114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Csak a végére lett biztos a bajnok sikere

Három negyeden át vezetett a vendég Szeged a bajnok DEAC otthonában, ám a záró szakasz első felében fordított s eldöntötte a meccset a maga javára a címvédő.

DEAC- USC Szeged 94-77 (18-25, 24-20, 20-19 32-13)
Debrecen, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

DEAC: NAGY BOTOND 28/6, KALUHA 17/6, Pék 7!3, Bács 4, VAS 14.Cs: Nagy Benedek 5/3, Gál, 2, Balogh, Szarka 866, Szendrei 2, Reizer 5, Helgasson 2.
Szeged: FELLEGI 13/6, Gyuriskó 10, MASA 15/9, VARGA 21, Kátay 4.Cs: Gura 6, Szőke 8, Simon.

Kitűnő, bátor, határozott játékkal kezdett a szegedi csapat, amellyel alaposan meglepte a címvédő debreceni együttest.  A vendégek már volt, hogy 10 ponttal is vezettek, Fellegi a játék szervezése és a lepattanók megszerzése mellett eredményes is volt, Masának "sült" a keze, Vargát pedig nem tudták tartani a hazaiak. A DEAC Nagy Botond és Kaluha vezérletével három negyeden át csak üldözte a szegedi csapatot. Többször is megközelítette a bajnok vendégét, de a Tisza-partiak tudtak újítani. Ahogy a meccset, a második félidőt is jól kezdte, s ismét megugrott a Szeged, a negyed végére azonban újra feljött a DEAC.

A debreceniek három negyed "fárasztás" után a negyediket határozott védekezésből gyors ellencsapásokat vezetve ellenállhatatlan támadójátékkal kezdték, s egy 18-5-ös első 5 percet produkálva döntő rohamot mutattak be. Ennek köszönhetően megnyerték a meccset a kimondottan jól kombináló s dobó szegedi csapat ellen, amely minden elismerést megérdemel.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink