114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Évértékelő ülést tartott a MEFS Tanácsadó Testülete

2019. december 4-én, a budapesti Károlyi Kertben tartotta szokásos évértékelő ülését a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Tanácsadó Testülete.

Az ünnepi vacsorával egybekötött, jó hangulatú találkozón a Tanácsadó Testület tagjai közül megjelentek Dr. Fehérné Dr. Mérey Ildikó, Földesiné Prof. Dr. Szabó Gyöngyi, Alfred Lionel Lazer a FISU tiszteletbeli tagja, Buttás Pál, Dr. Som Ferenc, Prof. Dr. Besenyei Lajos, Prof. Dr. Pavlik Gábor, Prof. Dr. Szabó Tamás, Prof. Dr. Tihanyi József. A MEFS részéről Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke, dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára, Ancic-Valkai Ágnes a Nemzetközi Ügyek Igazgatója és Kovács György a MEFS főtitkárhelyettese fogadták a Tanácsadó Testület tagjait.

 

Prof. Dr. Kiss Ádám köszöntőjét követően, dr. Székely Mózes főtitkárral együtt mutatták be az elmúlt év felsőoktatást érintő sporteseményeit. Kitértek a MEFS folyamatban lévő, valamint előkészítés alatt álló terveire is: a többi között a következő évek célkitűzéseit leíró Hajós Alfréd Terv 3.0-ra valamint a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB) érintő fejlesztésekre.

 

A beszámoló során a FISU tisztújítás témája kiemelt szerepet kapott. A Tanácsadó Testületi tagok érdeklődve fogadták a további FISU bizottsági jelölések lehetőségét, tekintve mennyire fontosnak tartják a nemzetközi részvétel erősítését. Örömmel állapították meg továbbá azt is, hogy új lehetőségek nyílnak a hazai felsőoktatás és azon belül az egyetemi sportfejlesztések (MEFOB fejlesztésekre a kiemelt támogatások, diákváros építése stb.) terén is.

 

A MEFS több ajándékkal is készült a jeles alkalomra, ahol is díszített üvegtömbbel, marcipán desszerttel, EUSA magazinnal és a saját készítésű: Tények és Tervek kiadvánnyal kedveskedtek a megjelenteknek.

Forrás: MEFS

Fotó: MEFS

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink