112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

FISU Önkéntes Vezetők Akadémiája |2018. Kazán

 

Kazánban 92 ország 100 egyetemistája kapott egyedülálló lehetőséget arra, hogy tapasztalt sportvezetőktől tanulhasson a FISU Önkéntes Vezetők Akadémiája program keretében.

 

A FISU Önkéntes Vezetők Akadémiájához azok a 18-27 év közötti egyetemista hallgatók csatlakozhatnak, akik sportszervezési és sportversenyeken önkéntesi tapasztalattal is rendelkeznek. Minden országból 1-1 jelölt képviselhette hazáját, akikre az adott ország egyetemi sportszövetsége és egyeteme közösen javasolt. Magyarországot a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Széchenyi István Egyetem (SzE) közös jelölésében Király Júlianna képviselte. Hazánk abban a szerencsés helyzetben volt, hogy Júliannán kívül két másik magyar Édes Anna és Fodor Anett is mint, mentorok a FISU felkérésére segítették az eseményt. Anna és Anett a tavalyi Önkéntes Akadémián szervezett versenyen szerzett eredményükkel kijutottak a tajpeji Universiadéra önkéntesnek. Idén a FISU Akadémián csapatban versengenek a delegáltak és közülük a legjobbaknak lehetőségük lesz kijutni a 2019-es krasnojarski téli és a nápolyi nyári Universiadéra.

 

Magyarország egyetemi sportközössége azt várja részt vevő honfitársaitól, hogy kint szerzett tapasztalatokat felhasználva részt vegyen legalább egy hazai rendezésű sportesemény (Öttusa EVB, EFOTT, Kajak-Kenu EVB, IDUS2018) szervezésében, az önkéntes segítők koordinálásban. Továbbá az ott szerzett szaktudást felhasználva aktívan vegyen részt a továbbiakban is a felsőoktatási intézménye sport, kulturális és szociális életében.

 

Oleg Matytsin a FISU elnöke is részt vett az eseményen. Beszédében méltatta a tökéletes vendéglátást és kiemelkedően jó kapcsolódó programként tekintett a Foci VB-re, ahol az önkéntesek testközelből is tapasztalatot szerezhettek az esemény szervezésével, kivitelezésével kapcsolatban. Zárszavában kihangsúlyozta, hogy reméli az Akadémia elméleti és gyakorlati képzései nemcsak több felhasználható szaktudást, de inspirálódást is adtak az egyetemistáknak arra, hogy felhasználhassák ezeket a tanultakat és az itt szövődött kapcsolataikat a jövőben.

 
Fotók: FISU

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink