114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Fővárosi győzelmek a Futsal MEFOB fináléjában

Június 5-6 között rendezték meg a budapesti Ludovika Arénában az idei Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Futsal Bajnokság döntőjét, melyet a férfiaknál az ELTE, a nőknél a TF nyert meg.

A férfi csapatok esetében az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely mellett a BME az ELTE Budapest továbbá a Kaposvári Egyetem  jutott be a Final Fourba. 

A női csapatoknál igaz a DE jogot szerzett az indulásra, de sérülések miatt nem tudott részt venni a négyes döntőn, így az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, a TE és az ELTE Budapest küzdött meg a  2018/2019-es tanév legjobb egyetemi futsal csapata címért.

A megnyitón prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke, Szalay Krisztián az ELTE rektori tanácsadója és Juhász Péter az NKE sportirodájának vezetője köszöntette a döntős csapatokat.

A megnyitón prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke ünnepélyes keretek között adta át Tasnádi Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójának a Halassy Olivér Hallgatói díjat.

A június 5-i nap az elődöntők színtere volt:

Nők

Debreceni Egyetem – Testnevelési Egyetem 0-5

A DE-TE párharcból pedig a “tesisek” kerültek ki győztesen a korábban említett visszalépés miatt.

ELTE Budapest  – ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely 11-0

Az első női elődöntőn, ELTE-s “házi” elődöntő alakult ki a sorsolásnak köszönhetően, ami egy sok gólos találkozót hozott.  A két csapat mérkőzésén érvényesült a papírforma, és az ELTE Budapest meggyőző játékkal 11-0-ra verte a szombathelyieket.

Gólszerzők: Pinczi Anita 2x, Gelb Mónika 2x, Rozmis Gabriella 2x, Kiss Patrícia, Lőrincz Lilla, Nagy Noémi, Horváth Eszter, Vasadi Anna

Férfiak

ELTE Budapest  – Kaposvári Egyetem 11-3

Az első elődöntőn a két újonc csapat az ELTE Budapest és a Kaposvári Egyetem játszott egymással. Az ELTE már a találkozó első 5 percében eldöntötte a végeredmény sorsát hiszen gyorsan 3-0 előnyre tettek szert, amit a félidőig 6-ra növeltek. A második félidőben már csökkent az iram, és a KE csapatának játéka is sokat javult, aminek köszönhetően az ELTE csak 5-3-ra nyerte ezt a játékrészt. A mérkőzés összképét tekintve, azonban teljesen megérdemelt volt az ELTE ilyen arányú győzelme is.

Gólszerzők: Gémesi Áron 2x, Jenei Krisztián 2x, Keresztúry Márton 2x, Bartucz Martin, Weimann Richárd, Szekér Zoltán, Dunai András, Miletics Zsombor illetve Galamb Dávid 2x, Bunovácz Adrián

BME – ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely (SEK) 2-4

A nap slágermeccsén BME csapott össze az ELTE-SEK ellen. Meglepetésként rögtön vezetést is szerzett Héra Csanád egy rövidre leadott lövés után, előny a szombathelyieknél. A félidő derekához érve Fazekas Bálint egyenlített egy középről elengedett szép lövés után, majd a játékrész hajrájában Németh Márk lőtte ki a felső sarkot egy szögletvariáció után, így az ELTE-SEK előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész egy kiváló parázs 20 percet hozott, ahol mindkét csapat kiadott magából mindent. Gól azonban csak a félidő derekán született a nagy BME nyomás ellenére is, amikor 9 méterről Fábián helyezett a rövidbe, 2-2. Az utolsó fél percre érve felfokozódtak az indulatok, hiszen egy ritkán látható szituáció után tíz métereshez juthattak szombathelyiek. Tyukász rossz ütemben lőtt labdáját leleste egy BME játékos, aki lendületből, ám de kézzel sodorta a labdát a kapuba. A kezezésért jöhetett a 6. halmozott szabálytalanság és a kisbüntető, amit Unger ugyan kivédett, de Sipos a kipattanót értékesítette. Ekkor a BME 5-4 elleni játékra váltott, azonban már nem volt meg bennük az átütő erő, és az eladott labdájukat Héra Csanád ívelte az üresen tátongó kapuba.

Gólszerzők: Héra Csanád 2x, Sipos Gergő, Németh Márk

A szerdai eredményeknek köszönhetően a férfiaknál pedig KE-BME bronzmérkőzést, és ELTE Budapest – ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely döntőt rendeznek.

A második játéknap a helyosztóké volt a 2018/2019 futsal MEFOB négyes döntőjében. A debreceni egyetem visszalépése miatt, az első női elődöntő vesztese az ELTE – SEK, Szombathely játék nélkül végzett a harmadik helyen, azonban a további 3 találkozó nagy izgalmakat tartogatott a futsalt kedvelők számára.

Férfi bronzmérkőzés:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Kaposvári Egyetem 9-4

A férfi bronzmérkőzésen a szerdai játéknap két vesztese a rutinos final four résztvevő BME és az újonc Kaposvári Egyetem csapott össze. Az esélyek a BME mellett szóltak, azonban Vönöczky Áron csapata mindent szeretett volna megtenni azért, hogy felborítsa a papírformát. A mérkőzés két gyors kaposvári Galamb góllal kezdődött, amire Dudás válaszolt. Azonban a 10. percre érkezve ismét két góllal vezetett a KE hiszen Bunovácz volt eredményes. A BME folyamatosan nyomás alatt tartotta a kék mezesek kapuját, aminek meg is lett az eredménye, hiszen előbb Fazekas, majd Tóth góljával a félidőre érve már 3-3 volt az állás. A Csernai fiúk a félidőben rendezték a sorokat és a második félidő elején két gyors góllal el is döntötték a találkozó sorsát. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva még visszajött 5-4-nél a mérkőzésbe a Somogy megyei csapat, de egy gyors BME góllal ismét két gólossá vált a differencia, innentől pedig már a címvédő nem engedte ki az irányítást a kezei közül és végül fölényes 9-4-es sikernek örülhettek a “műszakisok”.

Gólszerzők: Fazekas Bálint 3x, Tóth Dávid 2x, Dudás Dániel, Fodor Bálint, Barna Zsombor, Bencze Márton illetve Galamb Dávid  3x, Bunovácz Adrián 

Női döntő:
Testnevelési Egyetem – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest 2-1

A tavalyi döntő megismétlődött a 2018/2019-es tanévben is. Mindkét keretet a női futsal és nagypályás labdarúgás meghatározó játékosai erősítették, ami garancia volt a jó mérkőzésre. Az első félidőben nagyon kiegyenlített küzdelem folyt, helyzetek adódtak mindkét oldalon ám a kapusok kiváló teljesítményt nyújtottak így az első félidőben nem rezzent meg egyik háló sem. A mérkőzés színvonala igen magas volt, a kilátogató nézők a gól nélküli első játékrész ellenére is izgalmas félidőt láthattak. A szünet után az ELTE kapcsolt magasabb fokozatszámra, ám az utolsó passzok és a befejezések rendre pontatlanok voltak. A TE a mérkőzés ezen szakaszában igen sok veszélyes kontrát vezetett, ám Móczik életben tartotta az esélyt a címvédésre. 10 perccel a vége előtt két gyors góllal vezetést szerzett a TE előbb Kós majd Szalkai volt eredményes a “tesisek” részéről. Az eredményen közvetlenül a találkozó vége előtt még Tagyi kozmetikázott, azonban az egyenlítő gól nem sikerült, így a TE megérdemelten vihette haza idén a MEFOB serleget.

Gólszerzők: Kós Petra, Szalkai Kitti illetve Tagyi Vivien, Szalkai Kitti 

 

Férfi döntő: 
Eötvös Loránd Tudományegyetem SEK, Szombathely – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest 1-5

A férfi döntőben egy rutinos döntőző az ELTE SEK és az első négyes döntőjén rögtön a nagydöntőbe jutó ELTE Budapest csapott össze egymással. Mindkét oldalon több hiányzó is akadt, ám ennek ellenére is két nagyon erős játékoskerettel rendelkező csapat játszotta a finálét. A meccset a budapestiek kezdték jobban, ők birtokolták többet a labdát és sok veszélyes támadást vezettek a szombathelyi kapura ám Tyukász rendre a helyén volt.  A vezetést egy tetszetős támadás után Várkony szerezte meg, aki közvetlen közelről helyezett a hálóba. A hajrára érkezve a játékvezetők által megítélt kisbüntetőt Keresztúry vállalta el, azonban Tyukász ismét túl járt az eszén az ELTE-seknek, és egy gól különbségen tartotta a SEK-et. A játékrész vége előtt nemsokkal Keresztúry javította hibáját és góljának köszönhetően 2-0-val vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidő elején a Sipos Gergő vezette kék mezesek mindent egy lapra feltéve támadtak, azonban igazi nagy helyzetig igen kevés alkalommal jutottak el hiszen jól zárták a budapesti egyetemisták a kaput. A mérkőzés utolsó negyedében először Szini majd Dunai és végül ismét Várkonyi talált be a Savaria kapujába, amire mindössze Németh Márk egy bombagóllal tudott válaszolni. Így magabiztos játékkal első négyesdöntőjét megnyerve az ELTE Budapest lett az idei férfi futsal MEFOB győztes.

Gólszerzők: Németh Márk illetve Várkonyi Barnabás 2x, Keresztúry Márton, Dunai András, Szini László

Női különdíjasok

Legjobb játékos: Folk Zsuzsanna (TE)

Gólkirály: Rozmis Gabriella – Gelb Mónika – Pinczi Anita (mind ELTE Budapest)

Legjobb kapus: Móczik Alexandra (ELTE Budapest)

Férfi különdíjasok

Legjobb játékos: Keresztúry Márton (ELTE Budapest)

Gólkirály: Galamb Dávid (Kaposvári Egyetem)

Legjobb kapus: Tyukász Péter (ELTE SEK, Szombathely)

A díjátadón dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára és Simon Gábor a BEAC igazgatója köszöntötte a helyezett csapatokat. A díjakat pedig Rósa Henrik, NKE campus főigazgató helyettese, Lovász Tamás, MLSZ Budapesti Igazgatósága igazgatója, Mersich Péter, MLSZ futsal szakágvezetője és dr. Székely Mózes adta át a csapatoknak.

Köszönjük szépen az MLSZ Budapesti igazgatóságának és a Viwa vitaminwater számára a rendezvény támogatását.

Gratulálunk a helyezett csapatoknak, és bízunk benne előbb-utóbb a nemzetközi porondon is képviselhetik hazánkat a MEFOB győztesek!

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink