114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A szakmai háttérre is figyelnek a Corvinuson

A közgázosok sem maradnak sportolási lehetőség nélkül a távoktatás ideje alatt! A Corvinus online edzéstervekkel segíti versenyzőit és minden sportolni vágyó hallgatóját.

Olvasási idő: 1,5 perc

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) elsősorban nem a nyilvános platformokon (honlap, közösségi média felületek) igyekszik hallgatóit a karantén idején az otthoni sportolásra buzdítani, hanem a belső Moodle-rendszeren keresztül. A kötelező testnevelés kurzusok elvégzése online is lehetséges, a hallgatók heti rendszerességgel kapják meg az otthon elvégzendő feladatokat, melyek teljesítéséről a fent említett rendszerben tudnak visszajelezni.

Azon hallgatók számára, akik a kötelezőt már teljesítették az egyetemi Hallgatói Támogatás állít össze edzésterveket és más sportos tartalmat, melyet aztán a a BCE-HÖK segít eljuttatni az érdeklődő hallgatókhoz.

A BCE Testnevelési és Sportközpont munkatársának tájékoztatása alapján az egyetemi dolgozók sem maradnak sport nélkül: "Létrehoztunk egy dolgozói torna csoportot a Microsoft Teams felületén, ahova képernyő előtti tornákat, saját testsúlyos, TRX és pilates edzéseket töltöttünk fel, illetve javasoltunk. Részt tudnak venni az online zumba órákon, valamint lehetőségük van kérdéssel, kéréssel fordulni hozzánk, segítséget kérni tőlünk."

Április 3-án indított a hallgatói önkormányzat egy e-sport igényfelmérést: ki, melyik játékot preferálja, lennének-e egy egyetemi gamer-klub tagjai, ha odáig jut a dolog, vagy részt vennének-e egy versenyen? Egyelőre gyűlnek az információk, a kérdőíveket folyamatosan dolgozzák fel a HÖK munkatársai. A céljuk egy gamer-közösség kialakítása, akiknek akár folyamatos versenyzési lehetőséget is teremtenének.

A Közgáz SC élsportolói edzőik segítségével otthon készülnek és edzenek személyre szabott edzésterveik alapján. Edző és versenyzője a Google Classroom szolgáltatáson keresztül tartja a kapcsolatot egymással, így az elvégzett munkáról folyamatos a visszajelzés.

A legizgalmasabb mégis a HÖK által szervezett Olimpia 2021 című videó-konferencia Fazekas Erzsébet sportriporter és András Krisztina sportközgazdász vezetésével, Baji Balázs, Lőrincz Tamás, Telegdy Ádám és Verrasztó Dávid olimpikonok részvételével. A résztvevők versenyzői és közgazdasági szempontból elemezték az olimpia elhalasztását. A videót itt éred el, tanulságos mindenkinek!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink