114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az első nap után elégedett a mezőny az Egyetemi Gyorsasági Kajak-Kenu VB-n

A német csapat egyik legjobb kajakosa, Felix Frank elégedett a szervezéssel. Ő három számban, K-1 500, valamint K-4 500 és 1000 méteren is rajthoz áll a hétvége során. A brit kenus, Jonathan Jones szerint Szolnok szép város és őt nagyon emlékezteti Szegedhez, a japán női négyes versenyzője, Mihana Shishido pedig azt mondta, hogy jobban szeret kajakozni, mint tanulni. A szegedi verseny első napja minden általunk megkérdezett versenyző számára kiválóan telt.

A korábbi világ- és Európa-bajnok öttusázó, a magyar kormány sportért felelős helyettes-államtitkára Sárfalvi Péter is meglátogatta pénteken a szolnoki Egyetemi Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokságot. A sportvezető szerint Magyarország ismét színvonalas nemzetközi versenyt szervezett és saját tapasztalataiból kiindulva arról is beszélt, hogy a tanulás és a sport jól megfért egymás mellett.

"Rengeteg induló van, sok nemzet vesz részt a versenyen és a magyarok a hagyományoknak megfelelően eddig kiválón szerepelnek. A rendezés is magas színvonalú, nagyon élvezem a világbajnokság hangulatát" - kezdte Sárfalvi Péter.

 

A politikus szerint van átjárhatóság az egyetemi sport és a profizmus között, hiszen számtalan olyan olimpikon van, akinek nagy lökést adott az egyetemi szinten elért jó sporteredmény. Saját példája alapján a helyettes-államtitkár azt mondta, hogy érdemes az élsport mellett felsőfokú tanulmányokat folytatni.

 

Pénteken rendezték az 1000- és az 500 méteres elő és középfutamokat a Szolnokon zajló Egyetemi és Főiskolai Kajak-Kenu Világbajnokságon. A erősebb csapatok versenyzői az előfutamokból egyből a szombati és a vasárnapi döntőkbe kerültek, de azok a sportolók is jókedvűen nyilatkoztak, akik csak a középfutamból, vagy onnan sem jutottak be a legjobbak közé.

 

"Csak vasárnap fogunk versenyezni, de a társaimmal már kipróbáltuk a pályát, jót eveztünk és kényelmesnek találjuk az itteni körülményeket" - mondta a japán női kajaknégyes tagja, Shishido Mihana, aki az 500 négyes mellett K-2 200 méteren is rajthoz áll majd. A 22 éves versenyző elárulta, hogy bár egyetemista, de a matematika-tanulásnál sokkal jobban szeret kajakozni.

 

Három számban is rajthoz áll a német egyetemi válogatott egyik legjobbja, a kajakos Felix Frank. A versenyző tagja az 1000 méteren és a 500-on rajtoló négyeshajónak, valamint indul K-1 500 méteren is. Ma mindhárom versenyszám selejtezőjéből futamgyőztesként jutott a döntőbe.

 

"Egész évben a felnőtt válogatottal készültem, hetente 20 edzésem van. Elégedett vagyok a szervezéssel és tetszik a város is, tegnap ettem egy finom gulyáslevest az egyik szolnoki étteremben" - mondta Felix Frank, aki létesítmény-üzemeltetési mérnöknek tanul.

 

A brittek kenusa, Jonathan Jones is jól szerepelt ma, C-1 500 és 1000 méteren egyből döntőbe jutott.

 

"Szerintem ennek a reggatának jobb a hangulata, mint egy  felnőtt világversenynek, mert az itt vízre szálló sportolókban több a közös, hiszen mindannyian hallgatók is vagyunk. A városban sok szép régi épületet láttam, szerintem hasonlít Szegedre" - jelentette ki a gépészmérnöknek tanuló kenus.

 

Az világbajnokságon szombaton délelőtt rendezik az 1000 méteres döntőket, délután pedig a 200 méteres előfutamokat.

 

Forrás: kajakkenusport.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink