114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A vizsgaidőszak után újra a labdáé volt a főszerep a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

A vizsgaidőszakot követően meglepetések nélkül folytatódtak a férfi és a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság küzdelmei. A férfiaknál továbbra is őrzi veretlenségét a TFSE és a Szombathely, a nőknél a Keleti csoportban felzárkózott a Debrecen.

Olvasási idő: 3 perc

Férfiak

A férfiaknál a keleti ágon a 10. fordulót rendezték, amelyben a TFSE idegenben nyert fölényesen az Eger ellen (106–63), míg a Miskolc – némi meglepetésre – csak szoros küzdelemben múlta felül az Egert (70–67). A Debrecen a BEAC-ot ütötte ki hazai pályán (94–50), míg a Nyíregyháza otthon diadalmaskodott az AKE felett (97–80). A csoportot a TFSE vezeti a Nyíregyháza és a Miskolc előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A nyugati ágon a Közgáz szoros mérkőzést játszva nyert a Veszprém ellen (72–65), míg a Sopron hazai pályán bizonyult jobbnak az NKE SE-nél (97–73). A Petőfi nagyarányú vereséget szenvedett a Szombathely vendégeként (100–54), a BME-MAFC pedig otthoni környezetben múlta felül a Széchenyi Egyetemet (104–85). A csoport élén a Szombathely áll, második a Közgáz, harmadik a BME-MAFC.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A nőknél a keleti ágon az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Debrecen súlyos vereséget mért a Nyíregyházára (136–35), míg a 6. fordulóban a szomszédvárak összecsapását a Debrecen nyerte a Miskolc vendégeként (68–53). A csoportot a TFSE vezeti hibátlan mérleggel, második a Debrecen, harmadik a Miskolc.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban a 10. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Közgáz 79–51-re legyőzte az NKE-Csatát, míg a 3. fordulóból elhalasztott találkozón a PTE Petőfi a Széchenyi Kosárlabda Akadémiától szenvedett vereséget (79–60). A 6. fordulóban a SMAFC otthon szaladt bele súlyos vereségbe a BME-MAFC ellen (84–42). A 8. fordulóban a Széchenyi Kosárlabda Akadémia folytatta jó szereplését, ezúttal az NKE-Csatát verte meg saját közönsége előtt (99–53). A forduló két másik mérkőzésén a Közgáz és a PTE-PEAC örülhetett, előbbi a Petőfi SE-t, utóbbi a BME-MAFC-ot gyűrte le. A tabella élén a Közgáz áll, amelyet a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a BME-MAFC követ.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink