114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Testnevelési Egyetem atlétái kapták a MEFS fődíját

A Testnevelési Egyetem (TE) kapta az idei Atlétika MEFOB legeredményesebb egyetemének járó 200 000 forintos fődíjat.

Olvasási idő: fél perc

Az Atlétika MEFOB-on az egyetemek rangsorában a TE végzett az élen 105 ponttal, megelőzve az ELTE-t és a BME-t. Összesen 113 sportoló vett részt a megméretésen, amelyen a TE 18 sportolóval képviseltette magát.

Az elsőségért járó, Decathlon vásárlási utalványokból álló fődíjat Juhász Péter, a MEFS főtitkára adta át december 17-én a MEFS irodájában Szalma Lászlónak, a TE Atlétika Tanszék vezetőjének.

„A koronavírus-járvány miatt a nyár elejére tervezett eseményt csak jóval később rendezték meg, így nehezebben tudtuk mozgósítani atlétáinkat – emlékezett vissza Szalma László kétszeres fedett pályás Európa-bajnok távolugró. – Annak ellenére, hogy azúttal kevesebb TE-s hallgató indult a MEFOB-on, mi nyertük a pontversenyt. Normális esetben egyébként jóval többen szoktuk képviselni az egyetemet, most azonban ez – a már említett okok miatt – másképpen alakult. Sikerünk kulcsát leginkább abban látom, hogy a TE-nek mindig is remek atlétái voltak. A járványügyi helyzetre tekintettel nem támasztottam különösebb elvárásokat sportolóinkkal szemben, az elsődleges célunk az volt, hogy elinduljunk a MEFOB-on. Jóllehet szezonvégi eredmények születtek, elégedett vagyok a látottakkal, hiszen több versenyzőnk is közel volt egyéni csúcsához. A TE színeiben indulók létszámát tekintve ugyanakkor maradt bennem némi hiányérzet.”

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink