114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gwangju Universiade 5. nap összefoglaló

Asztalitenisz:

Magyarország – Új-Zéland 3-0 (női csapat, csoportmérkőzés) Mindhárom játékosunk, Hepke Johanna, Tóth Kata és Szvitacs Alexa 3-0-ra nyerte a mérkőzését.

A hölgyek Csehország ellen folytatták és 3-0-ra kaptak ki, úgy hogy Tóth Kata 2, Szvitacs Alexa és Hepke Johanna 1-1 játszmát szerzett.

Magyarország  - Katar 3-0 (férfi csapat, csoportmérkőzés) Mindhárom játékosunk, Do Puong nam, Sebestyén Péter és Szita Márton 3-0-ra nyerte a mérkőzését.

A férfi csapat következő ellenfele Kína volt, s nem született meglepetés, az ázsiaiak 3-o-ra nyertek, Do Puong nam, Sebestyén Péter és Szita Márton közül senkinek sem sikerült játszmát mentenie.

Helyszín: Jangseong Honggildong Gymnasium

 

Evezés:

Helyszín: Chungju International Rowing Center                    

A férfi könnyűsúlyú egypárevezős döntőjében Tamás Bence harmadik helyet szerzett. A 23 éves szegedi születésű evezős úgy vesztette el a mai versenyt, ahogy tegnap a Simon-Juhász egység győzött, azaz a hajrában dőlt el az aranyérem sorsa és a sokáig vezető Tamás nem bírta a verseny végét, így szorult le az élről, de a dobogóra felléphetett. Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója révén a negyedik érem született meg az Universiaden, 1 arany és 3 bronz.

A normál súlyú női egypárevezős döntőben Gyimes Krisztina a rajtnál beragadt és az így keletkezett hátrányt már nem volt képes ledolgozni, negyedik lett.

A normál súlyú férfi nyolcas döntőjében a mieink az ötödik helyen értek célba (Bakaity, Bedők, Bíró, Kiss, Krpesics, Lacsik, Lovass, Porubszky, Vallyon).

Ezzel az evezés versenyei befejeződtek.

 

Judo:

férfi, -60 kg a koreai Kim ipponnal győzött Szabó Csaba ellen.

 A vigaszágon Szabó az azeri Mammedovot verte ipponnal. A litván Klokovval szemben viszont 2 shidoval maradt alul és így befejezte szereplését.

Helyszín: Yeomju Bitgoeul Gymnasium

 

Kézilabda (férfi):

Magyarország – Izrael 22-16 (13-11)

A magyar gólszerzők: Országh Ádám 6, Varsandan Milán, Németh László 5-5, Benis Bence 3, Benmiolud 2, Morva Zoltán 1.

Helyszín: Gurye Indoor Gymnasium

 

Kosárlabda (női):

Dél-Korea – Magyarország 55-88 (19-22, 16-26, 9-24, 11-16)

A hazai közönség hangerejétől támogatott koreaiak erejét hamar sikerült felőrölni és a magyar csapat a vártnál is magabiztosabban szerezte meg az újabb győzelmét a csoportban. A félidőben még csak 13 pont volt a különbség, de ez a mérkőzés végére 33 ponttá duzzadt. Kitűnő csapatszellem jellemezte a társaságot, mely továbbjutott a nyolc közé és következő ellenfele az USA válogatottja lesz két nap múlva.

A mérkőzésen a legjobb magyar dobók a kapitány Zele Dorina és Pap Regina voltak, 17 illetve 16 ponttal. Mellettük 14 pontos Szamosi és 10 pontos Baksa.

Sterbencz Tamás vezető edző nyilatkozatában azt emelte ki, hogy a lányok három ellenfele három kontinenst, három stílust képviselt, az észak-amerikait, az afrikait és az ázsiait és ennek ellenére példaadóan versenyeztek, semmi sem tudta kizökkenteni őket a saját játékukból. A mai győzelem titkát abban látta a szakember, hogy a csapat képes volt felvenni a koreaiak rohanós játékát is és nem állt be pozícióba.

Helyszín: Dongkang College Gymnasium

 

Műugrás:

A női 3 méteres műugrásban Gondos Flóra volt érdekelt, aki nem túl előjelek után kezdte a versenyt. Pár napja ugyanis aláfordult a bokája, amit még ma reggel is bekötöttek. Szerencsére ez a sérülés nem hátráltatta a mozgásban, kétszer is szépen megcsinálta a sort. Először 13. helyen jutott tovább a 18-as középdöntőbe, onnan pedig kisebb rontással ugyan, de tovább ment a holnapi 12-es döntőbe. Csapattársa Kormos Villő már 4-5 napja nem edz a fülgyulladása miatt, tegnap este kitisztították a fülét, beinjekciózták, s ma reggelre jobban érezte magát. Az azonban, hogy a két nap múlva kezdődő versenyén képes lesz-e elindulni, az ma még erősen kérdéses.

Helyszín: Nambu University Aquatics Center

 

Vívás:                                  

A női párbajtőr csapat Kolczonay Anna, Mihály Kata, Bossányi-Jung Alexandra összeállításban állt fel a Lengyelországgal elleni csapatmérkőzésre. Sajnos nem jutottak tovább 45-34-re a lengyelek nyertek.

A férfi kard csapat szintén Lengyelországgal kezdett. Az összeállítás: az egyéniben bronzérmes Valkai Ferenc, Csaba Márton Bence és Puy Sebestyén (két mérkőzés után Ravasz Etele Valkai helyén). A lengyelek örülhettek a nagyon szoros meccs végén, melyet 45-43-ra nyertek meg, pedig 35-33-nál a mieink vezettek, de az utolsó két asszóban nem sikerült kivívni a győzelmet.

Helyszín: Kimdaejung Convention Center

 

Vízilabda:

USA - Magyarország 10-8 (4-2, 3-3, 3-1, 0-2) (női)

A csapatra ráfért a pszichológus segítsége, a vizualizációs gyakorlat, mert az első két meccsen alárendelt szerepet játszottak az olaszok és az ausztrálok ellen is. Az amerikaiakat sikerült meglepni az elején és Pengő remek góljaival el is ment Tóth László csapata. Aztán megint beállt a görcs a lányoknál és mire észhez tértek már négyet kaptak is. Az amerikaiak ettől kezdve nem tettek mást, mint ennek az előny tartására törekedtek. Fordulópont volt  a harmadik negyed, amikor Gémes gólját érvénytelenítették a bírók.  Ennek oka az volt, a zsüriben nem jelezték egy kiállított játékos visszatértét, az amerikaiak reklamáltak, a gólt elvették és visszaállították az órát 10 mp-re, innen folytatódott a játék.  Az utolsó negyedet megnyerte a csapat, de ez már csak szépségtapasz lehetett.

A magyar gólszerzők Pengő 3, Gémes, Polák 2-2, Kövesdi 1. Az amerikaiaknál Neushul hat gólt dobott a tízből.

Tóth László, a csapat vezető edzője:

- Harmadjára játszottunk egy szakmailag értékelhető meccset. Ehhez sajnos az is hozzá tartozik, hogy több elkerülhető gólt is kaptunk, s ezt nem tudta elviselni a csapat. Sajnos a ziccerek is rossz pillanatokban maradtak ki, amikor épp felzárkózhattunk volna. Egy szó mint száz meg kell ragadnunk az utolsó szalmaszálat a franciák ellen, akik viszont szinte a teljes felnőtt csapatukkal vannak itt. Elég egy góllal nyernünk a továbbjutáshoz. De ahogy Korda Gyuri bácsi mondaná, amíg az utolsó lapot fel nem dobják, addig van esély...

 

Továbbra is veretlen a férfi vízilabda válogatottunk az Universiaden.

A címvédő magyar férfi vízilabda válogatott Gwangjuban ma lejátszotta negyedik mérkőzését is és továbbra is veretlenül áll a csoportjában.

Franciaország-Magyarország 7-12 (2-1, 3-3, 1-3, 1-5)

A franciák olyan kiválóan tartották magukat, hogy a szünetben még vezettek és csak ezután, 5-5-nél sikerült őket befognia a Vincze Balázs irányította csapatnak. A fordulás után Bátoriék más sebességi fokozatba kapcsoltak és az utolsó két negyedet 8-2-re nyerték, egy pillanatnyi kétséget sem hagyva arról, hogy ma nem születik meglepetés az uszodában.

A magyar gólszerzők: Sedlmayer 4, Bátori 3, Kovács 2, Sántavy , Jansik, Zalánki. A franciák legjobbja Alexandre Camarasa 4 góllal.

A  magyar csapat további ellenfelei a csoportban Brazília és Dél-Korea lesznek, azaz a veretlenségét őrző csapat az elődöntő egyik várományosa.

Vincze Balázs: Folyamatos előrelépés tapasztalható a társaságnál és ez bíztató a következő meccseink előtt. Ugyanakkor kritizálnom is kell a fiúkat, mert máig nem értem, hogy legyen bármennyire klasszis játékos is Camarasa, hogy lőhetett négy gólt úgy, hogy egy idő után már többen is lógtak rajta. Kapkodásra, idegeskedésre nincs okunk, rendre megvalósítjuk az elképzeléseinket.

Helyszín: Yeomju Indoor Aquatics Center

 

{slide=Magyar csapat versenyprogramja - Július 8. (szerda)}

Asztalitenisz:

10:00-től         vegyes páros (Sebestyén Péter, Hepke Johanna), venezuelaiak ellen kezd

10:30-ől          vegyes páros (Szita Márton, Szvitacs Alexa), román páros ellen kezd

14:00-től         férfi páros (Sebestyén Péter, Do Phuong Nam), hong kongi páros ellen kezd                

15:30-tól         női páros (Szvitacs Alexa, Tóth Kata), kínai páros ellen kezd

Helyszín: Jangseong Honggildong Gymnasium

 

Atlétika:

12:10               férfi 400 m síkfutás, előfutam (Kovács Zoltán)

16:00               női távolugrás, selejtező (Schmelcz Vivien Fanni)

16:30               férfi 400 gát, előfutam (Koroknai Tibor)

Helyszín: Gwangju Universiade Main Stadium

 

Sportlövészet:

9:00     10 m légpisztoly, kvalifikáció (Berecz Sára) 

12:00               Döntő

Helyszín: Naju Jeollanamdo Shooting Range

 

Vívás:                        

10:00               Női tőr csapat (Japán ellen)

10:30              Férfi párbajtőr csapat (Kína ellen)

11:30               Női tőr csapat - negyeddöntők

12:30               Férfi párbajtőr csapat - negyeddöntők

13:30               Női tőr csapat - elődöntők

14:00               Férfi párbajtőr csapat - elődöntők

17:00               Döntő – női tőr csapat

18:00               Döntő – férfi párbajtőr csapat

Helyszín: Kimdaejung Convention Center

 

Műugrás:

15.30 női 3 m műugrás döntő (Gondos Flóra)

Helyszín:Nambu University Aquatic Center

 

Vízilabda:      

10:30 – 12:00  Női (Magyarország – Franciaország)

17:00 – 18:30  Férfi (Magyarország – Brazília)

Helyszín: Yeomju Indoor Aquatics Center

{/slide}

 

Fotó: Marjai Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink