114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Férfi egyetemi bajnokság: rangadót nyert a TF, a Szombathely és a Mosonmagyaróvár

Több elhalasztott rangadót is pótoltak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál . Érdekesség, hogy a két a keleti csoportban lejátszott mérkőzéseken szinte hajszálra ugyanaz a végeredmény született: a TF a Nyíregyháza elleni rangadót, a DMSE pedig a DEAC elleni debreceni derbit nyerte biztosan. A nyugati csoportban a Szombathely fölényes győzelem formájában vágott vissza a PTE-PEAC-nak a pár hete szoros csatában elszenvedett vereségért, a Mosonmagyaróvár pedig az alapszakasz egyik legjobb, legszínvonalasabb mérkőzését nyerte meg a BME-MAFC otthonában.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak

 

 

Keleti csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

TFSE - Nyíregyházi ESE  88-65 (21-19, 20-7, 27-22, 20-17)
Budapest, Alkotás utca 44., zárt kapuk mögött. V.: Gaál, Molnár.

 

TFSE: HORVÁTH G. 7/3, Laman 5/3, Kovács M. 3/3, KIRÁLY 20, PINTÉR 3/3. Csere: KOPÁCSI 18/12, KÁRMÁN 15, Schubert 7/3, Horváth B. 3/3, Lepsik 4, Váczi 3/3, Pataki. Edző: Bros Zoltán.

Nyíregyházi ESE: DEMETER 17/9, SZILASI 21/9, Bíró 11, Kovács 4, GERŐCS 12. Csere: Horányi. Edző: Bus Iván.

 

Mindkét csapatban voltak játékosok, akik sérülés miatt hiányoztak. A mérkőzést a Nyíregyháza kezdte jobban, a 3. perc elején 7-0-ra vezetett. Ezután magára talált a TFSE, így az első negyedben szorosan fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben a hazaiak Kopácsi Ákos tripláival és a hatékony védekezéssel 15 pontos előnyre tettek szert a szünetig. A nagy dobópárbajt hozó harmadik negyedben jól tartotta magát a Nyíregyháza Szilasi Bencének  és Demeter Ádámnak köszönhetően. A különbség, ha lassan is, de folyamatosan nőtt, s végül a sokoldalúan kosarazó Király Zalán (20 pont, 8 lepattanó, 5-5 szerzett labda és gólpassz) vezérletével a TF biztosan győzött. A mezőny egyetlen dupla-duplát elérő játékosa a vendégeket erősítette, Gerőcs Roland 12 ponttal és 11 lepattanóval zérta a találkozót.

 

Boros Zoltán: Látszott a mérkőzésen, hogy kevésbé volt már tétje. Úgy gondolom, hogy gyakorlásnak nagyon jó volt, hogy külsős játékosaink közül páran tudtak játszani. Gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok nekik.

Bus Iván: Sportszerű mérkőzésen, a remek erőkből álló hazai csapat érvényesíteni tudta a papírformát. Sok sikert kívánok a továbbiakban és gratulálok a TFSE csapatának.

Statisztika 

 

 

 

A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

DMSE - Debreceni Egyetem 88-66 (24-17, 19-19, 22-10, 23-20)
Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Kisházi, Hegedűs.

DMSE: , Velkey, HEGYI 14, KOVÁCS 21/9, NYÍRI 18/3, CSIRPÁK 18/3 . Csere: Nádasi 8/6, CSEH 7, Győri 2. Edző: Kovács István.

Debreceni Egyetem: Zsuga 3/3, BERZI 10/6, SIPOS 18/6, Fülöp 6/6, Mászlé 10/6. Csere: Pala 8, Vas 6/6, Molnár 5. Edző: Varga Katalin.

A mérkőzést a két debreceni csapat baráti légkörben kezdte meg, így a mérkőzés első negyedében a faultok száma is meglepően alacsony volt. A játék a baráti jelleg ellenére is kifejezetten nagy iramú volt, a csapatként "több lábon álló" Medikus állandósított egy stabil 5 és 10 pontos előnyt.  Az  erően tartalékos DEAC próbálta felvenni a DMSE ritmusát és a jól felépített támadásokból szerzett pontokat gyors kontrákkal viszonozni. Szünet után a DMSE fölénye szünet után  nagyobb lett,  a DEAC csapata . amelyből Berzi András 10 pontos, 13 lepattanós dupla-dupláig jutott - már nem tudta megfelelően kontrollálni a játékot, így a sokkal pontosabban kosarazó Medikus együttes a 3. negyedben el is döntötte a meccset, s megérdemelten győzött.

Kovács István: Nagyon sportszerűen játszott mindkét fél, és egy igazi baráti hangulatú mérkőzést láthattunk, amit végül sikerült megnyernünk. Sajnálom, hogy az ellenféltől nem tudott mindenki eljönni, de remélem jövő héten már az eredeti keretükkel tudunk majd ismét egy jó mérkőzést játszani. Gratulálok az ellenfélnek és köszönjük a játékot!

Varga Katalin: Sajnos nem sikerült megnyerni a házi rangadót, gratulálok a játékosaimnak a tisztes helytállásért és az ellenfél csapatának is, jövő héten ismét megmérkőzünk.

Statisztika

 

 

 

Nyugati csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

SzoESE - PTE-PEAC 91-45 (37-6, 19-21, 13-5, 22-13)
Szombathely, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Lipics, Antoni.

 

SZOESE: HORVÁTH CS. 6/3, KISS M. 7/3, Vicze 16, WERNER 9, Oroszi 10/3. Csere: HÓDI 12/12, Balogh 8, Schveighoffer 8, Gundinger 3/3, Bojkovszky, Monek 4, Habel 8/3. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.

PTE PEAC: Nagy 14/6, Schuj 4, Varga 7, MEZEI 5/3, Kiss 9. Csere: Mejor 6, Gergely, Griszháber. Edző: Földi Sándor.

 

Mindkét csapat számára komoly téttel bírt a találkozó az alapszakasz végeredménye szempontjából. A hazai együttes ebben a szellemben kezdte meg a mérkőzést és az 5. percben már 12 pont volt az előnyük. Földi Sándor időkéréssel próbálta felrázni csapatát, de a SZOESE támadásban ellenálhatatlanul játszott. Hódi Patrik kinti dobásaira alapozva a negyed végére 31 pont volt a hazaiak előnye. A második 10 percben kicsit megtört a hazaiak lendülete a nagy különbségű vezetés tudatában. Ekkor próbáltak felzárkózni a vendégek, de nem sikerült így sem 20 ponton belülre kerülniük. A nagyszünetben végül 29 pont volt a különbség a csapatok között. A fordulás után nehezen találtak be a játékosok mindkét oldalon, de ebből is jobban jött ki a SZOESE és tovább növelte előnyét. Az utolsó játékrész már csak formalitásnak tűnt, mindkét edző igyekezett minden játékosának sok játéklehetőséget adni. Végül teljesen megérdemelt 46 pontos győzelemmel biztosította be a szombathelyi csapat a csoportelsőségét. A mezőnyből kiemelkedett Kiss Mihály sokoldalú játéka. 7 pontja mellé szerzett 8 labdát, kiosztott 10 gólpasszt és kiharcolt 7 faultot is. (26 VAL)

 

Kéri Péter: Tudtuk, hogy nagy tétje van a meccsnek ezért készültünk rá és szerettünk volna visszavágni a pécsi vereségért is. Elsősorban az első negyedben mutatott támadójátékunkkal és a stabil védekezésünkkel biztosítottuk a győzelmünket.

Földi Sándor: Egy ilyen mérkőzés után nem tehet mást egy edző mit, hogy gratulál az ellenfélnek. A jövőben a feladatom, hogy a csapatot okosabb játékra és jobb védekezésre tanítsam.

Statisztika

 

 

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Közgáz - SMAFC 135-43 (40-7, 23-16, 37-12, 35-8)
Budapest, Kinizsi u., zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Simon.

 

Közgáz: Laczó 5/3, POLGÁRDY 22/6, SZATMÁRI 26, ÚR 8, BEA 28. Csere: Kiss B. 2, Kereszty 9/3, NÉMETH B. 8, BARTHA 22/15, Forgács 5/3. Edző: Vladár Csaba.

SMAFC: Heiszenberger 6, HIPSÁGH 11/9, Szegedi 9/3, Réti 5, Barcza 6. Csere: Janzsó 3, Fekete 2, Erdős 1. Edző: Farkas Dávid.

 

Gyorsan döntésre vitte a dolgot az ezúttal igen erős összetételben pályára lépő Közgáz, amely a nyitó etap közepére sok labdát és könnyű kosarat szerezve 19-0-ra elhúzott a roppant megilletődött soproniak ellen. A vendégeknek a 2. negyedben akadt néhány ügyes megmozdulásuk. Szünet után végig nagy fölényben játszott a Közgáz, amelyből Szatmári Zsombor (26 pont, 10-10 lepattanó és gólpassz) tripla-duplával, Polgárdy Ádám pedig (22 pont, 14 lepattanó) dupla-duplával zárta a találkozót. 

 

Vladár Csaba: Örülök annak, hogy ezúttal sikerült erős összetételben és jó szerkezetben pályára lépni, ez mind védekezésben, mind támadásban megmutatkozott. Köszönjük a játékot a soproniaknak, és szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat a szinte emberfeletti munkát végző egészségügyi dolgozókkal.

Farkas Dávid: Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak! Ez a mérkőzés megmutatta, mi a különbség a félprofi és a teljesen amatőr sport között: amíg a mi játékosaink többsége a játék szeretetéből jár el játszani, addig ellenfelünknél vannak, akik napi egyet, sőt kettőt is edzenek.

Statisztika

 

 

 

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

BME-MAFC - MOGAC 84-98 (17-24, 24-29, 18-22, 25-23)
Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Németh, Jankovics.

BME-MAFC: KOFLANOVICS 21/15, BÓR 19/9 , BEA 24/12, Csepregi, Baranyi 8. Csere: Grilli 8/6, Mohamed, Horváth M., Sebők 4, Svéda. Edző: Weisz-Tiba Klára, Bagi Melinda.

MOGAC KÁMÁN 36/21, GEIGER 13/3, BAKON 13/12, HORVÁTH 12/6, DOMSITZ 16. Csere: Hágen 5, Varga T. 3/3, Varga Z., Friedl. Edző: Laky Tibor.

Igazi rangadót játszott a két csapat egymással, ahol a vendégek a 2. helyüket akarták stabilizálni a Nyugati csoportban, míg a BME a 4 közé kerülésért harcolt óriásit. Az egész mérkőzés folyamán látszott, hogy mindkét csapat nagyon akarja a győzelemet. A csapatok rendkívüli iramot diktáltak főleg a támadójátékban, A sebességére, keménységére, valamint a harcosságra egyik oldalon sem lehet panasz. Mind a hazai mind a vendégcsapatban jó pár extra teljesítmény született. Érdekesség, hogy a vendég alakulat mindösszesen egy középtávoli kísérlettel játszotta végig a 40 percet, azonban a 47%-kal értékesítette a hárompontosokat, ami döntőnek bizonyult a mérkőzésen. Jobban kezdtek a hazaiak, majd fordított és elhúzott a Mosonmagyaróvár. A folytatásban egyik csapat sem tudott egy pillanatra sem kiengedni mert a másik fél azonnal megbosszulta azt. Amikor a vendégeknél jött egy kis hullámvölgy azonnal közelített a BME, de amikor rendezték soraikat a mosonmagyaróváriak, újra el tudtak lépni, s megnyugtató előnyt szerezni.  Összességében egy nagyon magas színvonalú, főleg a támadójátékra alapozó mérkőzést játszott egymással a két csapat, a vendégek centere, Domsitz Márton 16 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával járult hozzá csapata sikeréhez.

Weisz-Tiba Klára: Sajnálom a vereséget, de nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az idei továbbjutást nem a mai mérkőzésen buktuk el, bár több ilyen meccset tudnánk játszani! Színvonalas védekezés, kreatív támadás, és mindkét oldalon extra teljesítmények emelték magas szintre ezt a mai találkozót. A Mosonmagyaróvárnak gratulálok, megérdemelten nyertek. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Laky Tibor: A vártnak megfelelően nagyon jó mérkőzést játszottak a csapatok. Sajnálom, hogy mi álltunk a MAFC útjában a négy közé jutás tekintetében, de természetesen nem vagyok boldogtalan, hiszen nekünk ez a győzelem nagyon kellett, ahhoz, hogy "kellemesebb" keresztjátékra számítsunk. Mindkét csapatnak gratulálok a teljesítményéhez!

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink