114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Első aranyérem az Universiaden – a Simon-Juhász evezős kettős bombaerős hajrával győzött

A 28. Nyári Universiade mai napján megkezdődtek az evezős versenyek döntői is, a Gwangjutól 300 km-re levő Chungju városában a Tangeum tavon.

Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt döntő a normál súlyú kormányos nélküli kettes volt. Ebben a Simon Béla-Juhász Adrián egyetemi világbajnok kettes képviselte a magyar színeket.

A két szolnoki születésű fiatalember egy kicsit ráijesztett a magyar csapatra, amikor - úgy tűnt - hogy túlságosan is elengedte az ellenfeleit a rajt után. 500 méternél a 4-ek, 1000-nél és 1500 méternél is a harmadikok voltak. A 2000 méter során még 1750-nél is csak a harmadikok voltak, bár az elő és a középfutam alapján itt már előbbre voltak várhatók. A taktikájuk azonban bevált, előbb a hollandokat hagyták le, majd a cél felé közelítve, 50 méterrel a befejezés előtt eldőlt a verseny sorsa, az olaszokat is állva hagyták a jól ismert, bombaerős hajrájukkal. Ezzel megszületett a magyar Universiade csapat első aranya. Az eddigi mérleg 1 arany és 2 bronz.

 

Kormányos nélküli kettes Universiade bajnok: Juhász Adrián-Simon Béla  6:34:94

2. Simone Ferrarese-Federico Ustolin (Olaszország) 6:35.55

3. Jort Timmer-Djimmer Smits (Hollandia) 6:39:93

Simon Béla: Nagy motivációs erőt jelentett a számunkra, hogy az egyik edzőnkért is eveztünk, aki sajnos nem lehetett velünk, nem láthatta ezt a sikert. Kiss László a repülőút végén lett rosszul, majd a reptéren elvesztette az eszméletét és rohamkocsival egy szöuli kórház intenzív osztályára került, ahol azóta is fekszik altatásban. Bízunk benne, hogy mielőbb újra köztünk lesz és a győzelmünk híre segíti felépülését.

Juhász Adrián: Mindketten Győrött járunk egyetemre, reméljük, hogy az intézmény is értékeli majd az aranyat. Célunk az, hogy megszerezzük a riói kvótát és eljussunk az olimpiára. Béla ott lehetett Londonban, Rióban én is szeretném átélni az élményt és learatnia 6-7 éves közös munkánk gyümölcsét.

 

Holnap a döntőkben három magyar egység lesz érdekelt:

Könnyűsúlyú egypárevezős (Tamás Bence),

Normál súlyú női egypárevezős (Gyimes Krisztina),

Normál súlyú férfi nyolcas (Bakaity, Bedők, Bíró, Kiss, Krpesics, Lacsik, Lovass, Porubszky, Vallyon)

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink