114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egerben is nyerni tudott a Nyíregyháza

A héten három mérkőzést, köztük egy akár a csúcsrangadó jelzővel is illethető találkozót rendeztek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában. A rangadón a Nyíregyháza a tavalyi ezüstérmes Eger otthonában is megőrizte veretlenséség. A másik két összecsapáson érvényesült a papírforma.  

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

Férfi keleti csoport:

Közgáz - NKE SE 109-72 (32-13, 25-21, 29-20, 23-18)

Kinizsi u. 40 néző. V.: Bátovszky, Gyurka.

Közgáz: VÖRÖS 19/12, HORVÁTH M. 14/3, PÁLHÁZI 15/9, Tóth Sz. 2, Teremy 11/3. Csere: KOROMPAI 8/6, VÁGVÖLGYI 13/9, Harsányi 14/3, Losonci 4, SZATMÁRI 9. Edző: Vladár Csaba.

NKE SE: Marton, LACZÓ 24/15, KALO 10, Tasnádi 8, SOLYMOSI 23/3. Csere: Csaba 7/3, Polyák, Soós. Edző: Dr. Gyarmati István.

Az első negyedben a több meghatározó játékosát is nélkülöző Közgáz Vörös Miklós jó dobóformájára, valamint a zónából szerzett labdák utáni könnyű kosarakra építve  közel 20 pontos előnyt szerzett.

A második negyedtől nagy dobópárbaj alakult ki, amelyben elsősorban Solymosi Tamás és Laczó Levente révén az NKE időnként egyenrangú ellenfele volt a Közgáznak. A "több lábon álló" hazai csapat a második negyedben Vágvölgyi Ádám és Korompai Zsolt, majd szünet után pedig Horváth Márton, Pálházi Richárd és Szatmári Barnabás jó játéka révén a "több lábon álló" Közgáz növelte előnyét, s végül a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott.

Vladár Csaba: Támadásban szép dolgokat mutattak be a srácok, de védekezésben ezúttal nem igazán "tettük oda magunkat", amit az ügyesen játszó NKE időnként ügyesen kihasznált.

Dr. Gyarmati István: Színvonalas játékvezetés mellett a második negyedtől felnőttünk a feladathoz a jobb képességű játékosok alkotta, összeszokottabb Közgáz ellen.

Statisztika 

EKE Eger - Nyíregyházi ESE 84-88 (20-24, 16-23, 24-18, 24-23)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok 30 néző, V: Lónáth, Takács Z.
Eger: MÉSZÁROS 20/9, UNGI 16, Illés 9, Csákvári 7, VARGA 16
Csere: Horváth, Szabó 8/6, Megyes -, Pomázi , Veres, Beák.  Edző: Váczi Péter
Nyíregyházi ESE: BUS 18/9, CZURA 31/9, Vida, OLÁH 26/9, GÁSPÁR 10,  Csere: Horányi, Horváth, Szarvas, Jánkfalvi, Földesi 3/3 Mb. edző: Oláh Zoltán

A keleti csoport egyik csúcsrangadójának 3. percében még Ungi Keve vezérletével az előző kiírás ezüstérmese, az Eger állt jobban, ám ekkor "beindult" a vendégek Bus Iván-Czura Attila-Oláh Zoltán trió alkotta külső sora és egy 8-2-vel fordtott és ellépett a veretlen Nyíregyháza.  A fordulatos nyitó etap hajrájában egységes csapatjátékkal egy 6-0-lal visszavette a vezetést az Eger, ám a szakasz egy 5-0-s nyíregyházi rohammal és 4 pontos vendég vezetéssel zárult.

A második negyedet kontroll alatt tartották a szabolcsiak, s a félidőben 11 ponttal vezettek. A második félidőre rendezték soraikat az egriek, akik a Mészáros Balázs, Varga Imre, Ungi hármas révén fokozatosan csökkkentette hátrányát a hazai csapat. Magas színvonalú játék mellett a hajrában 3 pontra apadt a vendég nyíregyházi egüttes előnye, de a hazaiak ennél nem tudtak közöebb kerülni riválisukhoz. Hazai részről Varga Imre (16 pont, 11 lepattanó) a vendégektől pedig Gáspár Balázs (10-10 pont és lepattanó) zárta dupla-duplával a rangadót.


Váczi Péter: A sok fegyelmezetlenségből kapott technikai hibák ellenére a második félidőt megnyertük, de az első félidőben sajnos nem tudtunk olyan eredményesen játszani mint a másik etapban, s a hátrányt nem sikerült ledolgozni.

Oláh Zoltán: Második félidőre szorossá vált a mérkőzés, de végül sikerült néhány pontot megőriznünk a mérkőzés elején megszerzett vezetésünkből.

Statisztika

Miskolci Egyetem - Debreceni Medikus SE 134-59 ( 37-8, 21-22, 23-21, 53-8)

Miskolc, egyetemi körcsarnok, 25 néző. V.: Vaszi, Sörlei.

Miskolc: Orliczki Má 7/3, SZEPESI 34/18, KOPASZ 37/12, ORLICZKI B. 21, LIPPAI 16. Csere: TAKÁCS 11/9, Jurányi 8.Edző: Drahos Gábor.
DMSE: Papp 11, PROKAJ 17/3, NAGY S. 11/9, VESZPRÉMY 18/12, Malkócs. Csere: Cseh 2.  Edző: Kovács István.

A tabellán elfoglalt pozíciók szerint, az előzetes esélyeknek megfelelően kezdődött a mérkőzés. A 2. helyezett Miskolc nagy fölényben játszva a mérkőzés elején állva hagyta az eddigi nyeretlen debrecenieket. Rengeteg labdát szerzett a házigazda, amelyekből játékosai sok könnyű kosarat szereztek. A lét középső negyedben az ekkor ügyesen kombináló  vendégek kiegyenlítetté tudták tenni a játékot, ám a záró etapban ismét nyomasztó fölényben játszva a hazaiak 53 pontot szerezve  ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, Lippai Szaolcs (16 pont, 14 lepattanó) és Takács Dániel (11 pont, 14 gólpassz) dupla-duplát ért el, de ezt a túloldalon Prokaj Bálint (17 pont, 12 lepattanó és Nagy Sándor (11 pont, 10 lepattanó) is elmondhatja magáról.

Drahos Gábor: Magabiztos győzelemmel nyitottuk az évet. Szerettük volna megtisztelni ellenfelünket azzal, hogy teljes erőbedobással játszunk. A köztes negyedekben kicsit szervezetlenek voltunk, de összességében jól dolgozott a csapat.

Kovács István: Egy erősebb csapat ellen játszottunk. A mutatott játék és a különbség is a valóságot tükrözte. Elraktározzuk a tapasztalatokat és a jövőben felhasználjuk.

Statisztika

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink