114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az őszi szünet után is fordulatos meccsekkel várta a nézőket a Kosárlabda MEFOB bajnokság

Második meccsét is biztosan nyerték a civis város medikusaival szemben a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának játékosai. Magabiztosan győztek a szombathelyi kosarasok is a győriek ellen. Fordulatos mérkőzésen jól hajráztak az ELTE lányai. Remek kezdéssel hamar eldöntötte a jól küzdő miskolciak elleni meccset a Testnevelési Egyetem címvédő csapata. Lendületes kezdéssel hamar megnyugtató előnyt szerzett a MEAFC az egriek második csapatával szemben és végig vezetve, biztosan nyert. Kis híján nagy meglepetés született az USC Szeged – DMSE mérkőzésen. Megszületett az első ELTE győzelem a fiúknál. Fordulatos, színvonalas meccsen a harmadik negyed hajrájában mutatott lehengerlő játékának köszönhetően tudott nyerni a SMAFC Győrben.

Másodszor is biztosan nyert a DEAC

Gyorsan lejátszotta a visszavágót a két debreceni csapat az egyetemi - főiskolai bajnokságban. A második meccsen is biztos DEAC-siker született, bár a DMSE remek játékot nyújtott a második negyedben.

DMSE - DEAC 57-112 (6-24, 25-30, 11-26, 13-32)

Debrecen, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

Debreceni Medikus Sportegyesület (DMSE): Pali 7/3,  Hanzel 8/6, OLÁH 13/6, SZŰCS 10, VARNYÚ 13.Cs: Vidó 2, File, Mezei 4.

Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC): NAGY BOTOND 14/12, Nagy Benedek 11/9, Patkovics 8, Lippai 7, KISS L 13. Cs: PÉK 26/12, SZARKA 13/9, ASZTALOS 8, Jávor 6/3, Szendrei 2, Lőrincz, Gál B. 4.

Esélyeshez méltó 9-0-val indította a debreceni "belharcot" a DEAC, amely az első negyedben végig érvényesíteni tudta akaratát a medikus csapat felett és így 10 perc alatt közel 20 pontos előnyre tett szert.

A második negyed Pékparádéjával indult, majd a medikus legénység Oláh, Szűcs, Varnyú alkotta triójának jóvoltából kimondottan sikeres játékkal folytatódott, a DEAC ennek eredményeként felvette a versenyt a DEAC-cal, s e remek negyedben kiegyenlítetté tudta tenni a játékot.

Térfélcsere után a két Assafot ezúttal nélkülöző DMSE-vel szemben ismét nagy fölénybe került a DEAC és végül helyenként sziporkázó játékkal, a papírformának megfelelően, biztosan nyert.  A medikusokat dicséret illeti, mert ha csak egy negyed erejéig is, de fel tudtak nőni nagyobb tudású ellenfelükhöz.

 

Magabiztosan győztek a szombathelyiek

Csupán az első percekben volt szoros a Szombathely-Győr női mérkőzés, az igen jól teljesítő külső sora jóvoltából magabiztosan nyert a hazai együttes.
SzOESE - Uni Győr 92-44 (26-12, 16-8, 23-13, 27-11)

Szombathely, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE): CZINDER 26/9, GUSZTAFIK 22, GYURICZA 17/3, FEIGL 7, USZKAI 8. Cs: Hansági 4, Németh K. 4, Kovács K. 4.

Uni Győr: Erős 1, Sipos, Böcskei, TÖRÖK B. 13, LÁSZLÓ 21. Cs: Dobronyi, Kiss 4, Vas 3/3, Mádl 2, Vass.

Török Barbara és László Boróka jóvoltából az első percekben még tartani tudták a lépést a győri lányok a Czinder Adrienn vezette hazaiakkal. A szakasz közepén aztán Czinder két triplát is beemelt, ennek köszönhetően 14-3-as rohammal megnyugtató előnyt szerzett a hazai együttes. A második negyed elején is váltva dobták a kosarakat, majd a félidő végén 7-0-val 20 pont fölé növelte előnyét az otthoni együttes.

A második félidő úgy indult, ahogy az első befejeződött: 7-0-s szombathelyi rohammal. A lényegében kétszemélyes győri alakulat csak időszakonként nőtt föl a szombathelyiekhez, így első győzelmét biztosan szerezte meg az első 2 összecsapását idegenben, szoros küzdelemben elveszítő szombathelyi csapat.

A hazaiaktól Gusztafik Lilla 1-1 lepattanóval és gólpasszal maradt el csupán a tripla duplától (22 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz), Feigl Fanni pedig 4 blokkjával védekezésben tett sokat a sima szombathelyi sikerért. A győrieknél Török Barbara (13 pont, 11 lepattanó) dupla-duplával zárt, de nála kicsit ront az összképen a 3/9-es büntetőzés.

 

Jól hajráztak az ELTE lányai

Fordulatos mérkőzésen a záró szakaszban több erejük maradt a vendégeknek, ráadásul a hazaiaknál kipontozódott egy kulcsjátékos, így az ELTE-BEAC nagy küzdelemben nyerni tudott Veszprémben.


Pannon Egyetem Petőfi SE - ELTE-BEAC 67-72 (22-13, 7-16, 20-17, 18-26)

Veszprém, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport.

Pannon Egyetem: FÖLDI 12/6, Takács A. 5, STIER 19/6, Kanik 4, GUTAI 18. Cs: Takács E. 5/3, Gyócsi 1, Nagy V., Frank 1, Vass V. 2

Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (ELTE-BEAC): Csajkó 6, Wiesner 8, ÁRVAY 23, Debreceni Zs., WUNDERLICH 17. Cs: WIRNHARDT 6, Balogh D. 2, Mátravölgyi 5/3, Mangliár 5.  

Váltott vezetéssel kezdődött a találkozó, majd 8-8 után Földi Gyöngyvér két triplájára alapozva szédületes, 13-1-es "száguldást" bemutatva ellépett a hazai együttes.

A második szakasz elején Árvay Júlia és Wunderlich Anna révén próbáltak közelíteni a hazaiakhoz a fővárosiak, ám jó ideig nem tudtak 5 pontnál közelebb kerülni hozzájuk (erről elsősorban Gutai Flóra "gondoskodott" veszprémi részről). A félidő hajrájában Árvay vezérletével 10-3-as rohammal ledolgozták hátrányukat a vendégek.

Szünet után 6-0-al indított a veszprémi együttes, ám utána az ELTE-BEAC percei következtek, egy Wunderlich Anna vezette 12-2-es "részhajrával" átvették a vezetést a vendégek. Folytatódott a "hullámvasutazás", Stier Katinka 6-0-s hazai rohamot vezényelt. A negyed végén váltva vezettek a csapatok, Mátravölgyi Dorottya triplája ugyan átmenetileg ELTE-előnyt eredményezett, ám a szakasz vége a hazaiaké volt, akik 3 pontos előnnyel várhatták a befejező 10 percet.

Földi találatával 5-re nőtt a hazai előny, ám ekkor egységes csapatmunkával, 8-0-s rohammal fordítottak a fővárosiak. Takács Eszter triplájával egalizáltak a vendéglátók, ám közben egyik legjobbjuk, Földi kipontozódott. 56-56 után 10-2-es "száguldás" jött, amelynek eredményeként immáron győztesnek tűnt az ELTE. A végjátékban ugyan Stier két triplája fokozta az izgalmakat, de Árvay büntetőivel a fordulatos meccset az ELTE-BEAC csapata nyerte meg.

A hazaiaknál Gutai Flóra 18 pontos, 15 lepattanós "izmos" dupla-duplával fejezte be a mérkőzést, de volt 8 eladott labdája is. A vendégeknél Árvay Júlia amellett, hogy dobott 23 pontot, 11 faultot is kiharcolt és volt 7 lepattanója, a padról beálló Wirnhadt Zsófia pedig 7 gólpasszal vetette észre magát.

 

Gyorsan döntött a címvédő

Remek kezdésének köszönhetően hamar eldöntötte a jól küzdő miskolciak elleni meccset a Testnevelési Egyetem címvédő női csapata

TFSE - MEAFC 82-54 (23-6, 17-15, 26-13, 16-20)

Budapest, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport.

Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete (TFSE): Miháczi 4, MÁNYOKY 21/18, KARLÓCAI 21/3, NÉMETH A. 11, Sándorfi R 8.Cs:  Bodnár 4, Kováts G. 2, MAGYAR B. 5/3, CZIVINGER 4,

Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC): Kostyó 3/3, Faragó 2, PAPP SZ. 12, Kovács K. 8/3, ARAD 22/6. Cs: Bakos 7, Balogh.

A 4. perc elején az is állhatott volna az eredményjelzőn: Mányoky-MEAFC 8-0. Bajnokhoz méltó, lendületes, gyors, pontos játékkal kezdett a TE, a miskolciak a nyitó negyed közepén, 13-0-nál szerezték első pontjaikat Kostyó Vivien révén egy tripla formájában. Ezzel a jó kezdéssel alapozták meg megnyugtató előnyüket a hazaiak. A folytatásban elsősorban Arad Zsófia (22 pont, 15 lepattanó) és Papp Szonja (12 pont, 11 lepattanó) jóvoltából a vendég miskolciak időnként felnőttek a feladathoz és a címvédő egyenrangú partnerei voltak.  A TE csapatában Karlócai Júlia 21 ponttal és 10 lepattanóval zárt, Mányoky Juditnak 21 pontja mellé - igaz 20 mezőnykísérletből - volt 7-7 lepattanója és gólpassza is.

 

Miskolci rajt-cél győzelem Egerben
Lendületes kezdéssel hamar megnyugtató előnyt szerzett a MEAFC az egriek második csapatának otthonában és ennek köszönhetően végig vezetve biztosan nyert.
EKF SE 2 - MEAFC 46-83 (9-22, 11-20, 14-19, 12-22)

Eger, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

Eszterházy Károly Főiskola Sport Egyesülete 2: Tasnádi, GYURCSÓ 16/6, Szűcs 8, Marton 5/3, Kathi 2. Cs: Duvancic, Nagy P., Ribár 6, SÁROSI 6, Tuba, Perczel 3/3. 

Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC): Orliczki 9, OROSZ B.15/3, HORVÁTH M.12/3, Sörlei 8, KOROKNAI 15. Cs: Jurányi 9, NAGY Z. 11, Pavlik, Djahnit 4, Tamás.

Minden kezdő játékosa kivette részét abból a 16-2-es 7 perces rohamból, amellyel esélyeshez méltóan a vendég MEAFC elkezdte a mérkőzést. A nyitó negyed hajrájában Gyurcsó Dániel eredményességére építve kiegyenlítetté tette a meccset az Eger.

A második negyedet 6-0-val kezdve, közel 20 pontosra nőtt a MEAFC előnye, ám ekkor a hazaiak 7-2-es rohammal megakadályozták, hogy "hengereljen" a MEAFC. A félidő hajrájában azonban 10-0-val 20 fölé növelte előnyét a miskolci gárda.

Ezzel el is dőlt a meccs. A harmadik negyedtől a vendégeknél többet játszottak a kiegészítő emberek, a lelkes egri gárda pedig egyes időszakokban fel tudott nőni ellenfele szintjére, de annak biztos győzelmét nem tudta kétségessé tenni. Koroknai Gergő a miskolciaktól 15 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával járult hozzá csapata fölényes győzelméhez.

 

Kis híján nagy meglepetés

Sokáig a levegőben lógott a vaskos meglepetés, a záró szakasz közepén még 9 ponttal vezetett a DMSE Szegeden. A hazaiak egy nagy hajrával végül a maguk javára fordították a mérkőzést.

USC Szeged - DMSE 69-68 (17-17, 9-23, 17-12, 26-16)

Szeged, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

Szeged: Gyuricskó 5/3, MASA 13/3, Kovács 6/6, HALÁSZ 7,  Jáhni 6. Cs: HORVÁTH R. 18/6, Jon, Fehér 12/9, Gura 2.

DMSE: HANZEL 20/6, Pali 9/9, Vidó 2, VARNYÚ 18, MEZEI 14. Cs: File 5/3.

Már az is meglepő volt, hogy az első negyed kiegyenlített játékot hozott. Arra pedig - az erőviszonyok ismeretében - nem igazán lehetett számítani, hogy a második negyedben a tartalékosan érkező vendég debreceni medikus legénység szinte állva hagyja a felpörögni nem igazán képes szegedi gárdát. Pedig ez történt, Varnyú András (18 pont, 12 lepattanó) és Mezei László  (14 pont, 20 lepattanó) révén uralták a palánkok alatti területet a vendégek, akik 14 pontos előnnyel vonulhattak szünetre.

A harmadik negyed első felében, ha csak 1 ponttal is, de tovább nőtt a szegedi együttes hátránya, amelyből több kulcsjátékos is gyenge dobóformát fogott ki. A szakasz második felében a védekezésen szilárdítva 9-3-as rohammal 10 ponton belülre került az USC. A 9 pontos Medikus-előny a záró szakasz közepéig megmaradt. Izgalmasan alakult a végjáték, fokozatosan dolgozta le hátrányát a Horváth Róbert vezette hazai gárda és a végén óriási izgalmak közepette a maga javára tudta fordítani a meccset, minimális különbséggel megnyerve azt. A DMSE csapata minden elismerést megérdemel, a két csapat látványos és küzdelmes meccsel örvendeztette meg nézőit.

 

 

Az első ELTE győzelem a fiúknál

Fordulatokban és izgalmakban fölöttébb gazdag mérkőzésen a BEAC a hajrába Buza Dániel vezérletével a maga javára fordította a meccset a sokáig vezető PEAC ellenében.

ELTE-BEAC - PTE-PEAC 74-68 (16-13, 15-20, 17-22, 26-11)

Budapest, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (ELTE-BEAC): MOKOS 9/9, BUZA 26/6, Czimer 2, Bognár 7, DÉVÉNYI 10. Cs: GYURCSÁNYI 13/9, SZENTESI 7, Czermann, Cseri, Soltész.

Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC): Tálos 5, BUDAY-SÁNTHA 20/9, FŰZY 11, BERKICS 16/9, KIS M 9. Cs: Ács, Koltai 2, Perényi 3/3

A küzdelmes első negyedben jobbára a vendégek vezettek. A szakasz hajrájában a Bognár Domokos vezette ELTE együttese 6-0-val fordított, amely a megtartott lendülettel 6 ponttal lépett el a vendégektől. A szakasz közepén Berkics Bence 3 és Buday-Sántha Attila 1 triplájára alapozva szédületes 16-2-es rohamot mutattak be a vendég pécsiek. A félidő végén Gyurcsányi Péter triplát majd duplát dobott, szünetig 2 pontra hozta fel csapatát. Térfélcsere után 5-0-val indított a PEAC. A szakasz közepén Mokos Dániel triplájával, valamint Dévényi Gábor büntetőivel 3 pontra felzárkózott a BEAC, sőt Gyurcsányi újabb hármasával 2-re csökkent a vendég előny, ám végül a negyed Buday-Sántha, valamint Füzy Marcell jóvoltából 5-0-s pécsi "részhajrával" és 7 pontos vendég előnnyel zárt.

Az utolsó etap elején több, mint 2 percig nem esett kosár. Tálos Benedek büntetői után azonban már 9 ponttal "ment" a vendég PEAC. Bár Buza dobott egy duplát és egy triplát, Tálos, valamint Kis Milán révén visszaverte a BEAC felzárkózási kísérletét a PEAC. 60-53 után Buza vezérletével és megtoldva egy Mokos-triplával 9-0-val fordítottak a hazaiak. Füzy villanásaival visszaszerezte a vezetést a vendég PEAC, ám 66-64-es vendég vezetésnél Buza egymaga produkált 7-0-t és ez, valamint, hogy az utolsó percben Szentesi Bendegúz 4 büntetőből hármat értékesíteni tudott, megpecsételte a többségében jól játszó, derekasan küzdő vendégcsapat sorsát. Hazai részről Dévényi 10 pontja mellé 19 lepattanót szerzett, Mokosnak, bár a dobás nem igazán ment, 9 pontja mellé volt még 9 pattanója és 6 gólpassza. A vendégektől Berkics zárt 16 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával, Kisnek pedig (9 pont, 13 lepattanó) 1 pont hiányzott a dupla-duplához. 

 

Idegenbeli soproni siker a megyei rangadón
Fordulatos, színvonalas meccsen a harmadik negyed hajrájában mutatott lehengerlő játékának köszönhetően tudott nyerni a SMAFC Győrben.
Széchenyi Egyetem Győr - SMAFC 84-97 (20-22, 23-22, 18-29, 23-24)

Győr, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.
Győr: Káli, PALAVICS 21/3, Hlinyánszky 8/6, Vida 21/3, BARUTA 20/6. Cs: Zabó, Kovács T. 6, Bosnyák 2, Iváncsics 3, Fazekas 3/3, Tóth Á., Bartalus.

Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club(SMAFC): NAGY G. 29/6, OLÁH 8/3, FORRAI 13/3,  BERNECZEI 34, Szála 5. Cs: Gaál 5/3, Tukovits 3, Szlávik G.

Sajnálatos sérülés történt a 3. perc elején, Káli Szabolcs, a Győr irányítója lábközépcsont törést szenvedett. Az első percek váltott vezetése után (8-0-val - amelyből Baruta 6 pontot "vállalt") elléptek a hazaiak.
A negyed második felében a hazaiak Nagy Gergő két triplájára alapozva próbálták tartani a lépést az egyik legjobbját, a center Török Balázst nélkülöző soproni gárdával. Ez olyan jól sikerült, hogy a negyed utolsó percében a győriek 6-0-s rohammal fordítani is tudtak.

A második negyed elején Palavics Barnabás vette vállaira a győri együttest és büntetőivel, kosaraival 9-2-t bemutatva 6 ponttal megugrott a házigazda. Forrai Dániel révén próbált versenyben maradni a SMAFC, amely ahogyan az első, úgy a második negyed végén is remekül hajrázott: a Berneczei-Nagy duó ponterőssége révén 10-1-es futással és 1 pontos vezetéssel zárta az első félidőt.

Két győri duplával indult a második félidő, majd Gaál Ádám, illetve Vida Tamás "váltott" triplát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok Vida és Berneczei pontpárbaja mellett. A negyed hajrájában végül a SMAFC állva hagyta ellenfelét. 56-56 után, lényegében a meccset eldöntő 17-2-es "száguldással”, amelyben Berneczei kosarai mellett volt egy-egy tripla Forraitól és Oláh Olivértől, valamint egy 2+1 Szála Benjámintól. A záró szakaszban már nem tudtak 10 ponton belülre kerülni a hazaiak, akiktől Baruta Richárd 20 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát ért el. A túloldalon viszont két extra teljesítmény is volt, Nagy Gergő 29 pontja - igaz 30 mezőnykísérletből - mellé leszedett 6 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt, Berneczei pedig 34 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával fejezte be a megyei rangadót.

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink