114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A szegedi lányok az elsődöntősök

Zajlanak a negyeddöntők, a keresztjátékok a Nemzeti Egyetetmi Bajnokságban. A hölgyeknél egy párharc már be is fejeződött, a Szeged szoros hazai győzelem után magabiztos idegenbeli sikerrel jutott túl a győrieken. Magabiztos idegenbeli sikerével a címvédő TF és  a Debrecen is nagyott lépett a négyes döntő felé. A férfiaknál a TF egyetlen ponttal nyert a Közgáz otthonában, nyílt a visszavágó. 

Nők az 1-8 helyért:

Szegedi RSC – Széchenyi Kosárlabda SE: 82-73 (19-25, 19-9, 17-19, 27-20)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V.: Dr. Varga Z., Kovács G.
Szegedi RSC: KŐHÁZI 15/6, Nagy 5/3, VÁRI 13, RADÓCZ 21/3, Zsíros 8. Csere: BURJÁN 6/6, Kurityák, Boros 2, Fodor, Karlóczai , Kajtár 3, KECSKÉS 9. Edző: Földi Alexandra
Széchenyi KA Győr:  CHROMÉJ19/3, NAGY R.  24, Perl 8/6, SZŰTS  9, TÖRÖK 8. Csere:
Boronkai, Erős, Gosztola 2, Gyöngyösi, Horváth 3, Tóth. Edző: Barthalos István

A mérkőzés eleje a vendégeknek sikerült jobban Chroméj Hajnalka, Török Barbara és Nagy Rebeka vezetésével 25-19-el zárta Győr a játékrészt. Hazai oldalról Kecskés Fanni, és Radócz Fanni pontjaival sikerült tartani a kis különbséget a küzdelmes, sok faulttal lejátszott első negyedben. A félidő előtt a vendégek "megálltak" támadásban, így sikerült fordítania a Szegednek. A harmadik negyedben kiegyenlített játékot láthattunk Perl Zsófia és Kőházi Fanni vezették csapataikat. A záró részben a hazaiak Vári Zita pontjainak köszönhetően meg tudták nyerni a mérkőzést, hiába volt Nagy Rebeka kiváló támadójátéka, a Győrnek nem sikerült az 5 pont környéki hazai előnyt ledolgoznia.

Földi Alexandra: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Örülök, hogy egy végtelenül kiélezett, szoros mérkőzésen, ugyan sok hibával, de sikerült győznünk. Külön kiemelném a cseréinket, akik mind pluszt hoztak a pályára lépve. Mindenki hozzátett a győzelemhez! Nem dőlünk hátra, hisz idegenben mindig nehezebb győzni, de bízom a lányokban. Gratulálok az ellenfélnek, azt gondolom a nézőknek egy izgalmas, jó mérkőzésben lehetett részük.

Barthalos István: Nagyon kiegyenlített küzdelmet láthattunk a pályán mindkét csapat egy pillanatra sem adta fel. Nyolc negyedből már négyet lejátszottunk, majd további négy jön Győrben. Bízom benne, hogy sikerül megfordítanunk a párharcot. Gratulálok a Szegednek!

 

ELTE-BEAC - TFSE 41-66 (15-16, 7-12, 10-20, 9-18)

Tüskecsarnok  V.: Lövei, Makrai.

ELTE-BEAC: Varga A. 2, AHO 20, Hizsnyik 6, Zelenák 2, Gundel-Takács A. 4. Cs.: Lendér L. 4/3, Kulcsár B. 2, Regdánszki T. 1, Takács E., Kovács N. Edző: dr. Gyarmati István.
TFSE: Miháczi D. 5, Karlócai J. 6, GEREBEN D. 10/3, VARGA B. 13, NÉMETH A. 17. Cs.: Kováts G. 6, Herman A. 2, Czivinger L., Szeli D. 7. Edző: Magyar Bianka.

A jóval esélyesebb címvédő TFSE csapata ellen egy félidőn keresztül jól küzdött a Maertina Aho vezette ELTE csapata. A második félidőben a TFSE jól érvényesítette magassági fölényét és magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott.

Dr. Gyarmati István: Az első félidőben mutatott játéknak örülök, remekül helytálltunk. A második félidőben jól érvényesítette a TFSE magassági fölényét, és az ebből kialakuló helyzeteket jól használta ki. A visszavágón az első félidőben mutatott játékot várnám el végig a csapattól, amely remélem jobb eredménnyel zárul majd. 

Magyar Bianka: Nehezen lendültünk játéka, de szünetben rendeztük sorainkat ls a második félidőben néhány könnyű kosarat szerezve magabiztos győzelmet arattunk. 

Statisztika

 

SZKA Győr - Szegedi RSC 55-81 (14-22, 15-26, 16-15, 10-17)

Győr, Egyetemi Edzőcsarnok V.: Sebesi, Vajda B.
Széchenyi Egyetem Győr: PERL 13, Török B. 5, Szűts 5, Nagy R. 6, Horváth 6. Csere: Gosztola, Boronkay, Tóth 4, Erős 2, CHROMÉJ 14, Gyöngyösi, Edző: Barthalos István.
Szeged: Kecskés 8, KŐHÁZI11, Nagy 8, RADÓCZ 17, VÁRI 15. Csere: Kurityák 8, Kálló 4, Földi, Boros 6, Kajtár, Molnár 3. Edző: Földi Alexandra

A két együttes szoros szegedi találkozója után Győrben a vendég szegedi csapat végig dominálva, irányítva  a játékot magabiztos győzelmet aratva jutott a négyes döntőbe. 

Barthalos István: Évről évre fejlődünk, tavaly már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, most meghagytuk a második meccsre az esélyt. Idén még a szegedi jobb csapatnak bizonyult, gratulálok és sok sikert a döntőben nekik.

Földi Alexandra:  Gratulálok a lányoknak, készülünk a döntőre.

Statisztika 

Továbbjutott: Szeged, kettős győzelemmel

 

PTE-EMES Petőfi SE – Debreceni Egyetem 40-84 (12-19, 10-21, 10-25, 8-19) 

Pécs,  POTE Csarnok  V: Fleischmann, Szalóki B.

PTE-EMES Petőfi SE: Molitor 8/3, HERENDI 10, Petró 3, Gyuricza 6, Domokos 7. Csere:  Szabó L.  2, Horváth Zs. 4, Hajnáczky. Edző: Sipos Ádám.  

Debreceni Egyetem: SZABÓ R. 12/6, GÁL 14, GÖTTLINGER 13/3, FOLTIN 18, JÁVOR  12/3. Csere: Új E. 3, Mezei 4, Száva 8. Edző: Kovács Imre.

A vendég debreceniek végig irányították a játékot, fokozatosan kerültek egyre nagyobb és nagyobb fölénybe a  tartalékos Petőfi SE csapatával szemben. Minden tekintetben jobbak voltak a vendégek, eladott labdák tekintetében szembetűnő volt a különbség: a hazai csapat 26 alkalommal adta el a labdát a vendégek csak 7-szer. Teljesen megérdemelt debreceni siker született, a visszavágó formalitásnak tűnik.

Sipos Ádám: Jól kezdtük a mérkőzést, sajnos nagyon korán elfáradtunk, ami annak is köszönhető, hogy a Debrecen csapata végig hajtós játékot mutatott be. Gratulálok Nekik a győzelemhez.

Kovács Imre:  Sikerült negyven percen keresztül koncentrálnunk és sikerült megtalálnunk az ellenfél védekezésének gyenge pontjait. Ezekhez társult egy jó támadójáték, igaz nem túl hatékony külső dobásokkal. Köszönjük a Petőfi SE-nek a mérkőzést és mindkét csapatnak gratulálok.

Statisztika 

 

Férfiak 1-8 helyért:

Közgáz - TFSE 83-84 (18-22, 14-28, 21-20, 30-14)

Kinizsi u.   V.: Nagy V., Józsa.

Közgáz: JAKAB 18/6, Vörös 8/6, VÁGVÖLGYI 18/12, BEA 11, NAGY SZ. 9/3. Csere: Szalay, Pálházi 4, Harsányi 2, Debreceni G. 2, Szatmári, BALTA 11. Edző: Vladár Csaba.

TFSE: Sintkovits 2, PETRUCSIK 21/3, HORVÁTH K. 21/12, BOINITZER 8/6, Pintér 6. Csere: Jókai 3, Fülöp 3, HORVÁTH B. 8/6, Novák 5/3, HARIS 9/9. Edző: Juhász Tamás.

Az előző évadban is a négyes döntőért játszott a két patinás fővárosi egyetem csapata, méghozzá egy sajnos indulatoktól sem mentes, szikrázóan kemény párharcot - végül a TF-sikrerrel. Azért lehetett reménykedni ,abban, hogy ezúttal nem az indulatok játsszák majd a főszerepet, mert a két oldalon Honvédos, MTK-s csapattársak ezúttal ellenfelekként néztek farkasszemet egymással - sajnos nem ez történt, de erről majd később.

A hazaiak kaptak hamarabb lábra, és Nagy Szabolcs, Vágvölgyi Ádám, valamint Vörös Miklós egy-egy triplájára építve a negyed közepén 12-5-re vezettek a hazaiak. A vendégeket Boinitzer Dávid próbálta versenyben tartani. A negyed közepén óriási fordulat következett be, a görcsösen kezdő TF Petrucsik Bence és Horváth Kristóf jóvoltából elkapta a fonalat, s egy szédületes, 14-2-es rohammal fordított. A második etapban lendületben maradtak a vendégek, Horváth nemegyszer védője keze fölött "verte be" a hármast, de Boinitzer és Horváth Barnabás is villant távolról.  Fokozatosan "nyílt az olló", s az egyre növekvő hátrányát elég nehezen viselte a hazai gárda, játékosai egyre frusztráltabbakkká váltak, amire - finoman fogalmazva nem túl sportszerű módon - 1-2 TF-játékos verbális provokációja is "rásegített". A második etap közepén 22 ponttal "ment"  a TF, hazai oldalon sportszerűtlen hibákat is ítéltek a játékvezetők. A félidő hajrájában zónára állt át a Közgáz és ennek, valamint Nagy villanásainak köszönhetően 20-on belülre kerltek szünetben a hazaiak.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén Bea Gergely és a török fiú Lüftühan Balta jóvoltából egy 7-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a Közgáz. Petrucsik egy duplával és egy triplával átlendítette a holtponton a TF-et, amely megnyugtató, 17 pontos előnnyel várhatta a záró eatpot.

Ennek elején Jakab Péter vette nem túl széles vállaira a Közgázt, Balta pedig továbbra is termelte a pontokat. A TF egyrészt megzavarodott, játékosai tanácstalanoknak tántak a hazai zóna ellen, több labdát is eladtak, másrészt kezdtek kipontozódni. A szakasz közepén 3 pontra feljöttek a hazaiak, amikor Haris Róbert két triplája úgy tűnt, átlendíti a holtponton a TF csapatát, ám a Közgáz lendületbe jött, s a végén Petrucsik technikaiját kihasznlva Vörös triplájával és duplájával 1 pontra feljött. Izgalmas lesz a visszavágó.

Vladár Csaba: Nagyon mélyről jöttünk vissza, huszonöt percig semmi közünk nem volt a meccshez, onnan kellett egy-két extra teljesítmény, hogy szorossá tegyük a mérkőzést, és esélyt teremtsünk magunknak a visszavágó a döntőbe jutásra.

Juhász Tamás:  Pörgős mérkőzésre készültünk, éppen ezétr próbáltam folyamatosan rotálni a csapatot. Ez sokáig jól működött, de szünet után kicsit "felbillent a pálya, négy játékosunk is kipontozódott, de így is előnnyel várjuk a hazai visszavágót. 

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink