114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Három kategóriában avattak bajnokot Magyarország Legizmosabb Egyeteme Kampányában

A Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a bajai Eötvös József Főiskola nyerték el a Magyarország Legizmosabb Egyeteme 2018. címet kategóriájukban.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2017-ben meghirdetett kampányának sikere után 2018-ban is kereste Magyarország Legizmosabb Egyetemét. 2018. május 5 és 31-e között huszonhat tagintézményben, 36 helyszínen. A MEFS és az intézmények sportirodáinak közös szervezésében, a Szerencsejáték Zrt. támogatásával zajlott a verseny, amelynek lényege az volt, hogy minél több felülést kellett végezni 24 óra alatt, figyelembe véve nemcsak a felülések darabszámát, hanem a kampányba regisztrált hallgatók és az adott intézmény nappali tagozatos hallgatói létszámát is. A szabályok alapján egy hallgató csak egyszer regisztrálhatott, de többször nekifutva, bármennyi felülést végezhetett az intézmény által kiválasztott napon 0-24 között.

 

Az 1 millió Forint összértékű fődíjra három kategóriában: 4 000 fő feletti, 1 000 - 4 000 fő közötti és 1 000 fő alatti hallgatói létszámmal rendelkező intézmények; 500 000 Ft, 300 000 Ft, illetve 200 000 Ft értékű Hervis Sportszerutalványért versenghettek.

 

A hallgatók ösztönzésére intézményenként 3 darab 10 000 Ft-os Hervis sportszerutalványt ajánlott fel a Szerencsejáték Zrt., amelyet az adott nap végén sorsolt ki az intézményi szervező a próbát teljesítő hallgatók között.

 

Az első kategóriában, a 4 000 fő feletti hallgatói létszámmal rendelkező intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt, a hallgatók 5,28%-ával. Abszolút győztes az intézményben, és az összes hallgatót tekintve az országban, Tapodi Ádám, hallgató lett egyéni csúccsal, 2020 felüléssel.

 

A második kategóriában, az 1 000 - 4 000 fő közötti létszámú intézmények között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett a győztes a hallgatók 17,35%-át megmozgatva. Testnevelő tanáruk, Nagy Ádám Ferenc formabontó módon motiválta a hallgatókat a próba teljesítésére: a második évfolyam két osztálya, több mint 120 fő, végezte egy időben, egyszerre, vezényszóra a felüléseket.

 

A harmadik kategóriában, az 1 000 fő alatti létszámú intézményeknél, fej-fej mellett folyt a verseny. A bajai Eötvös József Főiskola hallgatói egyéni és páros csúcsokat döntöttek meg, megmozgatva ezzel a főiskola hallgatóinak 88,7%-át s ezzel megnyerték a kategória első díját.

 

A legaktívabb szervező díját, az 50 000 Ft értékű Feldobox utalványt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem testnevelő tanára, Nagy Ádám Ferenc kapta.

 

Rekordok/érdekességek:

A megmérettetés során közel ötszázezer (498 650) felülést végzett 13 763 hallgató, a MEFS tagintézmények nappali tagozatosainak 7,17%-a. 2019-re tehát feladták a leckét az idei bajnokok, akiket a saját kategóriájában kell legyőzni majd a kihívó intézménynek.

Fiú hallgató abszolút rekorder: Tapodi Ádám, Szegedi Tudományegyetem, 2020 felülés

Lány hallgató abszolút rekorder: Pauliscsák Alexandra Miskolci Egyetem, 1036 felülés

 

A kihívást teljesítő intézmények közül kiemelkedett többek között a Miskolci Egyetem és a Kaposvári Egyetem. A Miskolci Egyetem hallgatói közül többen is 1000 felülés felett teljesítettek: Béke Péter Dávid 1300, Farkas Flórián 1070, Hajdu Nikolas 1060, Pauliscsák Alexandra 1036 felüléssel, de az 500 és 800 közötti felülést elérők is szép számmal voltak: Pomázi Anna, Rechnitzer László, Kozák Luca, Molnár Barbara, Fenyédy Réka, Szabó Szilvia, Bakos Alexandra. A Kaposvári Egyetem, hallgatói közül a legjobb teljesítményt Hooda Uday 600, Kovács Vivien és Hoffer Fanni 400-400 felüléssel nyújtotta. Andrásofszky Réka, az Eötvös József Főiskola Baja hallgatója, szintén 600 felüléssel járult hozzá intézménye kategóriájában elért győzelméhez, és vált rekorderré.

 

Az ország három legizmosabb felsőoktatási intézménye július 10-én a „Tekerj az EFOTT”-ra sajtónyilvános megnyitón vehetik át az 1 000 000 Ft összértékű díjakat és egy-egy üveg kettlebelt.

 

A kampányban résztvevő intézmények: Állatorvostudományi Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös József Főiskola, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ, Eszterházy Károly Egyetem, Kaposvári Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Kodolányi János Főiskola, Miskolci Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Semmelweis Egyetem Pető András Kar, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola, Testnevelési Egyetem (MEFS tagok, 191.930 fős, 2018. októberi magyarországi nappali tagozatos hallgatói létszámmal).

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink