114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egyetlen ponttal nyert a címvédő TF Debrecenben

Korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzéseket és rangadókat rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Bajnokság Keleti csoportjában. A fővárosi derbin a címvédő TF jó kezdésének köszönhetően rajt-cél győzelmet aratott az ELTE-BEAC otthonában, majd az előző évad fináléjának visszavágóján nagyon "megizzadt" Debrecenben, így mindössze minimális különbséggel nyert. Az ELTE-BEAC jó kezdés után alulmaradt a második félidőre nagyot javuló miskolci együttes otthonában. A Nyugati csoportban kiegyenlített első félidőt követően a BME legyőzte a Petőfi SE csapatát, a bajnokságban most debütáló győriek pedig simán nyertek a PEAC ellen.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport, 2. forduló  

ELTE BEAC - TFSE 61-77 (12-26, 17-17, 18-18, 14-16)

Budapest, Tüskecsarnok (zárt kapuk mögött) V.: Gyurka, Magyar.

ELTE BEAC: Glavinics 5/3, Némedi 15/3, Kulcsár 6, Lendér 11, Majsa 2. Csere: Stekler 15, Simoncsik 5/3, Nagyi 2. Varga. Edző: Dr. Gyarmati István.

TFSE: Nagy 6, Szabó 9/6, Kováts 15, Vörösházi 17/12, Szeli 12. Csere: Kenyeres 10/3, Kozma, Herjeczki 4, Zágoni 2, Hegyi 2. Edző: Hegedűs Péter.

A TFSE csapata jól használta ki az ELTE indiszponált kezdését, és gyakorlatilag az első negyedben – 14 pontos előnyt szerezve – eldöntötte a mérkőzést. A félidő hajrájában már 20 pont is volt a címvédő előnye, ám a második negyed utolsó és a harmadik első két percét 10-0-ra nyerve megfelezte hátrányát a 14 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával záró Stekler Kamilla vezette TF. Ezt követően állandósult a TF 10 és 20 pont közötti vezetése, s ezért különösen az öt triplakísérletéből négyet pontokra váltó Vörösházi Jázmin tett sokat. A vendégek szakvezetője, Hegedűs Péter két technikaival a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak a 39. percben ugyan 10 ponton belülre kerültek, de meccs egy 8-0-s TF rohammal, s 16 pontos vendégsikerrel zárult.

Dr. Gyarmati István: - Gratulálok a TFSE csapatának.

Hegedűs Péter: - Az eredmény ellenére ez egy kiélezett mérkőzés volt. Csapatunknak még össze kell szoknia. Sok sikert kívánok az ELTE csapatának a folytatásban.

 

Statisztika

 

Keleti csoport, 4. forduló

Debreceni Egyetem – TFSE 53-54 (9-16, 19-14, 20-11, 5-13)

Debrecen Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 45 néző. V.: Kisházi, Hegedűs.

Debreceni Egyetem: Szabó 3/3, Göttlinger 20/12, Mezei 18/6, Gaszner 6, Nagy 6. Csere: Ruzsa-Kiss, Záhorszky, Kapus. Edző: Kovács Imre

TFSE: Nagy 2, Szabó 7/3, Kováts 12/3, Vörösházi 8, Szeli 6. Csere: Kozma, Kenyeres 10/3, Herjeczki 9. Edző: dr. Sterbenz Tamás.

Az előző évad döntőjének visszavágó mérkőzése a vendégek késése miatt több mint 30 perces csúszással kezdődött. Ez azonban nem érződött a címvédő TF játékán, és az első negyedben nyugodtan, pontosan játszva megnyugtató előnyt épített fel. A második és harmadik negyedben már a két meghatározó centerét, Foltin Blankát és Földvári Andreát nélkülöző hazai csapat akarata érvényesült, amely a triplákat 80%-kal (4/5) szóró Göttlinger Anna valamint a dupla-dupláig jutó Mezei Dóra (18 pont, 11 lepattanó) vezérletével fordítani tudott a helyenként igen parázs és küzdelmes mérkőzésen. Az utolsó negyedben azonban visszajött a meccsbe a TFSE alakulata, amelynek Kováts Gabriella (12 pont, 18 lepattanó) személyében szintén volt egy dupla-duplát elérő játékosa. A vendégek lépésről lépésre faragták le a hátrányukat, és a végén a szerencsének is köszönhetően Vörösházi Jázmin találatával egypontos győzelmet aratott a mérkőzésen.

Kovács Imre: - Gratulálok mindkét csapatnak, nagy küzdelem fojt a pályán. A vendégcsapat 18-al több lepattanót szerzett, az ebből származó előnyöket kamatoztatni is tudta, illetve az utolsó negyedben az általunk kihagyott sok közeli helyzet megbosszulta önmagát, aminek vereség lett a vége.

Sterbenz Tamás: - Először is szeretném megköszönni a Debrecen türelmét és sportszerűségét. Ugyan változott a két tavalyi keret, de nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt szezon döntősei találkoztak a mai meccsen. Úgy éreztük, hogy a magasságbeli és lendületbeli különbségünk egy kényelmes előny kialakításhoz elég lesz, azonban a harmadik negyedben több ziccert, üres középtávoli és hárompontosokat hibáztunk, melyeket a Debrecen kihasznált. A végén a védekezésen tudtunk változtatni és egy kis szerencsével megnyertük a meccset.

Statisztika

Keleti csoport, 5. forduló  

Miskolci Egyetem – ELTE BEAC 79-68 (15-15, 16-27, 23-10, 25-16)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok 30 néző. V.: Vaszi, Bene.

Miskolc: Sikora 24, Arad 19, Kecskés 16/3, Takács 8/6, Bányai. Csere: Móri 4, Balázs 3, Bándi 3, Papp 2, Jámbor, Orbán, Sabbadin. Edző: Lippai Szabolcs.

ELTE BEAC: Lendér 14, Stekler 14, Simoncsik 4, Nagyi 2, Némedi. Csere: Szeitl 21/3, Majsa 6, Varga 6/6, Szakolczi 1. Edző: Dr. Gyarmati István.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek (15-15), a második 10 percben azonban a vendég ELTE akarata érvényesült. A fővárosi együttes letámadása megzavarta a hazaiakat, akik emiatt több labdát eladtak, s ezekből az ELTE-BEAC könnyű kosarakat, szünetre pedig 11 pontos előnyt szerzett.

A miskolci csapat az első félidőhöz képest sokkal agresszívebb, koncentráltabb játékkal kezdte a második félidőt, s a harmadik negyedben nemhogy ledolgozta hátrányát, hanem a dupla-duplával záró Arad Zsófia (19 pont, 10 lepattanó) és Sikor Emőke vezérletével fordítani is tudott. A negyedik negyedben lendületben maradtak a hazaiak, védekezésük is összeállt, a vendégek játékán pedig szünet után érződött, hogy két napja egy kemény, nagy iramú mérkőzésen kellett helytállniuk, így elfáradtak. Ez azonban nem von le semmit a második félidőben mind védekezésben, mind támadásban remeklő miskolci együttes sikerének értékéből. 

Lippai Szabolcs: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. A mérkőzés során az önbizalmunk egyre csak nőtt és nőtt, ebből adódóan a hibáink mennyisége pedig csökkent. A második félidőben hatalmasat küzdve sikerült megfordítanunk a mérkőzést. További sok sikert kívánok az ELTE csapatának.

Dr. Gyarmati István : - Gratulálok a Miskolci Egyetem csapatának.

Statisztika

 

Nyugati csoport, 4. forduló

BME MAFC - PTE Petőfi SE 79-58 (19-17, 20-22, 25-9, 15-10)

Budapest. Tüskecsarnok, 40 néző. V.: Gaál, Gruber.

BME MAFC: HIZSNYIK 30/6, Horváth 3, Bozsó 5/3, MUNTEÁN 23/15, Kardos 6. Csere: Király 7/3, Kokavecz, Selmeczy 2, Józsa 3/3, Benkő, Karancz. Edző: Gorácz Árpád. 

PTE Petőfi SE: SÉRA 16, Tóth 5, Orbán 5, Miltner 2, Horváth 8/6. Csere: Kállai 4, Elek, Biszak 11, Gulyás 5, Molnár, Bencze, Orosz 2. Edzö: Sipos Ádám. 

A mérkőzés elején egymásnak estek a csapatok, sok letámadás átgondolatlan rohanás jellemezte a mérkőzés e szakaszát. Látványos és szép akciók, valamint elemi hibák követték egymást. A kiegyenlített első félidőt követően a másodikat a BME behúzódó emberfogással kezdte. Ez rendkívül hatékonynak bizonyult, a vendégek – akiktől Séra Nikolett 16 pontos és 10 lepattanós dupla-duplát ért el – tanácstalanokká váltak ez ellen. Hazai részről viszont Hizsnyik Dóra és Munteán Lili elkapták a fonalat, s kettejük ponterő játékának köszönhetően sima hazai siker született.

Gorácz Árpád: - Rohanásban nem tudtunk jobbak lenni, taktikus érett védekezésben azonban igen. Ennek köszönhetően nyertünk.

Sipos Ádám: - Egy félidőn keresztül egyenrangú ellenfelek voltunk, a második játékrészben támadójátékunk szétesett.

 

Statisztika

 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – PTE-PEAC 103-35 (25-17, 27-10, 26-2, 25-6)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 20 néző. V.: Földesi, Tóth.

SZKA: Szűts 9, Horváth 1, Bánszegi 29, Gosztola 10, Nagy 16. Csere: Tóth 4, Perl 10/3, Baffy 10/3, Rabi 14. Edző: Barthalos István.

PTE-PEAC: Krikler 4, Süle 4, Tóth 8/6, Kóbor 7/3 Bátai 6. Csere: Szomor 5/3, Horváth, Asztalos 1. Edző: Gyenge Gábor.

 

A mérkőzés elején még kiegyenlített mérkőzést láthattunk, ezt követően a pécsi lányok – hiányos keretük miatt – hamar elfáradtak, amit a győriek kihasználtak, így a szünetig 20 pont fölé nőtt a dupla-duplát elérő Bánszegi Borbála (29 pont, 11 lepattanó) vezette hazai együttes előnye. A második félidőbe már elég egyoldalú lett a játék, s fölényes győri győzelemmel zárult a találkozó.

Barthalos István: - Bármennyire hihetetlen, nekünk is elindult az idei szezon november közepén. Szezonkezdésnek úgy gondolom, elégedett lehetek, nagyon szívós pécsi csapat ellen léptünk pályára, amely az első negyedben agresszívan és pontosan játszott, ennek ellenére a védekezésünk meglepte őket. Így már a félidőben megnyugtató különbséggel értékelhettük a játékidőnket. Örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget adhattam, és hogy minden játékosom pontot szerzett. Megyünk tovább a kijelölt úton.

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a Győrnek, megérdemelten nyertek, ez az eredményből is látszik. Másrészt azt szeretném mondani, hogy amíg erővel bírtuk, addig méltó ellenfelei voltunk riválisunknak. Büszke vagyok a csapatra, mert kevesen voltunk, így a végére elfáradtunk.

Statisztika

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink