás: index.hu

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink