114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kockahasért küzdesz? Íme néhány tipp, hogyan tedd!

Kockahasról álmodsz? Vagy csak szeretnéd eltüntetni a hasi zsírpárnákat? De unod már a felülést, a lábemelést, és a plankolást? Van néhány eszköz, amivel feldobhatod a hasi edzéseidet, mutatjuk melyek ezek!

Olvasási idő: 1,5 perc

A legtöbben ismerjük a hasizomerősítés bevett módjait: felüléseket csinálunk, lábemelést akár fekve, akár függeszkedésből, vagy ezek valamilyen kombinációit alkalmazzuk. Vannak azonban olyan praktikus eszközök, amelyekkel feldobhatjuk, és akár hatásosabbá is tehetjük az edzéseinket. Lássuk melyek ezek!

Csúszókorong (gliding disks) - két apró korong, amellyel például fekvőtámasz pozícióban a lábunkat tudjuk magunk alá húzni a korongok segítségével. További tippeket ebben a videóban láthattok.

Hasizom matrac (Ab mat) - ha felüléseket akarunk végezni, akkor érdemes ezt a matracot használni hozzá, mert megtartja a derekat, ideális helyzetben tartja a gerincet így sokkal nagyobb a hatásfoka, mintha a földön fekve végeznénk a gyakorlatot.

Fitnesz-labda - ezt mindannyian ismerjük, rengeteg jótékony hatása van, elsősorban a gerinc és a vázizomzat erősítésében, de vannak gyakorlatok, amelyekkel a hasizmodat erősítheted vele.

Haskerék (Ab wheel/Ab roller) - amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nehéz, sokan csak akkor veszik csak elő, mikor már elég erősnek vélik a hasizmukat. A 35 cm átmérőjű kereket megmozdítani komoly teljesítmény, így nem ajánlott ezzel kezdeni az erősítést. Itt olvashatsz a használatáról bővebben. 

Stealth Core Trainer - a megfelelő eszköz arra, hogy kiváltsd a plankolást, sőt még játszhatsz is közben! Itt kaphatsz egy kis ízelítőt az eszköz használatáról.

Római szék - minden edzőteremben megtalálható ez a praktikus darab, segít, hogy könnyebben végezhesd a felüléseidet. De a hasizompad ugyanerre tökéletesen megfelelő.

Edzőtermekben természetesen további kiváló gépek találhatók, amelyeket hasizom-erősítésre használhatsz (amikor újra nyitnak). Az alábbi linkeken további ötleteket olvashattok:

https://www.verywellfit.com/best-ab-machines-4157451

https://garagegympower.com/best-ab-workout-machines/#Weider_Ultimate_Body_Works

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink