114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fuss, kocogj februárban is!

Ez a február sem múlhat el futóversenyek (és Valentin-nap) nélkül. Összegyűjtöttünk néhány érdekesebbet, amelyekre érdemes benevezni. Elő a futócipővel és irány a szabad levegő! 

Olvasási idő: 2 perc

 

Februárról mindenkinek a Valentin-nap és a farsang jut az eszébe. Mindkét ünnep a tavasz közeledtét jelzi, ám egy kicsit még várnunk kell a barátságosabb időre. A nyirkos, ködös hideg azonban senkit se tántorítson el a mozgástól, és talán jobban feléledünk a téli álomból, ha részt veszünk az alábbi futóversenyek egyikén. Kitartás, mindjárt itt a tavasz! 

Téli Margita

Erre a versenyre elsősorban azok nevezzenek, akik bírják a gyűrődést, és szeretik a hosszabb távokat, mert február 8-án, szombaton a résztvevőknek nemcsak a hideggel, hanem a szintkülönbséggel is meg kell birkózniuk Gödöllőn és környékén. A maratoni futam mellett lesz egy „lájtosabb”, 21,4 kilométeres is. Mivel terepfutásról van szó, jobb, ha előre tájékozódtok, milyen időjárási és pályakörülményekre számíthattok, és ami a legfontosabb, terepfutócipő nélkül el se induljatok! A hagyományos futólábbelik kevésbé alkalmasak az ilyen jellegű kihívások teljesítésére. Ha más nem, azért érdemes beneveznünk a versenyre, hogy megtudjuk, miért kell minden résztvevőnek magával hoznia egy poharat.

Az esemény honlapja, részletek itt.

Időpont: 2020. február 8., szombat
Rajt helyszíne: Gödöllő, Erkel Ferenc Általános Iskola
Rajt időpontja: 39,6 km: 9.00, 21,2 km: 9.30
Táv: 39,6 km, 21,2 km
Nevezési díj: 5300 Ft

Kaposvári futófarsang

Igazi farsangi élményben lesz része annak, aki február 9-én a kaposvári félmaratoni és utcai futóversenyt választja, hiszen aki szeretné, az farsangi jelmezben is teljesítheti a 10 kilométeres és a félmaratoni távot. A verseny magas színvonaláról Péter Attila és a Kaposvári Szabadidő Egyesület gondoskodik, amely a hagyományos, egyetemi sportolók körében is népszerű Rókaűző váltófutóverseny házigazdája. A szervezők banánról és forrásvízről is gondoskodnak, szóval a frissítőkön semmi sem múlik majd. Bónusz: az első három helyezett ajándékcsomagban részesül!

Az esemény honlapja, részletek itt.

Időpont: 2020. február 9., vasárnap
Rajt helyszíne: Kaposvár, Kossuth tér
Rajt időpontja: 10 km: 10.35, 21,1 km: 11.00
Táv: 10 km, 21,1 km
Nevezési díj: 5900 Ft – 21 000 Ft, attól függően, milyen versenyre és távra nevezel (egyéni, páros, váltó)

BBU föld alatti futás

Kevesen tudják, hogy Kőbánya nemcsak a blúzról és a sörről, hanem pincerendszeréről is híres, amely ezúttal egy nem mindennapi versenynek ad otthont február 15-én, szombaton, egy nappal Valentin-nap után. Cseréld le a megszokott és uncsi futóútvonaladat egy sokkal izgalmasabbra és vadregényesebbre, és fedezd fel sportcipőben Kőbánya föld alatti csodáit. Ja, és még valami: a párodat és a jelmezedet se hagyd otthon!

Az esemény honlapja, részletek itt, futótérkép pedig itt.

Rövid videó arról, mennyire „cool” a föld alatti futás.

Időpont: 2020. február 15., szombat
Rajt helyszíne: Budapest, Kőbánya, Szent László templom
Rajt időpontja: reggel 8.00-tól, további részletekért katt ide
Táv: 4 km, 7 km, 14 km, 21 km
Nevezési díj: részletek itt.

CoffeRUN – Café Latte powered by fuss Szada

Úgy tűnik, a Gödöllői dombság sok mindenkit megihletett, többek között a CoffeRUN szervezőit is, akik úgy gondolták, a város melletti dimbes-dombos falu, Szada kitűnő terepe lehet egy futóversenynek. Annyi biztos, hogy a 20-22 kilométeres táv teljesítése alatt az idő is gyorsabban múlik, hiszen a szemet gyönyörködtető táj elvonja figyelmünket a futásról. A szervezők frissítésről nem, jó hangulatról viszont annál inkább gondoskodnak. Nevezz bátran, annyit futsz, amennyi jólesik, nincs semmi megkötés, és még nevezési díj sem!

Időpont: 2020. február 16., vasárnap
Rajt helyszíne: Szada, Szurdok utca – Erdő utca sarok
Rajt időpontja: 8.00 
Táv: 21 km – 22 km
Nevezési díj: nincs

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: futonaptar.info
Fotó: freepiks, pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink