114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

A három örökrangadó mellett Budafokon, a Munkás Tornaegylet vadonatúj sportcsarnokába várta az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Budapest legjobb négy egyetemi futsal csapatát.

A négyes döntő ünnepélyes megnyitóját követően az NB2 Nyugati-csoportjában nemrég megmérkőző BME Futsal és a TFSE csapatának elődöntőjével kezdetét vette a budapesti egyetemi futsal bajnokság négyes döntője. A másodosztályú mérkőzéshez képest kiegyenlítettebb első félidőt (1-1) követően, 4-2-es BME győzelemmel, Csernai Gábor tanítványai jutottak a döntőbe. A döntőbeli ellenfél az ELTE-BEAC PPK és a Budapesti Corvinus Egyetem összecsapásából került ki. Egy nappal a döntő előtt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság gyöngyösi selejtezőjében is összemérte erejét és tudását a két egyetem csapata, ahol a felek nem bírtak egymással. Ezúttal a jobban védekező BCE diadalmaskodott a hektikusan játszó ELTE-sek felett (5-2), akik a bronz mérkőzésen sem tudtak a TFSE csapata ellen bizonyítani, így csak a negyedik hely jutott az Árendás Tamás vezette ELTE-nek, míg a hat gólig jutó TFSE lett a BEFB 3. helyezettje. A döntőben a korábbi válogatott kerettag Andorka Kristóf kimagasló játékával szoros első félidőt követően 4-1-es BME győzelem született, ahol a Corvinus csapata nagyot küzdve, a végig fölényben játszó BME-vel igazi döntőt játszott.

A rendező MLSZ, budapesti igazgatója Lovász Tamás a díjak átadása előtt beszédében biztosította a résztvevőket a jövő évi folytatásról és a fővárosi szövetség, egyetemi labdarúgás fejlesztése, támogatása iránti elkötelezettségéről. Prof. dr. Kiss Ádám az egyetemi szövetség elnöke elmondta, hogy egyre nagyobb presztízse van az egyetemeken a sportnak és ebben fejlődésben jelentős szerepe van az egyetemi labdarúgás jelentős fejlődésének, népszerűségének is.

A csapatok számára nincs vége a futsal szezonnak, hiszen a MEFOB nyolcaddöntők még csak most következnek, így még számos izgalmas egyetemi összecsapás lesz a budapesti bajnokság őszi folytatásáig.

 

Négyes döntő

 

BEFB 2014/2015 Végeredmény:

1. hely BME Futsal (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

2. hely Corvinus Futsal (Budapesti Corvinus Egyetem)

3. hely TFSE (Testnevelési Egyetem)

4. hely ELTE-BEAC PPK (Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK)

5. hely Óbudai Egyetem Kandó FSC (Óbudai Egyetem)

6. hely ELTE-BEAC ÁJK (Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK)

7. hely KRE Főnixek (Károli Gáspár Református Egyetem)

8. hely Bodon FC Pázmány (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink