114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gyertek rókát űzni!

Ha akarsz idén is rókát űzni a haverokkal akkor nevezz szeptember 26-án éjfélig! 

 

Mi is az a Rókaűzők?

Egy váltófutó verseny, amelyik az egyik legnagyobb egyetemi sportrendezvény hagyományait őrzi Magyarországon. Több mint 30 évvel ezelőtt miskolci egyetemisták látogatták meg a Batavieren Race eseményt Hollandiában és hozták az ötletet hazánkba. Szarvasűzők néven rendezték meg a futást Eger és Miskolc között a Bükkön át. Rögtön az utána következő évben már megszületett a kis testvér is, Rókaűzők néven Kaposvár és Pécs között, a Zselicen és a Mecseken át 84 km-en.

Miért több, mint csak futás?

Az egész csapat számára egy fantasztikus élményt nyújtó közös nap, ahol lehet egymásnak szurkolni, egymásnak segíteni, egymásért dolgozni. Igazi „team building” a sport segítségével, a festői, őszi környezetben, ahol olyan helyeken is futhatunk, ahol különben zárva van az út! Minden csapatban futnak lányok és fiúk és mindenki a számára legmegfelelőbb távot választhatja a 12 különböző nehézségi szakaszból.

Szeretnél egyetemi bajnok lenni?

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség jóvoltából a Rókaűzők egyetemi bajnokság (MEFOB) is egyben. A váltófutás ugyanolyan érmeket ad a csapat tagjainak, mint bármelyik más hagyományos sportágban és ugyanúgy értékeli és elfogadja az itt szerzett eredményeket! Ha nem fértél be egyetlen csapatba sem az egyetemen, ITT még nyerhetsz is!

 

Keresd a Sportirodát vagy a testneveléssel foglalkozó kollégákat és nevezzetek Ti is!

 

Minden információ és nevezés: www.rokauzok.hu

 

Várunk Benneteket!

 

Péter Attila, főróka

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink