114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A miskolciaknak "torkukon akadt" a bécsi szelet

Hamar jelentős hátrányt szedett össze a miskolci együttes a bécsiekkel szemben a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok férfi kosárlabdatornáján a 9-16. helyért zajló mérkőzésen. A folytatásban futott az eredmény s ellenfele után Drahos Gábor  legénysége, de egy-egy ígéretes periódus után mindig jött pár hiba, így sima osztrák siker született. 

Bécsi Egyetem - Miskolci Egyetem 75-57

(25-10, 11-11, 20-18, 19-18)

Miskolc: TAKÁCS 18/12, Szepesi 8, Kopasz, Lippai 8, Homoki 2. Cs.: VARGA M. 7, ORLICZKI M. 5, Piukovics 6/3, Orosz 3, Orliczki B., Jurányi.

Az osztrák 8-as, bizonyos Anton Maresch roppant élesen kezdte a meccset, ellentétben a reggel 9 órás kezdésnél elég fásultnak tűnő miskolci együttessel szemben. A nyitó etap közepén 13-0-s bécsi vezetésnél szerezte Takács Dániel az első miskolci pontokat. Volt is egy ígéretes periódus, Piukovics Bálint villanásaival 10 ponton belülre került a magyar egyetemi bajnok, ám a szakasz végén kapkodva próbálták tovább faragni hátrányukat a fiúk, s ez eladott labdákhoz vezetett, amiket könyörtelenül büntetve, többek között az ex-körmendi Koch egy triplájával 15 pontosra növelte előnyét a bécsi együttes.

A második etap elején Drahos Gábor halk, de határozott utasításainak mnegfelelően agresszívebb védekezéssel kezdte a Miskolc. Ennek meg is lett az eredménye, az osztrákok sokáig eredménytelenek voltak, ám a borsodi legénység tagjai ekkor - noha kialakítottak - rendre kihagyták a tiszta dobóhelyzeteket.

Ahogy a meccset, a második félidőt is az osztrákok kezdték jobban. A Miskolc játékát a két legalacsonyabb játékos, Orliczki Márton és Takács együttes jelenléte "pörgette föl" kicsit, előbbi betörésből volt eredményes, utóbbi pedig távolról kapta el a fonalat, beemelt 2 triplát. Amikor azonban 10 pont közelébe került a miskolci gárda, újfent következett a kapkodás, az osztrákok pedig az eladott labdákból ziccerekkel, a felállt védelem ellen percig hárompontosakkal büntettek. Az egész második félidőre jellemző volt, hogy többször is feljött a Miskolc a 10 pontos lélektani határ közelébe, ám ekkor játékosai rendre hibáztak, s a távolról kifejezetten jól dobó osztrákok újra elhúztak.

Drahos Gábor:  Nem, igazán tudom értelmezni azt a gondolkodásmódot, hogy másra is figyelünk, amíg meg nem szerztük a labdát, vagy amíg el nem végeztük a feladatunkat. Addig nem fogunk meccset nyerni, amíg a fölösleges dolgokat a kötelezők elé helyezzük. Jól szervezett osztrák csapattal találkoztunk, és bár tényleg jó dobóformát fogtak ki, minden "segítséget megadunk" nekik, hogy gálázhassanak ellenünk, ez pedig egy ilyen tanuló csapat esetében, mint a miénk - luxus.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink