114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fővárosi sikerekkel kezdődött a női Kosár MEFOB

A nyugati csoport két mérkőzésével a hölgyeknél is elkezdődött a Nemzeti Egyetem Kosárlabda Bajnokság. A BME-MAFC "repülőrajtot" véve verte  PEAC-ot, a Közgáz pedig a másik baranyai együttes, a Petőfi SE otthonában győzött.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

 

Női nyugati csoport:

BME MAFC – PTE-PEAC 64-47 (23-5, 12-11, 13-19, 16-12)
Budapest Tüskecsarnok, 30  néző. V.: Jankovics, Lázár.

 

BME-MAFC: HIZSNYIK 21, BOZSÓ 17/6, Horváth A. 4, Kokavecz 5/3, Munteán 6. Csere: Józsa 6, Kardos 1, Benkő, Edző: Gorácz Árpád.

PTE-PEAC: Temes 12/3, Szabó, Krikkler, Süle 2, Kóbor 7/3. Csere: Tóth 2, Propszt 9/3, SZENTESZKI 10, Asztalos 1, Bátai 4. Edző: Bekk Zsanett, Gyenge Gábor.

A mérkőzést letámadással kezdte a BME, ami alaposan meglepte a vendégeket. Ezzel a taktikai húzással a hazaiak az első negyed végére közel 20 pontos előnyt szerezve gyakorlatilag meg is nyerték a mérkőzést. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, de a pontatlanul játszó, rosszul dobó pécsi csapat nem tudott 10 ponton belülre kerülni.

Gorácz Árpád: Gratulálok a lányoknak, egy negyed alatt megnyugtató előnyt sikerült kialakítani, innentől már nyugodtabban tudtunk játszani.

Gyenge Gábor: Sajnos nem volt ellenszerünk az elején a BME letámadása ellen, nem volt ma olyan játékosom, aki kiemelkedőt tudott volna nyújtani. Gratulálok a BME-nek.

Statisztika 

 

 

PTE Petőfi SE - Közgáz SC és DSK 51-59 (11-16, 9-14, 16-18, 15-11)
Pécs, Cserepja Iskola, 20 néző. V.: Földvári, Dr Szalóki.

PTE Petőfi SE: Tóth 9/3, BISZAK 11, Horváth 2, Bencze 3, SÉRA 17. Csere: Molnár 6, Miltner 2, Gulyás 1, Pap, Orosz, Orbán, Solymos. Edző: Sipos Ádám.

Közgáz SC és DSK: Herendi 2, ZANA 18/6, HIDAS 10, Pfandler 3, ABAHÁZY 15. Csere: Szammer 8, Katona 3, Farkas, Strupka, Galba. Edző: Németh Kata.

A vendégcsapat a  mérkőzés elejétől kezdve vezetett. A szünetben 10 pontosra nőtt az elsősorban a 15 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával záró Abaházy Anna, valamint Zana Klaudia vezette Közgáz előnye. A 3. negyedben kiegyenlített volt a játék, majd a záró etap közepén a Biszak Boglárka - Séra Nikolett - Tóth Réka trió vezette  Petőfi egy huszáros 11-0-s rohammal 1 pontra jött fel. A felzárkózés azonban a jelek szerint sokat kivett a vendéglátókból, a végjátékban újítani tudtak a fővárosiak, akik egy 9-2-es hajrával biztosították be győzelmüket.

Sipos Ádám: Nagyon jó első mérkőzés volt. Jó iramot diktáltunk az elején, de a másik negyedre egy kicsit elfáradtunk, ezért nagyobb előnyt tudott kiépíteni az ellenfél. Örülök, hogy mindenkit tudtam játszatni, és aki felment a pályára javára is volt a csapatnak. A végén egy zónával próbálkoztunk, amivel majdnem megfordítottuk az eredményt, ám az ellenfél rutinosabb és határozottabb volt. Gratulálok a lányoknak, ha így folytatjuk a felkészülést, jobb eredményeink is lesznek.

Németh Kata: Örülök az első győzelmünknek, gratulálok mindkét csapatnak. Van még hova fejlődnünk.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink