114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Debreceni siker a Tenisz MEFOB-on

A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Tenisz Bajnokságot (MEFOB), női és férfi egyéniben is. A döntőnek kedden az intézmény Dóczy utcai sporttelepe adott otthont.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete rendezte a versenyt a DEAC Dóczy utcai sporttelepén.

- Az elmúlt években különböző okok miatt nem szervezték meg a MEFOB teniszdöntőjét. A nevezők létszámán meglátszott a sok év kihagyás, a játék minőségén viszont nem, kiegyensúlyozott teniszt láthattak az érdeklődők a versenyen – hangsúlyozta az intézet igazgatója.

Balogh László kiemelte, hogy az egyetem számára fontos a sportág népszerűsítése, a Sporttudományi Koordinációs Intézet keretén belül egy teniszcentrum létrehozását is tervezik a Böszörményi úti campuson. A csarnokban 3 pályát alakítanának ki, rebound ace kemény borítással, öltözőkkel, lelátókkal, tantermekkel, a szabadban pedig 8 salakos teniszpályát építenének.

Az igazgató bízik benne, hogy jövőre ismét Debrecenben rendezhetik a MEFOB teniszdöntőket, de akkor már nagyobb létszámmal. A helyezetteket a verseny fő támogatója, az L&H Sport több tízezer forint értékű ajándékkal díjazta.

Eredmények:

Női egyéni:
I. Mikó Anita (Debreceni Egyetem)
II. Kenéz Katalin (Pécsi Tudományegyetem)
III. Bakó Lívia (Nyíregyházi Egyetem)

Férfi egyéni:
I. Matkó Zoltán (Debreceni Egyetem)
II. Bodnár Ádám (Eszterházy Károly Egyetem)
III. Dudás Márton (Eszterházy Károly Egyetem)

Vegyes páros (versenyen kívül):
I. Debreceni Egyetem ( Mikó Anita- Matkó Zoltán )
II. Nyíregyházi Egyetem ( Bakó Lívia - Tóth Ákos)

Forrás: Sajtóiroda

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink