114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Testnevelési Egyetem csapata lett az országos egyetemi bajnok a Frizbi MEFOB-on

Június 10-én került megrendezésre a 2021. évi Ultimate MEFOB. Idén először új városban és nagypályán.

7 egyetem (TE, SZE, BME, BCE, ELTE, DE, PTE), 8 csapata mérette meg magát az idei Frizbi MEFOB-on.

A nagypályás mérkőzéseknek és a szélnek köszönhetően nagyon kiélezett és izgalmas mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a rendezvényre látogatók.

A két csoportból a címvédő Corvinus, a sokszoros bajnok TFSE, a házigazda Széchenyi Egyetem és a BME csapata jutott be az elődöntőbe, ahonnan nagy csatában a TFSE és az SZE vívta ki a részvételt a fináléban. Az elődöntőben a hazaiak a Corvinust verték, míg a másik ágon a TFSE a BME-t győzte le.

A bronzmérkőzés sok izgalmas pillanatot hozott. A tavalyi győztes Corvinus a BME-vel csapott össze: szoros küzdelemben végül 6:4-re a műegyetemisták diadalmaskodtak, akik így a tavalyi hatodik hely után most felállhattak a dobogóra.

A döntőben már kevesebb volt az izgalom: a kétszer harminc perces összecsapást 8:1-re a TFSE nyerte, amely ezzel a győzelmével visszaült a trónra. A házigazda Széchenyi István Egyetem először indult az Ultimate Frizbi MEFOB-on, és rögtön döntőbe is jutott.

Erről Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke a Győr Plusz Tv-nek nyilakozott: “ A Széchenyi István Egyetemen ebben a tanévben indult el a frizbi oktatása önálló tantárgyként, és a rekreáció szakos hallgatók között olyan népszerű lett, hogy egy nagyjából húszfős bő keret a mai napig részt vesz az egyetemi sportklub heti két edzésén, és emellett elindultak az országos bajnokságban is, jelenleg az ötödik helyen áll a csapat. Az ott felszedett nagypályás rutin most a MEFOB-on kamatozott.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink