114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hagyományos Tanácsadó Testületi évzáró ülését tartotta a Károlyi Étteremben a MEFS

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség évzáró megbeszélésen Prof. Dr. Kiss Ádám, elnök, és Dr. Székely Mózes, főtitkár beszámolt a 2016-os év egyetemi sport életéről, a verseny-, szabadidősport aktivitásokról, a pályázatokról, a 2016-ban elért eredményekről.

A Tanácsadó Testület tagjai már évek óta segítik a MEFS munkáját nagy tapasztalatukkal, javaslataikkal, melyek meghatározó szerepet töltenek be a szövetség irányvonalait illetően, és segítik az egyetemi sport életét.

A rendes évértékelésen túl a megbeszélés fókuszában az egyetemi sportegyesületek helyzete, azok további fejlesztési lehetőségei voltak, melyek kiemelt szerepet kapnak majd a 2017-es évben.

Az ülésen részt vett többek között Prof. Dr. Besenyei Lajos, a MEFS Professzori Tanács elnöke, Dr. Gál László, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ címzetes főigazgatója, főiskolai tanár,  Földesiné Prof. Dr. Szabó Gyöngyi a Testnevelési Egyetem professzor emeritája, Dr. Honfi László, az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kar Sporttudományi Intézet ny. intézetigazgatója, tanszékvezető főiskolai tanár, Prof. Dr. Istvánfi Csaba a Testnevelési Egyetem rektor emeritusa, Máté János, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott intézetigazgatója, ny. tanár, Dr. Molnár Sándor ny. egyetemi docens, a TFSE volt elnöke, Dr. Som Ferenc a Semmelweis Egyetem ny. tanszékvezetője, a MEFS volt alelnöke, Szabó József a Szegedi Tudományegyetem főiskolai doncense, ny. tanszékvezető, Prof. Dr. Tihanyi József rektor emeritus, és Várnagy András, a Széchenyi István Egyetem Testnevelés és Sportközpont nyugalmazott tanszékvezetője, testnevelő tanár.

A MEFS-et az elnök és főtitkár mellett Kovács György, főtitkár-helyettes, és Szentkirályi-Szász Krisztina, PR és marketing igazgató is képviselte.

A testület tagjai közül sokan ma is aktívan sportolnak, példát mutatva a felnövekvő generációnak az élethosszig tartó sport, mint a szellemi és testi frissesség egészségmegőrző szerepéről és fontosságáról.

A megbeszélést hangulatos karácsonyi vacsora, és sportos ajándékok átadása zárta.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink