114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az NKE nyerte az alsóházi rangadót

A Nyíregyháza a Közgáz, a Miskolc az ELTE, az Eger pedig a Szeged legyőzésével folytatta menetelését a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti csoportjában, ahol az NKE remek harjával győzött a nyeretlenek rangadóján a Debreceni Medikus SE ellen. A nyugati csoportban a SMAFC szinte végig vezetve "gyűrte le" a BME-MAFC csapatát, a TFSE a két középső negyedben "erőt demonstrált" a Veszprém ellen, a Szombathely küzdelmes meccsen verte a Mosonmagyaróvárt, a baranyai házirangadón pedig fölényes PEAC-siker született a Petőfi SE ellen.

 

Férfi keleti csoport:

 

Nyíregyházi ESE – Közgáz SC 87-79 (27-19, 24-22, 20-16, 16-22)

Nyíregyháza, Egyetemi csarnok  V: Zalai Á, Tóth K.
Nyíregyháza:
CZURA 26/3, VIDA 22/12, Földesi 6, GÁSPÁR B. 17, KOVÁCS 11. Csere: Jánkfalvi, Horváth 5, Szarvas.  Edző: Hegedűs Ferenc
Közgáz:
Vörös 9/3, VÁGVÖLGYI 12/6, Szatmári 6, Tóth Sz. 7/3, BEA 17. Csere: BALTA16/6, Korompai 3, Pálházi 2, Horváth 5/3,Gőczi 2. Edző: Vladár Csaba

Mindkét csapatnál voltak hiányzók, a vendégek több meghatározó játékosuk nélkül utaztak el Nyíregyházára, a hazaiak a sérült játékmester Bus Ivánra nem számíthattak. A hazaiak kezdtek jobban, és elsősorban a Vida, Czura, Gáspár trió révén három negyeden át irányították a játékot. A Közgáz nehezen melegedett be, de a második negyedtől már egyenrangú ellenfele volt a vendéglátó együttesnek. A befejező 10 percben azonban magulra találtak a vendégek, a tartalékos Közgáz érvényre juttatva hosszabb kispadját, felzárkózott, szorossá tette az összecsapást, de fordítani nem tudott. 

Hegedűs Ferenc: Gratulálok a csapatom győzelméhez, külön dicséret a kispadról beszálló embereknek. Bus Iván hiánya még érződött, , de csapatként nagyon szépen játszottunk.

Vladár Csaba: Hosszú út után a kezdésnél lassan és körülményesen játszottunk, ellenben az ellenféllel, aki pörgősen kezdett. Sajnos csak a legvégén éreztünk rá, hogyan kell védekeznünk, de ez betudható a Nyíregyháza fáradtságának is, gratulálok a hazai csapatnak.

 

 

NKE SE - DMSE 67-66 (13-27, 20-21, 19-14, 15-4)

Mányoki út  V: Józsa, Magyar.
NKE SE: Tasnádi 4, Laczó 21/6, SOLYMOSI 20/3, Csaba, ZSÁMÁR 6/3, Csere: Soós 2, Koller 4, Marton 2, Polyák, VANYUR 8. Edző: Szabó Antal
DMSE: Prokaj 9, URBÁN 13, Mészáros 6, Bujdosó 9, KOVÁCS 14, Csere: Mászlé, Papp 2, VESZPRÉMY 13/12, Nagy. Edző: Kovács István.

Remek, a végletekig kiélezett, s mindkét fél számára tanulságos mérkőzést játszott a találkozó előtt nyeretlen két együttes. A vendég medikusok gyors, pontos játékukkal állva hagyták a tompán, fásultan kezdő hazaiakat, s jelentős előnyt szereztek az első negyedben. A második szakasz már kiegyenlített játékot hozott, majd szünet után harcos, agresszív védekezésre állt át az NKE. A vendéglátók fokozatosan közeledtek elbizonytalanodó ellenfelükhöz, s óriási hajrával, egy 9-0-s utolsó bő 5 perccel, s a végén Tasnádi büntetőivel a maga javára fordította a találkozót.

Szabó Antal: "Edzőbuktató" hozzáállással kezdte csapatunk a mérkőzést. Rá sem lehetett ismerni az elmúlt két mérkőzésen kiváló hozzáállást mutató játékosok lélektelen, enervált, egyénieskedő, rengeteg hibával tarkított játékára. Ezt a folyamatot több időkéréssel sikerült  megállítani. Az eredményjelző a harmadik negyed hajrájában már mínusz tizenkilenc pontot mutatott. Ekkor állt helyre a korábbi mérkőzésekre is jellemző agresszív védekezés, amit a mérkőzés végéig még tovább tudtak fokozni a pályán lévő játékosok. Zsámár, Solymosi és a csereként beállt Vanyur vezérletével egyre elérhetőbb közelségbe került az egész mérkőzésen profi mentalitással küzdő, hajtó ellenfél, amely ezt a nyomást már nem bírta el és sikerült az utolsó 30 másodpercen belül dobott két büntetővel megfordítani a mérkőzést.

Kovács István: Egy nagyon jó és nagyon izgalmas mérkőzésen vagyunk túl.  Az egész mérkőzésen végig vezettünk. Az NKE SE csapata egyetlen alkalommal vezetett csak a mérkőzés során, de az a legfontosabb pillanat volt: a lefújás pillanata. Nagyszerűen kezdtük, csapatom 12-2- vel indította az első öt percet. Talán túlságosan megnyugodtunk az első negyed után, amelyben alaposan megléptünk a hazai csapat elől. Ekkor kellett volna még kicsit növelni a tempót, hogy az ellenfél ne tudja újjászervezni a védelmét. Sajnos nem így lett. Az NKE SE szorosabb, harcosabb védekezésre váltott és lassan kezdett felzárkózni.  Nagyon kevés tapasztalatunk van a szoros végjátékkal kapcsolatban és ez meg is bosszulta magát. Az utolsó két percben öt eredménytelen támadásunk volt. Nehéz úgy nyerni, hogy az utolsó negyedben egy csapat csak négy pontot dob. A győzelem megszerzéséhez Fortunával is jóban kellett lenni. Gratulálok az ellenfélnek az idei első győzelméhez.

Statisztika 

ELTE-BEAC - Miskolci Egyetem 54-77 (19-24, 16-16, 8-17, 11-20)

Tüskecsarnok V: Major Á., Kruk M.
ELTE-BEAC:  Mokos 4, Gyurcsányi, Szekeres, Czimer 6, CZIBULA 18. Csere: MOLNÁR A. 11/9, Debreceni 1, Sterczer 3, JAKUCS 11/9, Bognár, Edző: Varga Zsolt
Miskolci Egyetem: TAKÁCS 21/9, Orliczki 4, SZEPESI14/6, Kopasz 4,LIPPAI15. Csere: HOMOKI 9, VARGA M. 10, Jurányi. Edző: Drahos Gábor

Mindkét oldalon voltak hiányzók, nem teljes összeállításban érkeztek a felek az összecsapásra. Takács vezérletével villámrajtot vett a Miskolc, később Molnár tripláival és Czibula kosaraival felzárkózott az ELTE. A második félidőben állva hagyták a miskolci egyetemisták az ELTE-seket és a vendégek 51-26-ra nyerve a lepattanó csatát, egy nem túl pontgazdag, ám küzdelmes mérkőzésen  őrizték meg veretlenségüket.


Varga Zsolt:
 Nagyon gyenge kezdés után hirtelen feltámadt a csapatunk és visszajöttünk a meccsbe. Ez egészen a második félidő kezdetéig tartott, amikor aztán folyamatosan rossz döntéseket hoztunk és gyengén védekeztünk! Ezt támasztja alá a 6/ 26-os triplamutatónk vagy az, hogy az ellenfél ötvenegy lepattanót szerzett míg mi csak huszonhatot. Így nem lehet mérkőzést nyerni!

Drahos Gábor: Tudtuk, hogy egy jól küzdő csapat otthonába jövünk ma játszani. Ez az első félidőben maximálisan be is igazolódott! Büszke vagyok a csapatomra, mert a második félidőben megmutattuk mire vagyunk képesek és elléptünk ellenfelünk mellől!

Statisztika 

Szegedi RSC - EKE Eger 67-90 (18-27, 11-29, 17-17, 21-17)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok V.: Nyilas I., Márkus G.
Szegedi RSC: Kubik 5/3, Jegesi 3/3, FEHÉR 15/3, MAYER 21/3, Liszkai 6. Csere: Balog, Buj3/3, Masa: 6/3, Segesvári: 8. Edző: Szablics Péter
Eger: Megyes 2, MÉSZÁROS 15/3, ILLÉS13/3, Szicsák 8, CSÁKVÁRI 16 Csere: Beák 4, Bürgés, HORVÁTH 16, Pomázi 2, Szabó 4/3, Ungi 7/3, Veres 3/3. Edző: Váczi Péter

A szegedi alakulat álmosan kezdett és sok hibával játszott az első félidőben, így az egri gárda sok egyszerű kosarat tudott szerezni leindításból és lepattanóból egyaránt. Érzékelhető volt a vendégek magasság és erőfölénye. A harmadik negyedben a Szegedi RSC megrázta magát és összpontosítva játszott, minden labdáért vállvetve küzdöttek és harcoltak így egy élvezhető második félidőt láthattak a nézők, amelyben csökkent  a két csapat közötti különbség, de az egriek magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély.

Szablics Péter: Haragszom és egyben büszke is vagyok a srácokra, mert amilyen tragikusan fegyelmezetlenül és lelketlenül kezdtek, olyan nagyszerűen koncentráltak és rakták ki a szívüket a pályára a végjátékban. Sokat kell még fejlődnünk, de nem ijedünk meg a kihívásoktól!


Váczi Péter: Egy élvezhető mérkőzést játszottunk, melyért a szegediek sokat tettek! Mind a két csapat nagyot küzdött és gratulálok nekik! Nekünk kommunikációban kell még fejlődni, de jó úton járunk.

Statisztika 

Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 81-64 (22-11, 24-21, 22-20, 13-12)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok  V.: Esztergályos R.; Lipics L.
SzoESE:
TÓTH D. 7, MÉSZÁROS M. 22/9, Földesi M. 9/3, KARAGITY M. 18,  PERÁK D.
10; Csere.: Kerekes G. 2, Gábor M. 4,  Bereczki M.4,  Láng M., Vicze K. 5.
Edző:
Kéri Péter, Laki Ádám
Mosonmagyaróvár :
KÁMÁN B. 20/6, Geiger B. 13/3, Tóth R. 8,  Nagy B. 4, HORVÁTH Á. 17/9;
Csere:
Iváncsics Á. 2, Németh B. -, Kaczmarski Zs.  Edző: Laky Tibor.

Az első percekben igyekezett tudatosítania hazai csapat, hogy győzni mentek fel a pályára és kiváló védő és támadó játékkal a 4. percben már 10-2 volt az eredményjelzőn. A negyed további részében sem változott jelentősen a játék képe, így a SzoESE 11 pontos előnyt alakított ki. A második negyedben a vendégek elsősorban a védekezésükön szigorítottak és ennek köszönhetően a támadásban is elkapták a jó ritmust. Bár a szünetre picit tudta növelni előnyét a hazai gárda ebben a játékrészben inkább a vendégek adták a meccs ritmusát. A fordulást követően Karagity vezérletével közel 20 pontra hízott a hazai előny, de ennek ellenére nem tört meg a mosonmagyaróvári csapat. Sikerült 10 pont közelébe visszaküzdeni magukat és belátható távolságra kerülni a szombathelyiekhez. A záró negyedben 6 perc alatt csak 4 pontra volt képes a SzoESE így 8 pontra zárkóztak a vendégek. Ekkor azonban egy 7-0-s sorozatot produkáltak a hazaiak és így eldöntötték a mérkőzést, ami bár 15 pontos SzoESE győzelemmel zárult ennek ellenére kemény és izgalmas játékot hozott. A hazai csapatban Tóth Dávid alkotott emlékezeteset 7 pont 8 lepattananó 8 szerzett labda 11 gólpasszos teljesítményével. A vendégeknél Horváth Ádám volt közel a dupla-duplához 17 ponttal és 8 lepattanóval.

Kéri Péter: Azt hozta a mérkőzés, amit vártam. A mosonmagyaróvári csapat kemény és agresszív védekezése ellen nehéz volt játszani és sajnos támadásban is nagyon sok hibát vétettünk.

Laki Tibor: Gratulálok a szombathelyieknek, sajnos egyes időszakokban eléggé beszűkült a játékunk, így nem volt esélyünk a győzelemre.

Statisztika 

 

SMAFC - BME MAFC 75-67 (27-23, 16-13, 16-15, 16-16)

Sopron, Krasznai Ferenc sportcsarnok V: Hernicz, Rudasits.
SMAFC: NAGY G. 23/3, Horváth Cs. 4, BERNECZEI 24/15, Tukovits 4, RÁTVAY B. 20. Csere: Szegedi. Edző: Rátvay Tamás
BME-MAFC: FEHÉR 15/6, Dobos 2, Szálas 18/12, KISS L. 19, Tóth L.  10. Csere: Szavai 3,Tálos, Adányi. Edző: Bagi Melinda

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden hazai kosárra érkezett vendég válasz. Többször megpróbált egy-egy rohammal ellépni ellenfelétől a SMAFC, azonban ezt nem hagyta BME. A félidő hajrája a soproniaknak sikerült jobban, 7 pontos hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok. A második játékrész még kiélezettebb csatát hozott, a negyed eredményekből is látszik, hogy a vendég fővárosiak próbáltak tapadni  a SMAFC együttesére. Egy nagyobb hullámvölgybe került a hajrában a hazai gárda, kis híján utolérte a vendéglátókat a szívósan küzdő műegyetemi legénység, de a kritikus helyzetben újítani tudtak a hazaiak, így végül egy küzdelmes, izgalmas meccsen "legyűrték" ellenfelüket.

Rátvay Tamás: Meglepetés győzelmet arattunk a BME ellen. Végig uraltuk a mérkőzést és bár a vége felé már nagyon elfáradtunk, egyszer csak vége lett a meccsnek. Nagyot dolgozott az összes játékosom, gratulálok nekik!

Bagi Melinda: Nagyon rossz ritmusban kezdtünk, ellenfelünk hamar meglépett tőlünk pár ponttal és mi végig futottunk az eredmény után. Távoli dobásaink sajnos nem akadtak be. Szünet után hatalmas energiákat mozgósítottunk, az akaratot jól mutatja a támadó lepattanók száma. Három pontra  felzárkóztunk par perccel a vége előtt, amikor Kiss Lajos támadó lepattanót követően ziccer helyzetbe került, azonban az akció közben a játékvezetők sípja néma maradt, és az ellentámadást után a lehetőségünk is elúszott a győzelemre.

Statisztika

 

TFSE - Veszprémi ESC 82-57 (14-14, 19-5, 26-15, 23-23)

Alkotás u.  V: Oláh, Kozma.
TFSE: SINKOVITS 7/3, Petrucsik 12/12 HARIS 11/9, DEBRECENI 19, Fülöp 5 Csere: PINTÉR 22/6, Novák B. 4, Mező, Világi, Kovács 2, Hole, Jókai. Edző: Juhász Tamás
Veszprémi ESC: Szeifert 5/3, Répási 10, Schmitz 7, ROZGONYI 11/3, TAKÁCS 24.  Csere:  FronD. Edző: Mónus Péter


Az első percekben agresszívan és pontosan kezdett a Veszprém, így sikerült előnyt szereznie, amit a TFSE a negyed végére  ledolgozott. A második negyedben aztán „robbantott” a hazai csapat, s letámadásból szerzett labdákkal és könnyű kosarakkal, továbbá néhány pontos külső dobással átvette a vezetést és sikerült nagyobb előnyt kiépítenie. A második félidőben folytatódott a TF dominancia,, Debreceni Dániel és Pintér Dávid hatékony támadójátékára építve tovább növelte  előnyét. A mérkőzés utolsó szakasza nagy dobópárbajt hozott, az utolsó percekben a  Veszprém Takács vezérletével "kozmetikázott" valamit veresége mértékén.

Juhász Tamás: Nehéz győzelem volt. rosszul, fásultan kezdtük a meccset, nem sikerült felpörögnünk, így az első negyed még szoros volt. Kisebb fejmosás után viszont sikerült átvennünk az irányítást és eldöntetnünk a mérkőzés pont sorsát. Gratulálok a Veszprémnek, végig  sportszerűen küzdöttek.


Mónus Péter: Jól kezdtünk, ami talán  kicsit „meg is lepett” minket. Ezt követően próbáltunk versenyben maradni, de sajnos a sérülések és betegségek miatt kicsi a rotációs lehetőségünk és elfáradtunk. Gratulálok a TF-nek!

Statiszika

 

PTE-PEAC  - PTE EMES Petőfi SE 91-45 (18-15, 22-15, 29-6, 22-10)

Pécs, Egyetemi csarnok V: Mintál Cs., Fleischmann K.
PTE-PEAC: BÍRÓ 17/3, Bokor 8, NAGY  14/6, Popgyákunik 6, KIS M. 9, Csere: Buday-Sántha A. 7/3, BERKICS 10/6, Benke 2, Laufer 8, Mándity 6, Lukács 4. Edző: Bán Gábor

PTE-EMES Petőfi SE: Mészáros 8, Sütő 5, Komlódi 7/3, Kovács A. 6/3, GYŐR 7.  Csere: Kövecs 6, Kárpáti 4, Fülöp 2, Edző: Sipos Ádám.

A második negyed közepéig volt igazán szoros a baranyai derbi, a Petőfi együttese 15 percig tudta tartani a lépést a PEAC-cal. A hazaiak a második negyed közepétől a harmadik szakasz végéig nyomasztó fölénnyben játszva jelentős előnyre tettek szert, s végül a vártnál nagyobb különbségű győzelmet arattak a szünet után elég szétesően kosarazó, az összecsapást 2/23-as triplamutatóval záró megyei riválisuk ellen.

Bán Gábor: A második félidőben időnként kifejezetten látványosan és gyorsan sikerült befejezni támadásaink

Sipos Ádám: Tartalékos csapatunk sajnos a második félidőben gyenge teljesítményt nyújtott.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink