114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Góleső és nyíregyházi továbbjutás a férfi kézilabda MEFOB-ban

Az ELTE és a Nyíregyháza párharcával folytatódtak a férfi Magyar Egyetemi Kézilabda-bajnokság küzdelmei. Két gólgazdag mérkőzést követően a nyírségiek magabiztosan léptek tovább a következő körbe.

Olvasási idő: 1 perc

 

Gólgazdag párharcon van túl az ELTE és a Nyíregyházi Egyetem a férfi egyetemi kézilabda-bajnokságban, amelyben az 1. fordulót rendezték a héten. Az oda-visszavágós rendszerben kétszer játszanak egymással a csapatok, és a párviadal győztese bejut a 2. fordulóba, ahol a májusi hatos döntőbe jutás a tét.

Az első találkozón a Nyíregyháza hazai pályán fogadta az ELTE csapatát, és 55–48-ra nyert. Az összecsapáson percenként átlagban másfél gól esett, ami nagyon ritka jelenség kézilabda-mérkőzésen. A sok gól oka, hogy a felek csak a támadásra fordítottak figyelmet, a védekezésre nem.

Március 3-án, kedden rendezték a visszavágót az ELTE Bogdánfy utcai csarnokában, ahol „mindössze” 93 gól esett – ne feledjük, ez szintén soknak mondható egy kézilabda-mérkőzésen. Az első találkozóval ellentétben a csapatok mindvégig fej-fej mellett haladtak, ám ezúttal sem fektettek súlyt a védekezésre. Az első játékrész elején a vendég Nyíregyháza elhúzott elelnefelétől, amely a 15. perctől egyre inkább magára talált. A félidőben 24–22-es nyíregyházi előnyt mutatott az eredményjeltő. Az adok-kapok a második játékrészben is folytatódott, a hazaiaknál Molnár Ádám 14, Árvai Marcell pedig 10 találatig jutott, vendégoldalon Illés Tamás 16-szor, Fábián Vincze és Erdős Zoltán 9-9 alkalommal zörgette meg a hálót.

A Nyíregyháza végül 47–46-ra nyerte az összecsapást, így 102–94-es összesítéssel jutott tovább a 2. fordulóba, ahol a BME-vel küzd meg a döntőbe jutásért.

Kézilabda MEFOB, 1. forduló

Nyíregyházi Egyetem–ELTE 55–48
ELTE–Nyíregyházi Egyetem 46–47
Továbbjutó: Nyíregyházi Egyetem

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc, Rozs Bettina
Fotó: Rozs Bettina

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink